Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (CinemArt)

(více)

Recenze (860)

POMO 

všechny recenze uživatele

Koncept akčního hrdiny, skrytého za fasádou tuctového otce z předměstí film příjemně rozjede. Je střihově svěží, dynamický, vkusně zábavný a nápaditý v akčních scénách (třeba jízda v kufru auta). Co mi ale bohužel prvotně skvělou zábavu srazilo na tři hvězdy, je příliš mechanické, jednoduché a nenápadité zúčtování se záporáky. Jak protagonista ze začátku chytal rány a hrdinou ho dělala jeho výdrž, v závěru mu největší horda vyzbrojených grázlů skáče na mušku inscenovaně jako v Deadpoolovi. Nedávný žánrový konkurent Boss Level mě jako celek potěšil o půl hvězdy více. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud nepřestane točit, má tenhle Ilja rozhodně potenciál stát se jednou největším šulínem. Po kapku jednobrdovém a za chvíli unavujícím, ovšem i svěžím a originálním, Tvrdém Jindřichovi si to tentokráte přihasil s čistočistým vinným potěšením, u něhož se i Kolštat konečně oprostil od strojového, umělohmotného kokotismu Jendy Tampóna, a načmáral vskutku dokonale vychlazenou akční taškařici, poplatnou nejlepším kouskům své generace. A v ní jako mávnutím kouzelného celuloidu udělali skoro uvěřitelného, nekompromisního, krutohustého a svým způsobem šarmantního zabijáka z páprdovitého a chcípackého kancelářského slizáka Bobana Ódnříhy. To ale zdaleka nebyl ten nejúchylnější nápad. Ta pravá perverze nastala, když vrazili brokárnu do třesoucích se rukou stoletého dědy Lojda, jenž stále disponuje oním deviantně pedofilním pohledem, jímž už v Minulosti lačně sjížděl Mártyho Mekfláje, a poštvali ho proti mile brutální ruské mafii. Prostě krystalická odlehčená zábava, po které nejeden artový hnědopich skončí na pohotovosti s opruzeným konečníkem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při akčních scénách jsem se bavil,chorea byla fakt skvělá. Bohužel hlavní hrdina nemá charisma akčních ranařů a tak nám biják spadá spíše do průměru. Nicméně s pivkem na letňák ideál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní a intenzivní akční jednohubka, která postavila do akční role Boba Odenkirka, do kterého bych to v životě neřekl. Nekompromisní, úderné. Ilja Najšuller ví, jak natočit zábavný akčňák. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková jednoduchost a přímočarost, audiovizuální dravost akčních pecek jednadvacátého století a nejnepravděpodobnější akční hrdina vůbec. A především obrovské nadšení, které z filmu doslova stříká. Ilya Naishuller tentokrát natočil přeci jenom klasičtěji pojatý akčňák, ale jeho Nobody je podívaná, u níž jsem se od začátku do konce spokojeně usmíval. Odenkirk září, ať už v loserovské, nebo zabijácké poloze, a dává do toho všechno, příběh se za svou jednoduchost nestydí a díky krátké stopáži o něm člověk ani moc nepřemýšlí a režisér se nebojí opepřit to o sympaticky černý humor nebo lehce bizarní momenty. A i ten nevkusný záporák umí být stejně děsivý, jako srandovní. No a pak je tu nápaditá, dokonale přehledná, krvavá a chytře vymyšlená akce. Malinko jsem se bál, že Nobody bude chtít jít ve stopách Johna Wicka, ovšem režisér, produkující David Leitch a jeho tým se nakonec vydali trošku jiným směrem a vsadili na akci, která je víc krvavá, bolavá a nehezká. Co se nápaditosti týče, Nobody s Wickem, drží krok, jde však trošku jiným směrem a já mám radost z toho, že to není jen vykrádačka s nečekanou hereckou hvězdou, ale sebevědomí a po všech stránkách skvěle fungující akční jízda. Užil jsem si jí strašně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $16miliónov║Tržby USA $27,568,035║Tržby Celosvetovo $57,510,518▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,083,003║ Tržby za predaj DVD v USA $3,348,344║ Nárez, konečne niečo čo má poriadne akčné grády, až na ten mierne prestrelený záver, to má riadnu šťavu, občas aj hlášky dobre rezonujú. Fajn, kľudne by to mohli začleniť do universa Johnna Wicka. /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mr. Better Call Saul měl, jak se ukázalo, speciální výcvik... Až do scény v autobuse, předčasného finále, vynikající, pak se to ovšem zvrhlo v parodii...ten konec v továrně už byl vyloženě směšný... