Reklama

Reklama

Nova

(seriál)
USA, 1974, 974x54 min

Předloha:

Malcolm Gladwell (kniha)

Hrají:

Jay O. Sanders, Liev Schreiber, Will Lyman, David Ogden Stiers, John Lithgow, Stacy Keach, Tom Bertino, David Breashears, Rebecca De Mornay (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Dnes již přes sedmset dílů tohoto seriálu přináší pohledy do minulosti, současnosti i budoucnosti technického vývoje lidstva. Sledujeme první pokusy o létání, přes novodobou leteckou techniku až po kosmické lety. Uvidíme významné konstruktéry a techniky, kteří se podílejí na lidském snu o létání. (Terva)

Recenze (7)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nezlomný lidský duch dobývá slavně vzduch!... :-) . . . Francouzský film "Okřídlené bláznovství" z roku 2005 je obsahem a naštěstí i formou zpracování velmi vydařený - až okouzlující dokumentárně-hraný film o pionýrských dobách vzduchoplavby, líčící příběh slavného i rozporuplného života a nešťastného osudu brazilského průkopníka aviatiky a technického vizionáře vůbec - Alberta Santos-Dumonta, kterýžto jako první podnikl se svým vlastní myslí a pílí zkonstruovaným létadlem těžším než vzduch - zvaným ryze technicky 14-bis - skutečně revoluční LET delší než 100 metrů, slavného to 12. listopadu 1906, kdy během 21 vteřin ulétl ve zhruba čtyřmetrové výšce tehdy nepředstavitelných 220 metrů... Sensace!!! Člověku doslova narostla křídla... - - - P.S. Pro zájemce o život a dílo tohoto geniálního technika a snílka - viz http://en.wikipedia.org/wiki/Alberto_Santos-Dumont - - - - (Poprvé viděno 20.12.2008 na ČT2, hodnocení a komentář zde jako první - 20.12.2008) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zatím 3 díly - Mount Pinatubo a dvoudílná Arctic Passage. Díl o Amundsenovi skvělý. Obecně výborná úroveň skoro BBC standardu, originální záběry a opravdově kvalitní vstupy do archivních materiálů. Letmo jsem si prošel sezonu 33 a dám si nejméně 5 dalších dílů. Kdoví, zda v hodnocení nepřihodím... //// Edit: tak už za sebou mám asi 40 dílů, některé jsou mírně slabší, některé naprosto špičkové. Docela dobrý tento seriál v jakémsi "dovyprávění" nějaké novinářské senzace, které jsou plné TV, pak utichne, a k coby starým zprávám se k ní už jen tak někdo nevrací... zde ale ano, po pár měsících nebo letech, s podrobným rozborem, jak to vlastně bylo a jak to dopadlo. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Videl som viacero dokumentov z tejto série (odhadom asi 10-15) a ide o solídnu prácu. Niektoré diely sú lepšie, niektoré slabšie a moje hodnotenie sa odvíja hlavne od znalosti tematiky. Vysvetľuje sa totiž od základov a ak už niečo poznám, tak mi to pripadá nudné. Ak ide o novú tému, tak to sledujem s plným záujmom, pretože všetko je pekne vysvetlené. 80 % ()

EIa

všechny recenze uživatele

Vidím, že bych nebyla jediná, kdo by hodnotil na základě jednoho dílu, ale přesto to nechám pouze s komentářem. Viděla jsem Genie: Secret of the Wild Child a dost mi trvalo, než jsem zjistila, že to patří do tohohle seriálu. Nicméně ten film byl prostě špatný. Spíš než dokument to byla citová vydíračka a výpovědi o tom, jak si Genie hned všechny omotala kolem prstu a všichni se o ni chtěli starat a kdesi cosi, nicméně o způsobech výzkumu řeči nebo v podstatě cokoliv z behavioristických výzkumů vlčího dítěte tam nebylo řečené ani slovo. Přitom materiály by na to určitě byly, nashromáždili toho, zdá se mi, až moc. Ten díl nicméně nebyl ani dokument, ani biografie, ani příběh, chyběly mu atributy jakékoliv celistvé formy a to bylo na škodu. Zhruba tak na jeden bod. ()

Tasartir 

všechny recenze uživatele

Dokumentářní seriál BBC, který probíhá až do dnešních časů, 728 dílů napříč vědou všeho druhu... (a stále se natáčejí nové díly) Více info získáte samozřejmě na imdb.com.. zde je jen velmi stručné info, že něco takového existuje. Já hodnotím díl "Paralelní světy" a celkem mi dalo práci zjistit, že to vůbec patří do této série ()

Reklama

Reklama