Reklama

Reklama

Kalifornský sen

  • USA The High Note (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Maggie (Dakota Johnson) se touží stát úspěšnou hudební producentkou. Jako osobní asistentka popové ikony Grace Davisové (Tracee Ellis Ross) by teoreticky měla mít tu nejlepší průpravu, jenže prakticky to takhle jednoduše nefunguje. Maggie je v Traciině životě ten nejposlednější poskok, který donáší kafe a oblečení z čistírny a čtyřiadvacet hodin denně je připravený plnit i ty nejbláznivější nápady své šéfové. Pokud má nějaký ten umělecký nápad, Traciin producent Jack (Ice Cube) ho pokaždé pohrdavě zamítne. A dobrý nápad by se přitom hodil, protože doposavad úspěšný hudební kolotoč se právě začíná trochu zadrhávat. Trace ví, že pokud ji nemá ujet vlak, měla by přijít s něčím novým, ale vůbec netuší, co by to mělo být. Lehce zneuznaná Maggie objeví mladého pouličního muzikanta Davida (Kelvin Harrison, Jr.) a rozhodne se mu pomoci s kariérou a sobě tak splnit svůj životní sen. Jenže dvě tak náročné profese nejde vykonávat zároveň, další komplikace přináší i to, že se Maggie do svého „klienta“ zamiluje. Některé sny se prožít dají, z některých se ale člověk musí včas probudit. (CinemArt)

(více)

Recenze (30)

Botič 

všechny recenze uživatele

Občas člověk potřebuje jen pořádný "feel good" film a The High Note je přesně takový. Obejmutí po náročném dni a oh boy, Tracee Ellis Ross umí zpívat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate ma v týchto letných mesiacoch v klimatizovanom kine ani nenapadlo riešiť, aké klišé tvorcovia použili k tomu, aby nalákali divákov do kín. Dakotu som mal začať rád od Suspirie a účasťou v indie záležitosti The Peanut Butter Falcon a aj v takto nalinajkovanej komercii je maximálne prirodzená. No v komercii, dnes už podobný film skôr zaraďujeme do sekcie "normálny film", pretože sa tu riešia medziľudské vzťahy v reálnom živote bez účasti superhrdinov. Na konci nás čaká jedno veľké prekvapenie, ktoré som vôbec nečakal. Môžeme mu síce vyčítať vykalkulovanosť, ale na druhú stranu zase vysvetľuje onú na prvý pohľad akože politickú korektnosť milostného vzťahu, zámer scenára bol ale iný. Príjemná oddychovka ako stvorená na letné mesiace a som rád, že v riedko obsadených kinách sa nestráca medzi odloženými komiksovkami. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The High Note" sa nakoniec ukázalo celkom funkčné. V rámci jednoduchých filmov s jednoduchými zápletkami, ktoré vieme veľmi dobre odhadnúť, no dokážu priniesť celkom funkčný a uspokojivý zážitok. Mám pocit, že to bolo všetko čo som od filmu chcel a to som aj dostal. Takže podľa toho bude aj spracované hodnotenie. Myslím si, že najlepším elementom tohto filmu je soundtrack. Je tu niekoľko skutočne skvelých hudobných čísel, ktoré sa skvele počúvali a nemal by som problém si soundtrack hodiť do svojej hudobnej zbierky. Skutočne sa to dobre počúvalo. Herecké výkony sú viac-menej v pohode. Nikto nie je nijakým spôsobom výrazne výnimočný. Možno s výnimkou Ice Cuba, ktorý mi ale viac liezol na nervy, než by pôsobil ako kvalitnou postavou. Scénky s ním mali podľa mňa najmenej ducha a rozhodne som mal chuť ho občas odtiaľ vyhodiť. Ostatní sú podľa mňa dobrí. Dakota Johnson v hlavnej role funguje, Tracee Ellis Ross podáva tiež dobrý výkon. Ku koncu je vo filme jeden zaujímavý zvrat, ktorý nebudem spoilovať, no ak je niečo čo som uhádnuť nedokázal, tak to bolo toto. Ak chcete ľahkú hudobnú romantickú drámu, čeknite si film. Možno vás to chytí. Výsledok znie - pozerateľné. Hodnotenie: B- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dobry vyber pro vikend, rozvalit se na gaucu,sledovat film,dobrou hudbu a mit pohodu. Tato romanticka komedie ma uprimne kouzlo. A cosi rika o muzskem rizeni sveta pop music. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V rámci nenáročného žanru příjemný vizuál i soundtrack. Kategorie filmu, kdy je to hodně barevné, hýbe se to, děj předvídáš a nečekáš nic zásadního. Výběr zpěvačky mě sice příliš neoslnil, mnohá šedesátnice vypadá méně zdevastovaně, ale Dakota je fajn. Účast na zábavě pro neuspokojené, nezkušené, naivní čtenářky toužící po snech o čemkoli šedém v rozkroku jí mám docela za zlé. Domnívám se totiž, že do romantických komedií tohoto ražení se hodí mnohem lépe, akorát tu dobře zacvakanou slepičku jí ještě dlouho nikdo neodpáře. Ale jinak má sympatický projev, pěkně se na ni dívá, příjemný hlas, je přirozená, ráda bych ji takhle viděla častěji. Slabší průměr, ale za hudbu přihodím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, kedy minimálne polovicu publika postihne nezastaviteľný záchvat zívania. Málo emočná nuda s predvídateľným dejom a priemernou hudbou (vlastne sa dokola opakujú dve pesničky), kde ostáva len jedna tajnička - či Dakota Johnson opäť ukáže svoje tradičné herecké umenie v podobe odhalenej hrude, alebo nie. Tentoraz neukázala. Ale aspoň vieme, že so spievaním by to nemala už skúšať. Slabšie tri hviezdy zachránené malým prekvapením na záver, na ktoré ale tiež väčšina príde dávno vopred. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kalifornský sen si mě získal především díky pěknému soundtracku a nenáročnému příběhu, který sice místy zavání klišé na entou, ale nijak zásadně neurazí - navíc za menší plot twist v závěru si zaslouží tvůrci jeden paleček nahoru, byť se tak trochu jednalo o okaté citové vydírání. Herecké obsazení bylo vesměs obstojné - trochu mě pak překvapil věk Tracee Ellis Ross a v případě Dakoty Johnson jsem tam stále trochu viděl Anastasiu, ale budiž. Ice Cube měl typicky nasr*ný výraz a celkem mě potěšila malá camea Billa Pullmana a Eddieho Izzarda. V případě Kelvina Harrisona šlo o slibné překvapení (btw, jeho věk mě taky trochu překvapil). Mile natočená oddychovka za silnější tři hvězdy! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý síce nenadchne, ale na druhú stranu ani nenudí. Prostredie hudobného biznisu ma ale bavilo, a charaktery postáv boli skutočne vydarené. Skromne ambiciózna Maggie, namyslená Grace a nenápadný David. Tento trojuholník roztáča relatívne zaujímavý príbeh, ktorý sa vyvíja v klasickom hollywoodskom klišé, a napokon finišuje do prekvapivého vyústenia (a musím uznať, že aspoň toto bolo nepredvídateľné prekvapenie). Dakota Johnson je sympatická, aj keď jej herecká kariéra zostane asi ešte dlho spojená s "kultovým" 50 Shades. The High Note bolo fajn, aj keď žiadne terno. Takže akurát na 3*. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chystala už strašně dlouho a stejně jako v Late Night i tady figurují dvě ženské postavy, každá na úplně jiném levelu. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsou si filmy vlastně dost podobné. Nicméně tenhle se mi líbil o něco víc, možná díky hudbě. Tracee umí skvěle zpívat, hodně mi její hlas připomínal spíš JLo než její mámu a klidně by se tomu mohla věnovat i profesionálně. Jako feel good movie to funguje, ale je to typická amerika. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vcelku průměrná story o tom jak si ambiciózní děvče - toho času podržtaška celebrity - chce splnit svůj americký sen a stát se hudební producentkou.Vývoj i konec je samozřejmě očekávatelný od první minuty,nicméně i když je vše plné klišé,nevzbudí to vůbec žádné emoce a dopadne to přesně tak jak má,vlastně to nijak neurazí a na jedno podívání to není zas tak špatné...60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The High Note se sice kompletně celý odehrává v hudební branži, zabývá se jí a non-stop se zde o hudbě mluví, ovšem jestli si někdo myslí, že se proto díky tomuto filmu o tomto uměleckém odvětví dozví něco nového, zajímavého, či poučného, tak to se šeredně mílí, jelikož vše, co se zde odehrává, je reálné a přesvědčivé asi jako vztah oslíka a draka ze Shreka. Nevím, ale mě to prostě přišlo celé spíš jen jako jedna velká pohádka, kterak všichni ke štěstí nakonec přišli. Nechci být tedy za nějakého zbytečně přehnaného pesimistu, ale takhle hladce, vřele a především korektně tento svět rozhodně nefunguje. Každopádně když pominu tuto úvodní vsuvku o tom, jak naivně na mě tato podívaná zapůsobila, a oprostím se od toho, tak pak nemám jakoukoliv potřebu tady cokoliv dalšího ale kritizovat. Děj poměrně slušně bez nějakých zbytečných výkyvů baví a v rámci hudební romantiky i funguje, a to i přes jeho zcela nepřekvapivý vývoj, za velký plus tu lze jistě považovat i sympatické obsazení v příjemně působících postavách, samozřejmě na čele s Dakotou Johnson, hudba zde použitá pak sice není vůbec mým šálkem kávy, o to víc mě ovšem potěšil fakt, že i přesto mi ani trochu nevadila, spíš naopak, a vlastně ani atmosféra není marná, prostě za mě se jedná o takovou velmi příjemnou, nenáročnou oddychovku, co se možná z hlavy rychle vypaří, ale v daný moment určitě náladu nezkazí. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Takový film o hovně mi přijde. Na jakou konkrétní skupinu se film zaměřuje? Je to film pro mladé? Co si z toho filmu má člověk odnést? Má nějaké poselství? Jo, Dakota je fajn, prosluněná Kali taky, ale nevidím v tom žádnou zprávu, žádný pocit, nic, co by ve mně měl film zanechat. Není to ani den od zhlédnutí a polovinu jsem už zapomněl. Takže tak no. 50%. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Kalifornský sen“ sa na jednej strane snaží priblížiť neľahký život žien v hudobnom priemyslu (platí jak na asistentku hviezdnej speváčky, tak aj na hviezdnu speváčku), na druhej zase chce so svojím svojským spôsobom dať úctu pred „výrobou“ hudby (tvorenie hudby, proces nahrávania, „úpravy a pridanie efektov“, atď.). Nie som fanúšikom tej hudby, ktorá sa tu hrá, ale uznávam, že niektoré melódie fakt boli na mieste. Samotný príbeh vlastne beží na viacerých frontách – z hľadiska kompaktnosti filmu by možno mali viac sústrediť na jednu vec. Kartu „matka a jej utajený syn“ by v danej forme nemali využiť. Herecká dvojica je Dakota Johnson / Tracee Ellis Ross priemerná, bez ozajstných výraznejších momentov. Ice Cube sa hrá na Ice Cube (myslím, že som s tým povedal všetko). Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Hudebních filmů bylo natočeno hodně a ty z poslední doby jsou většinou slabé nebo naivní. Proto mě toto náhodné shlédnutí překvapilo. Není to bláznivě moderní, není to ukřičené, žádná lízátková láska ani jasně vytýčená cesta ke schodišti slávy. Prostě film na pohodu a k tomu příjemná hudba. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Dakota je tak prirodzene krásna a vlastní úžasný sexepíl, že aj keby hrala v sebemenšej kravine, tak sa na ňu dobre díva. Navyše hudobné filmy mám veľmi rád, takže som sa tešil. Kalifornský sen je ľahučký film, ktorý úplne presne zapadá do svojej kategórie. Veľa hudby, trochu naivný, ale nie hlúpy dej, romantika. To posledné som teraz nepotreboval. Kelvin má ozaj pekný hlas a páčili sa mi pasáže keď robili produkcie a aranžmány ku skladbám. To ma bavilo. Pousmial som sa pri scéne so saunou, hrozne milé. Zvrat v závere ma dostal, ale že úplne. Inak ako som napísal vyššie, ľahko stráviteľné, na večer keď si chcete myslieť, že taký by mal byť život ideálne. Môže taký byť, musíte ale odpustiť aj naozaj veľké zlyhanie. Chce to nájsť silu, no to čo príde potom, vám to vráti násobne krásne po zbytok života. Ja som zlyhal. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychová žánrovka, ktorá je navyše doplnená o hudobný námet, s ktorým Ganatra pracoval citovo a emočne vyspelo. Dakota Johnson v tejto roli podľa mňa skvelá, ostatní herci to nie až tak utiahli. Dejovo by som to očakával trošku viac rozvrstvené a trošku sa tvorcovia mohli pohrať aj so psychológiou jednotlivých postáv. Tento snímok ale nebol až tak na hlboké zamýšľanie, skôr stráviť dve romantické hodinky v objatí partnera. Na štvrtú hviezdu to nie je, ale na jednu projekciu to slušne postačí. 65 % ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu hudobná Devil Wears Prada, no menej 'dospelá'. Z hudobno-technickej stránky je vidieť, že tvorcovia použili konzultantov, takže to nepôsobí amatérsky. Príbeh sa však kĺže po povrchu, v podstate okrem jedného zvratu, aj to umelo vytvoreného, je až príliš priamočiary. Soundtrack takisto nezaujal, čo je pri hudobnom filme viac než dôležité. Sympatie však idú Dakote Johnson za veľmi príjemné stvárnenie. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Silně průměrný film. Docela pěkně se na něj dívá, ale to je asi tak všechno. Proplyne a nic nezanechá, jen pocit příjemně stráveného večera. ()

Reklama

Reklama