Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (863)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $16miliónov║Tržby USA $27,568,035║Tržby Celosvetovo $57,510,518▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,083,003║ Tržby za predaj DVD v USA $3,348,344║ Nárez, konečne niečo čo má poriadne akčné grády, až na ten mierne prestrelený záver, to má riadnu šťavu, občas aj hlášky dobre rezonujú. Fajn, kľudne by to mohli začleniť do universa Johnna Wicka. /80%/ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Derek Kolstad si ve Wordu otevřel svůj pár let starý scénář k Johnu Wickovi, všechna slova „John Wick“ nechal systémově přepsat na „Bob Odenkirk“, sem tam něco mírně osekal/poupravil a nový scénář byl hnedle na světě! Opravdu nevěřím, že vynaložil víc úsilí. Neberte mě zle, ono je to natočené fakt stylově, pěkně se na to dívá a dynamická řežba v podání tria Bob Odenkirk, RZA a hlavně dvaaosmdesátiletý Christopher Lloyd (!) byla neskutečně cool, ale to scenáristické recyklování sebe sama bylo fakt na facku a docela podkopalo celý film. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době malý film, který nevypadá jako rychlokvaška pro VoD a udělal mi velkou radost. Natěšení pochopitelně přišlo s prvním trailerem, kdy jsem se o existenci filmu také poprvé dozvěděl a o mém velkém oblíbenci Bobovi Odenkirkovi jsem ani chvilku nepochyboval. Vzhledem k účasti scénáristy Dereka Kolstada je celkem zjevné, že docela opisoval u sama sebe co se týče celé série s Johnem Wickem a o to větší bych měl radost, kdyby se Nobody odehrával ve stejném světě. Doufal jsem, že se po polozapomenutém výborném Hardcore Henry Ilja Najšuller brzy pochlubí s něčím novým a docela mě štve, že to trvalo tak dlouho. Nicméně, stálo to za to. Akce je přehledná a nápaditá, jak jsme u Davida Leitche zvyklí, zároveň přepísknutá a hodně hrající na efekt...což ale v první řadě hodně baví a těch 90 minutek uteče jako nic i když je to občas až moc schématické...Dvojku prosím do dvou let...90% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kolstad trochu moc vykrádá svého Johna Wicka (znovu dostáváme melancholického drsňáka, kterého z důchodu vytáhne ruská mafie) a zároveň zahazuje některé potenciálně zajímavé postavy a motivy (odfláklý hlavní záporák, nebo vztah otce se synem a otce s jeho otcem). Najšuller naopak dokazuje, že umí natočit i klasicky rozzáběrovaný film bez GoPra, zato s hlavní postavou, o níž se dozvíme víc než jen její křestní jméno. A Odenkirk jako ubitý family man i rány rozdávající ex-terminátor válí a je hlavním trumfem jednoduchého, ale rozumně dlouhého a svižně sestříhaného fotrovského akčňáku vyztuženého údernou a nápaditou režií i akcí. Celé je to tak sympatické, že rádi odpustíte nějaké ty kosmetické vady (třeba že ve finále musel někdo záporákovým henčmenům amputovat pud sebezáchovy, protože nabíhají jako ovce na porážku), obzvlášť, když hrdina sejme záporáka tak okázale stupidním-cool způsobem. Na Taken to nemá, ale bavilo mě to víc než první Wick a každopádně jsem za každý podobný akčňáček, kde se místo digibordelu lámou ruce, moc rád. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v roce 2008 Liam Neeson se letos stal zcela uvěřitelným akčním hrdinou další výborný herec, do kterého bychom to předtím neřekli. A z toho, jak výborný herec Bob Odenkirk je, těží Nikdo úplně stejně jako z akčních scén v režii Ilji Najšullera. Zajímá nás postupně odkrývaná Hutchova minulost, zajímá nás, kolik toho o něm vlastně vědí jeho blízcí, a zároveň se bavíme scénami typu té obrovské rvačky v autobusu, která připomíná, že i takoví hrdinové dostávají pořádně do těla. K tomu všemu humor jako odlehčení ve správných momentech, skvělý písňový soundtrack, Christopher Lloyd... Ačkoliv si na rozdíl třeba od Johna Wicka další díl tolik nepřeju, Nikdo je zkrátka skvělý film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy Hutch (Bob Odenkirk) nabídne, že k večeři udělá lasagne, má pomlácený obličej. V dalším záběru při cestě do práce je jeho obličej netknutý. Když ale vejde po přečtení SMS do holičství, jeho obličej je zase plný jizev a modřin. (Habansz)
  • Dátum uvedenia filmu bol 4 krát zmenený kvôli pandémii Covid-19. Pôvodný dátum pred pandémiou bol 14. august 2020, potom bol presunutý na 26. február 2021. Potom o týždeň skôr na 19. február 2021 a opäť na 26. február 2021. (Game90)
  • V rozhovore pred uvedením filmu sa Bob Odenkirk vyjadril, že sa na prípravu svojej role pripravoval 2 roky. (Game90)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama