Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby se stala královnou, musela získat Césara. Životní osudy nejslavnější Egypťanky v americkém filmu. Nová dvoudílná verze slavného příběhu vášní, intrik a válek, které osudově zasáhly do života slavné egyptské královny Kleopatry. Její příběh začíná v roce 47 před naším letopočtem. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

Faye 

všechny recenze uživatele

Egyptskou královnu ztvárnila ve filmu nejedna slavná herečka (Vivien Leigh, Sophie Loren atd.) Těžko říct, kterou ze slavných hereček by si ona historická Kleopatra vybrala za nejlepší. Ale nejvíce vděčná by musela být Elizabeth Taylor, neboť zná-li svět ještě dnes přes 2000 let starou egyptskou královnu, zná ji především její zásluhou a Leonor Varela a ani tento televizní „velkofilm“ nikdy nemůže nezapomenutelnou Elizabeth Taylor z trůnu egyptské královny sesadit!!!! ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Caesar přijede do Egypta a vůbec se nezajímá o Pompeia. Možná proto, že tu žádný Pompeius není a Caesar přijel "vybírat daně"? Žádný koberec, žádná Arsinoe, myslím, že snad ani ten Ptolemaios se neobjeví. No zkrátka jsem tenhle nehistorickoneumělecký nepodarok kdysi dávno (asi před 15 nebo více lety, ani netuším, jak jsem se na profilu tohoto filmu ocitl právě teď) vypnul asi po půlhodině, někde ve chvíli, kdy Kleopatra hystericky zařvala "oni pálí moji knihovnu". ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

Pro porovnání s Kleopatrou z roku z roku 1963 je tento dvoudílný televizní film svižnější, akčnější a jednodušší. Po historické stránce pak ještě mnohem víc nepřesnější. Postavy jsou rozseknuty do děje vcelku jednosušše - Caesar, Antonius - hodní /Brutus, Octavian - hajzlíci a Kleopatra - prostě žena která se přes postel snaží hájit zájmy své i své země = tak trochu děvka. Kostými i výprava jsou na tv produkci na slušné úrovni a hlavně má film k dispozici trio kvalitních herců - Dalton, Zane a Graves a jednu kočku - Leonor Varela. Navíc podtrženo krásnou hudbou Trevora Jonese. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Keď sa niekto pokúša urobiť remake svetovej klasiky z roku 1963 mal by mať na to prostriedky a hercov. Jednotlivé scény nemajú tú správnu hĺbku, jednotlivé bitky sú odfláknuté a celé to pôsobí uponáhľane. Taktiež mi tu bytostne chýba slávna kobercová scéna. S originálom sa to ani nedá porovnávať, no aby som iba nehanil, tak kostýmy boli na úrovni a Leonor Varela bola ako Kleopatra naozaj krásna. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Na TV film opravdu kvalitní snímek, přesto mu podle mne uškodilo, že se také jako slavnější a nepřekonaná verze s Elizabeth Taylor uchýlil k dvoudílnému zpracování. Leonor Varela je krásná Kleopatra, exotická, neokoukaná, výprava filmu je odvážná, na TV film opravdu pompézní. Celkově film neurazí ale ani výrazně nepotěší, Taylorka je holt jen jedna. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Peter Coulson soutěžil o cenu Eddie v kategorii nejlepší střih. (Terva)
  • Film bol natočený v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Agadir a Ouarzazate v Maroku. (Arsenal83)
  • Film byl natočen na motivy románu "Memoirs of Cleopatra" Margaret George. (Terva)

Reklama

Reklama