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Z výsledku nejsem nikterak na větvi, ale musím přiznat, že to lépe asi dopadnout nemohlo. Přiznaná variace na Johna Wicka staví na hrdinovi s nepravděpodobnou tváří Boba Odenkirka, dobře vybraných vedlejších postavách (Christopher Lloyd a Alexej Serebrjakov si své role náramně užívají) a opakování fungujících wickovských vzorců. Scénář tedy za moc nestojí, postavy jsou načrtnuté vcelku ledabyle, zároveň však docela funkčně. Pečlivá choreografie akce zase jednou připomene, jak rád by člověk takový film viděl v kině. Přisypte k tomu pár úsměvných odkazů na Kmotra či Mafiány a špetku bizarního humoru a… to je vlastně všechno. Ve filmu je jen minimum scén, u nichž bych si říkal „wow,“ a které by výsledek posouvaly do nečekaných výšin. Na druhou stranu v něm také není (v rámci žánru) nic moc špatně, a i přes pár vyprávěcích zaškobrtnutí tahle brutální hodina a půl příjemně uteče. Žádnou revoluci rozhodně nečekejte, ale sympaticky odvázaného akčního výplachu jsme se dočkali. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bitky dobrý, ale hned ta první v autobuse je asi nejlepší. Hlavní zloduch mi úplně nesedl. Jeho taneček v klubu byl dobrej a líbilo se mi i jak mlátil židlí zmrzačenýho poskoka, ale stejně mu něco chybělo. Odenkirk byl dobrej a věřil jsem mu to. Příjemně to uteklo. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDO SAKRA JSTE?…“ /// Hele ten úvod – nic se nemá přehánět a voni to věděj... 15 minut a dostáváme důvod k zamyšlení… Super nápad na příběh s nečekanejma (překvapivejma) věcma. Tohle mě fakt baví! Mix „Johna Wicka“ a “Sejmi je všechny“ kterej řeší krizi středního věku pomocí akčně absurdních situací, ze kterejch vytěží maximum. Tady se totiž linka 911 nevolá… Další plus je, jak to sekne do týhle doby - každej Rus je tady jako Putin… Prostě kurevsky zábavnej a (vodlehčenej) akční film, kterejch není nikdy dost! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju přímou úměru – čím víc Rusů, tím víc brokovnic. 2.) Nic mi neudělá radost, jako mrtvej černej Rus. /// Thx za titule „saurix“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Herec se vůbec nehodil na akčního hrdinu. Neschopný už napohled. A i když se snažil být frajer, pořád to byla bačkora. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Give me the god damn kitty KAT bracelet, Motherfucker!! Famózní akční masterpiece, který vztyčuje prostředníček všem brakovým akčním filmům a nenáviděným entitám, které u filmu budou trpět a vzdychat, jak málo je to dramatický, emocionální a filosofický. Já trpěl u těch nudných artových dramat něco přes rok, tak je ku*va konečně řada na mé uspokojení a vrcholů jsem dosáhl víc než, kterákoliv nadržená nymfomanka. Nobody si bere to nejlepší z 96 hodin, Equalizéra a Johna Wicka a byť si pár nápadů vypůjčí, tak všechny je upgraduje/evolvuje a obmění na daleko větší a intenzivnější level a je to naprostá pecka po všech směrech. Bob Odenkirk ve svých 58 letech jakožto Family Man ukázal, že má větší koule než celá ruská mafie. Intenzivně trénoval 2 roky, naučil se martial art, dřel jako blázen pro roli akčního hrdiny a jde to sakra vidět. Je to parádní a charismatický bad ass hrdina s mysteriózním backgroundem, ze kterého jde respekt a nikdo nechce mít s ním nic společného. Výborně hláškuje, v akci je velmi přesvědčivý, velmi vynalézavý, inteligentní a jde vidět, že je to pořád jen člověk, takže místy dostává pěkně na prdel i on, je cítit únava, zranitelnost i vyčerpanost. Precizní technická stránka, dokonale trefný soundtrack, poctivé old school akční řemeslo s dobře využitým Rkem, spousta skvělých a vtipných nápadů, vložení nadsázky do akčních scén zde funguje vyloženě dokonale a několik momentů mám chuť si okamžitě zopakovat. Vyloženě výborný je děda a jeho vy*ebávka s kohoutkem pistole a brokovnicí je boží. Fight v autobuse je správně drsný a nekompromisní, přestřelka v baráku je atmosféricky hutná a finále ve skladu doslova rve koule, vrněl jsem se blahem jak už dlouho ne. ( Položit sniperku na rameno, vystřelit a zpětným rázem dorazit druhého mě odrovnalo). Líbil se mi i Ruský Villain a na akční žánr i samotný příběh je rozhodně nadstandardní. Jestli fanoušek akce nedocení Nobody, může jít rovnou spáchat seppuku či si najít jiný koníček. Lepší akční film USA tvorba už nenatočí. Po zhlédnutí samozřejmě spocený jak Usain Bolt při běhu na 100 metrů a tak to mám rád! Sequel doufám už v kině a nejlépe aby s Najšullerem spolupracoval Evans a Stahelski. 10/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode urobili po Johnovi Wickovi to najrozumnejšie, čo pre akčný žáner zrejme urobiť mohli: rozviazali ruky kaskadérom. A podľa toho to aj vyzerá. Nikto produkoval David Leitch, jeden zo spolutvorcov „kaskadérskej“ série John Wick a ako bonus si k sebe prizval režiséra šialenej hardcore akčnej jazdy Hardcore Henry, Ilju Najšullera. Celé to občas až príliš pôsobí ako trochu iný John Wick (kaderníctvo namiesto hotela, neškodne vyzerajúci chlap okolo päťdesiatky žijúci nenápadný život, ale v skutočnosti sa jedná o najnebezpečnejšieho řízka v USA), ale nevadilo mi to, pretože Johna Wicka mám rád, takže mi logicky nevadia ani kópie Johna Wicka. Mimochodom, za to, že je to taká okatá kópia, môže „asi“ fakt, že Nikto napísal dvorný scenárista Johna Wicka, ehm. Nikto je skvelá akčná jazda, ktorá ponúkne jednu trošku povinnú (ale inak peknú) autonaháňačku, ale najmä šialenú scénu v autobuse, drsnú nočnú prepadovku a patrične veľkolepé finále. K tomu absurdne vynikajúci Bob Odenkirk, ktorý sa od začiatku 90. rokov špecializuje na vedľajšie úlohy a robí to perfektne, ale aj tak ho do tohto filmu nikto nepoznal. K tomu charizmatický záporák (ktorý rád tancuje, spieva a pochopiteľne má k dispozícii desiatky po zuby ozbrojených zabijakov) a neopísateľný Christopher Lloyd, ktorý posledné tri desaťročia vyzerá takto. Akčné scény sú dynamické, drsné, vynaliezavé a šikovné, ale super je, že sa to dá pozerať aj mimo nich, pretože postavy sú pútavo napísané, dobre zahraté a zaujíma nás, ako to s nimi dopadne. Jediné, čo som nepochopil, bolo to, prečo ich pustila do autobusu. Inak, okrem Leitcha a Odenkirka to produkoval aj Tobey Maguire. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jsme si zvykli, že čistokrevnou akční podívanou schopnou vyvolat úžas nám napříč všemi rozpočtovými kategoriemi už soustavně přináší jen hrstka umanutých, ale také bohužel stárnoucích hvězd v čele s Tomem Cruisem, Keanu Reevsem a Scotem Adkinsem. Naštěstí se v jejich eskapádách a hlavně na ně vázaných finančních výsledcích zhlédlo franšízové jádro blockbusterové produkce. To po promlce způsobené okouzlením z možností počítačové animace zase znovu docenilo uměle nereplikovatelný rozměr fyzických atrakcí a začalo zaměstnávat hlavní talenty kaskadérského fochu. Díky tomu parta kaskadérů a choreografů sdružená pod názvem 87Eleven mohla po letech kontraktové práce povýšit na samostatnou produkční společnost 87North Productions, začít realizovat vlastní projekty a současně k sobě stahovat další výrazné tvůrčí talenty. "Nikdo" v režii Ilji Najšullera, který o pět let dříve žánrovým fanouškům vyrazil dech svou celovečerní prvotinou "Hardcore Henry", je první vlaštovkou, která vylítla z jejich hnízda, přičemž v pořadí za ním už se tísní desítka dalších projektů v různých fázích rozpracování. Ačkoli film vychází z řemeslného konceptu 87Eleven, postaveného na tvrdém tréninku herců a dokonalé symbióze choreografie s jejím formálním převedením do filmu, který se stal základem vlajkových lodí skupiny v cizí produkci (série "John Wick" a "Atomic Blonde"), současně ukazuje, že jej dokáže aplikovat na rozličné podoby žánru, nové příběhy i různorodé herecké osobnosti. Jádro premisy, že bývalého zabijáckého experta přivede zpět do akce nějaké narušení jeho spořádaného civilního života, ale také princip postupného worldbuildingu sice korespondují s "Johnem Wickem", ale dostávají zcela originální naplnění díky angažování vynikajícího charakterního herce Boba Odenkirka. Na jeho osobnosti stojí zábavně pojatý kontrast jeho civilní fasády a divoké minulosti, respektive dovedností, které z ní načerpal. Zásadním motivem se stává krize středního, nebo spíš ještě pozdějšího věku, kde muži nejen že jsou vykastrovaní monotónní prací a manželstvím zabředlým do stereotypu, ale hlavně přestávají být pro své ratolesti hrdiny. "Nikdo" tento motiv rozvíjí do jakéhosi mixu méně nadsazených "Pravdivých lží" a ryze fantazijního, tedy nepodvratného i bezpečně usedlého "Klubu rváčů" pro pantáty. V kontextu "Atomic Blonde" i oněch zmíněných "Pravdivých lží" jen zamrzí, že se tvůrci rozhodli striktně držet páprdovskou macho linii místo toho, aby do akce zapojili i hrdinovu manželku (co navíc nezáměrně slibovala jedna dialogová scéna). Nicméně právě vynechání nadsázky a zvolení egocentrické linie vyprávění zase film úspěšně zúročuje ve stylu akce a jeho provázanosti s charakterem hrdiny, který se stává psychoticky požitkářským protipólem vůči distingovanosti Johna Wicka. S tím souvisí také fakt, že tu hraje zásadní roli nejen to jak rány rozdává, ale kolik a jak jich sám schytá. "Nikdo" rozhodně není nejlepším příspěvkem akčnímu žánru, ale rozhodně je bezchybným, a hlavně vyvolává velké naděje vůči jeho budoucnosti. () (méně) (více)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se hodne tesil a nezklamalo, ne ze by se jednalo o nejakej revolucni akcnak, sem tam to ma i hluchy mista a logiku to obcas tezce postrada, ale je to proste zabavna jizda. Takovej mix mezi Johnem Wickem a Volnym padem, kterej se ke konci zvrhne v hodne drsnyho Sam doma. K tomu tu mame perfektne natocenou brutalni akci s nekolika fajnovejma napadama, hodne slusnou kameru, dokonale vybranou hudbu a hlavne skvelyho hlavniho hrdinu, Odenkirka si z zadnyho filmu poradne nevybavuju, ale sem sednul naprosto genialne. Nesmim taky zapomenout asi tak na stoletyho Lloyda s hromadou brokovnic. Takze za me proste oddechova zabava, kterou si rad jeste parkrat pustim a druhymu dilu bych se vubec nebranil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ryzí akční hody, kde kromě příběhu gradují i jednotlivé killy a to až do hezky krvavého finále. Najšuller umí, navíc se řídí pravidlem, že v jednoduchosti je krása, takže těch 90 minut uteklo jako nic, Odenkirk si to celou dobu strašně dával a Christopher Lloyd si v 82 letech zařídil extrémně cool konec kariéry. Každopádně kdybych měl mít jednu výtku - jakože si nemůžu pomoct - tak Derek Kolstad už by vážně mohl přestat recyklovat ten jeden scénář pořád dokolečka. Vzhledem k tomu, že nikdo další už zjevně v Hollywoodu akční filmy nepíše, tak bych docela ocenil, kdyby se třeba snažil vykrádat sám sebe aspoň o maličko míň nápadně. Nicméně natočené je to fenomenálně a soundtrack to má boží, takže si přestávám stěžovat, a jdu si pár scén pustit ještě jednou. Což se zase tak často nestává. 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic pro levičácký anti-zbraňový poprděnce, co hned všude vytýkají násilí ("unnecessary at best and irresponsible at worst"), pro zbytek cool akční zábava jak má být a máme v dnešní době tak zoufale málo. Střelnice plná rusáků! <3 ♪♫ ()

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama