Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby se stala královnou, musela získat Césara. Životní osudy nejslavnější Egypťanky v americkém filmu. Nová dvoudílná verze slavného příběhu vášní, intrik a válek, které osudově zasáhly do života slavné egyptské královny Kleopatry. Její příběh začíná v roce 47 před naším letopočtem. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

Faye 

všechny recenze uživatele

Egyptskou královnu ztvárnila ve filmu nejedna slavná herečka (Vivien Leigh, Sophie Loren atd.) Těžko říct, kterou ze slavných hereček by si ona historická Kleopatra vybrala za nejlepší. Ale nejvíce vděčná by musela být Elizabeth Taylor, neboť zná-li svět ještě dnes přes 2000 let starou egyptskou královnu, zná ji především její zásluhou a Leonor Varela a ani tento televizní „velkofilm“ nikdy nemůže nezapomenutelnou Elizabeth Taylor z trůnu egyptské královny sesadit!!!! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moderněji zpracovaná Kleopatra přece jen zaostává za legendární verzí s E. Taylorovou, ale přesto má své kvality také. Leonor Varela je méně zkušená herečka a je to ve filmu poznat, zato krásy má na rozdávání. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Není to úplný propadák, ale aby televizní film dokázal zaujmout, musel by mít nějakou novátorskou vůdčí myšlenku, čehož jsme se zrovna tady nedočkali. Jediným jasným kladem je, že se Leonor Varela podle současných poznatků podobá skutečné Kleopatře mnohem více než nepřekonatelná Elizabeth - i když musela by být poněkud menší, tlustší a vůbec šerednější! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pomerne vášnivá, horúca a divoká adaptácia staršieho (klasického) historického veľkofilmu. Vizuálna stránka ma príjemne prekvapila, takisto herci (Billy Zane). V stredu večer to ujde. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Caesar přijede do Egypta a vůbec se nezajímá o Pompeia. Možná proto, že tu žádný Pompeius není a Caesar přijel "vybírat daně"? Žádný koberec, žádná Arsinoe, myslím, že snad ani ten Ptolemaios se neobjeví. No zkrátka jsem tenhle nehistorickoneumělecký nepodarok kdysi dávno (asi před 15 nebo více lety, ani netuším, jak jsem se na profilu tohoto filmu ocitl právě teď) vypnul asi po půlhodině, někde ve chvíli, kdy Kleopatra hystericky zařvala "oni pálí moji knihovnu". ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Taková roztomilá pohádka na dobrou noc, pokud máte rádi tmavé bradavky prosvítající skrz světlou látku a ženy si necháváte doručovat v kobercích. To se bude na co dívat. Pokud ovšem míváte choutky, že byste si postelovou politikou mohli přičichnout k mnohem větší říši, než je ta vaše, tak se můžete těšit maximálně na staříka, který se nechá zavraždit a ještě při tom ukazuje křečáky, nebo na kulturistu s parukou. Nebo si prostě můžete lehnout před televizi, civět na ni a v reklamách snižovat zvuk, jak se to u televizních filmů dělá. ()

sud 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, co se mi na tom kdysi mohlo líbit. Leonor Varela je sice dobře koukatelná, ale působí spíše jako pornoherečka. Celkově mi to přijde jako mizerně obšlehlý Mankiewiczův spektákl s příměsí erotiky. Pár kladů se najít dá (Timothy Dalton), ale celkově je to ztráta času. 20%. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No, není to žádná velká produkce, ale slouží to celkem pěkně. Je to už mnoho let, co jsem to viděl, smrt Caesara byla dobrá, hon na Kleopatru taky, za mě dobrý, na televizní film je to dobré, celkově spokojenost. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Správni herci na správnom mieste, pôsobivé davové scény, so šmrncom reálnosti. Ako TV veľmi slušné... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kleopatra zameraná na vášeň, nie na historické fakty, tie sú len povinnou jazdou a na detaily sa nehľadí. Ale Leonor Varela bola naozaj výbornou voľbou. Pre oko chlapa. Lebo inak ozajstná Kleopatra bola riadna nosatá škapa. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je ta Leonor Varela hezká holka, o tom žádná, ale také je to příšerná herečka. Stejně tak je špatným Caesarem Timothy Dalton, příšerným Antoniem Billy Zane a Graves může být vším, ale rozhodně ne Octavianem. Jo, oháklí byli pěkně a výprava taky ušla, ale jinak to bylo to nejpříšernější zpracování Kleopatry, jaké jsem měl kdy možnost vidět. A to i včetně té české muzikálové.......nesnášim muzikály! 10% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pokud se film snažil překonat starší verzi, má to marné; E. Taylor je nezapomenutelná a hned tak někdo ji z pozice královny Egypta nevystrčí, tím méně Leonor Varela, která nemá dostatek šarmu, ani zkušeností, aby takovou roli zvládla. Naopak dobrá je hudba Trevora Jonese, ačkoliv místy se až příliš podobá tomu, co skladatel předvedl v Merlinovi. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem jednu hvězdičku přidala. Je to srovnatelný s o něco dříve komentovaným Augustem. Hodně romantický, něco na způsob, "tak bych chtěla, aby to bylo", viděno tentokrát z Kleopatřina pohledu. Knihu od Margaret George - Paměti Kleopatry, na jejíž motivy to bylo natočeno, jsem četla (vyhýbám se jen klasice typu Vojny a míru nebo Janě Eyrové :-)). Žádný zázrak, ale vcelku solidní. Film je podobný případ, přičemž jeho úroveň se pro mě zvyšuje vždy v okamžiku, kdy se objeví Billy Zane. Musím přiznat, že nejen on, ale snad všichni ti, které jsem kdy viděla v roli Marca Antonia, počínaje Richardem Burtonem a konče Jamesem Purefoyem, mě donutili k úvaze, že pokud takto opravdu vypadal, lituji, že nejsem Kleopatra nebo alespoň Fulvie... (s radostí bych s nimi, totiž s ním, sdílela osud...) :-)) ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Pro porovnání s Kleopatrou z roku z roku 1963 je tento dvoudílný televizní film svižnější, akčnější a jednodušší. Po historické stránce pak ještě mnohem víc nepřesnější. Postavy jsou rozseknuty do děje vcelku jednosušše - Caesar, Antonius - hodní /Brutus, Octavian - hajzlíci a Kleopatra - prostě žena která se přes postel snaží hájit zájmy své i své země = tak trochu děvka. Kostými i výprava jsou na tv produkci na slušné úrovni a hlavně má film k dispozici trio kvalitních herců - Dalton, Zane a Graves a jednu kočku - Leonor Varela. Navíc podtrženo krásnou hudbou Trevora Jonese. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudna zlatanina, ktora ani zdaleka nema na original s Burtonom a Elizabeth Taylor z roku 1963. Ale za herecke osadenstvo dam horko tazko 15 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to pekný historický a predĺžený televízny film. Film pojednáva o epických životoch Cleopatry, Juliusa Caesara, Marcusa Antoniusa a Octaviusa Augusta. 6/10 ()

Reklama

Reklama