Reklama

Reklama

Kalifornský sen

  • USA The High Note (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maggie (Dakota Johnson) se touží stát úspěšnou hudební producentkou. Jako osobní asistentka popové ikony Grace Davisové (Tracee Ellis Ross) by teoreticky měla mít tu nejlepší průpravu, jenže prakticky to takhle jednoduše nefunguje. Maggie je v Traciině životě ten nejposlednější poskok, který donáší kafe a oblečení z čistírny a čtyřiadvacet hodin denně je připravený plnit i ty nejbláznivější nápady své šéfové. Pokud má nějaký ten umělecký nápad, Traciin producent Jack (Ice Cube) ho pokaždé pohrdavě zamítne. A dobrý nápad by se přitom hodil, protože doposavad úspěšný hudební kolotoč se právě začíná trochu zadrhávat. Trace ví, že pokud ji nemá ujet vlak, měla by přijít s něčím novým, ale vůbec netuší, co by to mělo být. Lehce zneuznaná Maggie objeví mladého pouličního muzikanta Davida (Kelvin Harrison, Jr.) a rozhodne se mu pomoci s kariérou a sobě tak splnit svůj životní sen. Jenže dvě tak náročné profese nejde vykonávat zároveň, další komplikace přináší i to, že se Maggie do svého „klienta“ zamiluje. Některé sny se prožít dají, z některých se ale člověk musí včas probudit. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (30)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The High Note" sa nakoniec ukázalo celkom funkčné. V rámci jednoduchých filmov s jednoduchými zápletkami, ktoré vieme veľmi dobre odhadnúť, no dokážu priniesť celkom funkčný a uspokojivý zážitok. Mám pocit, že to bolo všetko čo som od filmu chcel a to som aj dostal. Takže podľa toho bude aj spracované hodnotenie. Myslím si, že najlepším elementom tohto filmu je soundtrack. Je tu niekoľko skutočne skvelých hudobných čísel, ktoré sa skvele počúvali a nemal by som problém si soundtrack hodiť do svojej hudobnej zbierky. Skutočne sa to dobre počúvalo. Herecké výkony sú viac-menej v pohode. Nikto nie je nijakým spôsobom výrazne výnimočný. Možno s výnimkou Ice Cuba, ktorý mi ale viac liezol na nervy, než by pôsobil ako kvalitnou postavou. Scénky s ním mali podľa mňa najmenej ducha a rozhodne som mal chuť ho občas odtiaľ vyhodiť. Ostatní sú podľa mňa dobrí. Dakota Johnson v hlavnej role funguje, Tracee Ellis Ross podáva tiež dobrý výkon. Ku koncu je vo filme jeden zaujímavý zvrat, ktorý nebudem spoilovať, no ak je niečo čo som uhádnuť nedokázal, tak to bolo toto. Ak chcete ľahkú hudobnú romantickú drámu, čeknite si film. Možno vás to chytí. Výsledok znie - pozerateľné. Hodnotenie: B- ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý síce nenadchne, ale na druhú stranu ani nenudí. Prostredie hudobného biznisu ma ale bavilo, a charaktery postáv boli skutočne vydarené. Skromne ambiciózna Maggie, namyslená Grace a nenápadný David. Tento trojuholník roztáča relatívne zaujímavý príbeh, ktorý sa vyvíja v klasickom hollywoodskom klišé, a napokon finišuje do prekvapivého vyústenia (a musím uznať, že aspoň toto bolo nepredvídateľné prekvapenie). Dakota Johnson je sympatická, aj keď jej herecká kariéra zostane asi ešte dlho spojená s "kultovým" 50 Shades. The High Note bolo fajn, aj keď žiadne terno. Takže akurát na 3*. ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Takový film o hovně mi přijde. Na jakou konkrétní skupinu se film zaměřuje? Je to film pro mladé? Co si z toho filmu má člověk odnést? Má nějaké poselství? Jo, Dakota je fajn, prosluněná Kali taky, ale nevidím v tom žádnou zprávu, žádný pocit, nic, co by ve mně měl film zanechat. Není to ani den od zhlédnutí a polovinu jsem už zapomněl. Takže tak no. 50%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V rámci nenáročného žanru příjemný vizuál i soundtrack. Kategorie filmu, kdy je to hodně barevné, hýbe se to, děj předvídáš a nečekáš nic zásadního. Výběr zpěvačky mě sice příliš neoslnil, mnohá šedesátnice vypadá méně zdevastovaně, ale Dakota je fajn. Účast na zábavě pro neuspokojené, nezkušené, naivní čtenářky toužící po snech o čemkoli šedém v rozkroku jí mám docela za zlé. Domnívám se totiž, že do romantických komedií tohoto ražení se hodí mnohem lépe, akorát tu dobře zacvakanou slepičku jí ještě dlouho nikdo neodpáře. Ale jinak má sympatický projev, pěkně se na ni dívá, příjemný hlas, je přirozená, ráda bych ji takhle viděla častěji. Slabší průměr, ale za hudbu přihodím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vcelku průměrná story o tom jak si ambiciózní děvče - toho času podržtaška celebrity - chce splnit svůj americký sen a stát se hudební producentkou.Vývoj i konec je samozřejmě očekávatelný od první minuty,nicméně i když je vše plné klišé,nevzbudí to vůbec žádné emoce a dopadne to přesně tak jak má,vlastně to nijak neurazí a na jedno podívání to není zas tak špatné...60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama