Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Gilda Bessé ve mně evokovala Zeldu Fitzgerald... Je to tak trochu spratek, co se stále hledá, chvíli maluje, chvíli se věnuje filmu, chvíli fotografuje... Ve své moci si drží dva miláčky, které si nahnala do zlaté klícky , má je ráda svým "ugly love" způsobem. Miláčci vesele hopsají, jak se zrovna Gildě hodí, jsou poslušní a milí, jednoho dne ji sice opustí pro jakési vznešené ideály, že válka ve Španělsku je jejich morální povinnost, ale i zde se ve svých "hlavách v oblacích" vracejí ke Gildě. Hlavní hrdinka je zoufale nesympatická, druzí dva stojí jen v jejím stínu, jsou to nudné postavy nudně ztvárněné. Čekala jsem velkolepější a osudovější drama. "Kdo jde na bál, musí tančit." - Henri Cartier-Bresson ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Povedená romantika, jejíž chybou není ani tak délka nebo závaží v podobě přízviska "romance," jako charaktery postav, který nemají moc co nabídnout, protože jedou podle prověřených pravidel. Penélope Cruz sice hraje dobře, ale její postava není vůbec zajímavá. Steward Townsend je na tom pravda trochu líp, herecky to taky zvládá, nepředvede ale nic, co by překročilo hranice klasicky románovýho hrdiny. Postava Charlize Theron mi svou podstatou kolikrát ani moc příjemná nebyla, ale Charlize jí propůjčila svou věhlasnou auru a šarm, takže i přes ty chyby si jí oblíbí asi každý. Příběh hladce klouže, podpořen skvělou výpravou, hudbou a retro atmosférou, ale ve finále mě nechal poněkud chladnou. Emočně bych to přirovnala ke Gejše, oproti který to má přece jen silnější myšlenku. 75% ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na zemi původu, lechtivý film. Charlize Theron v roli fatální ženy Gildy, patřící k té báječné a bavící se zlaté mládeži 30-40 tých let, věřící „že naší první povinností je.....žít život naplno“. Okouzlený a lapený Guy (Stuart Townsend) a třetí do života a do postýlky modelka Mia (Penélope Cruz). Do zvláštního soužití zasáhne válka ve Španělsku, kam Guy i Mia odjíždějí a Gilda zůstává opuštěná a zrazená, protože pro ni jsou všechny války zbytečné, a riskování životů svých lásek považuje za zradu, proti sobě samotné. Film o lásce, radosti, vášni, ale i o válce a osudu „všechno je předurčeno, čekajíc ve skrýši, zatímco čas kvapí“. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No chlapi, pozor film je určený i pro nás!! Půjčte si to s dívkou a jenom můžete získat a to hodně. Idealní je si tenhle film půjčit, když jde v TV nějaký bezvýznamný zápas fotbalový ligy , dívce řeknete, že sice jde megadůležitý fotbal /ona prd pozná:))/,ale že Vám záleží na ní. Pak zavoláte Košťálovi jaký byl domluven výsledek toho fotbalu aby jste byli v obraze a můžete v klidu čučet na film . Druhou věc co získáte,že uvidíte fakt dvě krásný holky na plátně,a co víc od 2 půlky je ten film fakt zajímavý.Myslím, že tohle udělá na dívky dojem.Ne teď vážně, je to hodně dobrej film, který střídá skvělé momenty se slabšíma.Charlize Theron je opravdu vynikající herečka.Z ní má jeden hlavu v oblacích. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nevím úplně proč, ale tenhle snímek mě ve výsledku moc nevzal... Všechno bylo hrozně roztahané a vzájemné vztahy mě také tolik nenadchly, stejně jako jednotlivé charaktery postav... Trochu mi to připomnělo Atonement, také rozvláčný příběh několika lidí a jejich cestách životem, jejich vzájemným křížením i nekřížením... Atonement z takového tématu ale vyšel mnohem mnohem lépe. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama