Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

silentname

všechny recenze uživatele

"Stillwater" nakoniec nie je veľkolepou a silnou drámou, akú som si myslel, že v tomto projekte dostanem, no musím uznať, že to má svoje momentky. Myslím si, že keď sa dostaneme na koniec a pospájame si všetky udalosti dokopy, tak veta "Life is brutal" to perfektne vystihuje. So všetkým čo sa udialo a čo budeme mať možnosť pochopiť to skutočne povie všetko, čo malo. Na jednu stranu ma veľmi teí, že Tom McCarthy poňal film viac realisticky. Z Damona nerobí pomstychtivého akčného hrdinu ale skutočne utrápeného otca, ktorý sa snaží pomôcť svojej dcére, ktorá je zatknutá za čin, ktorý hovorí, že nespáchala. A robí to film viac skutočný. No na druhú stranu by mi občas nevadilo, keby sa mohol aspoň trochu usmiať, alebo dať do jeho výkonu niečo, čo by z neho neurobilo skutočne len uzavretého chlapa, ktorý okrem toho často rozpráva ako pravý američan. Neviem. Mám pocit, že v jeho postave mohlo byť trošku viac emócií, ktoré by to nejako posunuli. A nemôžem povedať, že by sa ho veci a udalosti nedotýkali nijako. Ale väčšinou ho skutočne máme možnosť vidieť s ťažkou kamennou tvárou. A nie som si istý, či to bol správny spôsob ako podať túto postavu. Pretože miestami potom film trošku vedel ubíjať. Síce sme z neho nemali akčnú blbosť, no na druhej strane mohol byť aj o niečo dramatickejší, a mohlo mi viac záležať na tom, čo sa deje na obrazovke. Ale vo výsledku stále dostatočne dobrý film, ktorý som rád, že som videl. Hodnotenie: B ()

upson

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu delší dobu, co by ve mě film po jeho shlédnutí zanechal hloubavé myšlenky a hořko-sladkou pachuť. Film svým rukopisem odkazuje na cosi z tvorby Clinta Eastwooda. Největším mistrovským kouskem celého filmu je však MATT DAMON!! Snímek na svých prsou táhne jednoznačně ON! Což je o to zvláštnější, protože jeho postava na první pohled nemá co nabídnout, je totiž ztělesněním naprosto jednoduchého a obyčejného člověka. Jeho projev je však tak minimalistický a civilní, až je nesmírně uvěřitelný. Pro Damona by mohl být rok 2021 velmi úspěšný, neboť do kin poputuje i jeho tvůrčí kousek The Last Duel, na kterém se scénáristicky podílel s kolegou Affleckem. V takovýchto případech dostávají herecké ikony nominaci na Oscara celkem běžně. Mattovi bych toho zlatého plešouna za herecký výkon opravdu přál! ()

classic

všechny recenze uživatele

Neperlivá voda” je vskutku pomerne dosť zvláštny preklad pôvodného anglického názvu filmu "Stillwater" , ktoré nielenže leží v americkej Oklahome, ako zrejme to malé, ospalé mestečko z pohľadníc, odkiaľ pochádza i postava → ropného robotníka Billa Bakera, no súčasne ponúka i ďalší význam v podobe »zlatej retiazky« , ktorú raz otec daroval svojej dcére Allison Bakerovej tesne predtým, ako odišla študovať na univerzitu do francúzskeho Marseille, keď by následny → medzikontinentálny let trval spolu aj s prestupom v nemeckom Frankfurte nad Mohanom → okolo 16 hodín a 45 minút, čiže si môže prípadný cestujúci de-facto buď poriadne zdriemnuť, alebo minimálne stihnúť pozrieť celú trilógiuThe Lord of the Rings, aj s početnými bonusmi, to len čisto pre zaujímavosť, čo by sa dalo počas mimoriadne dlhého letu všetko postíhať, pričom protagonista Baker, má najskôr úplne iné myšlienky, než sa venovať sledovaniu všelijakých kinematografických zárezov, keďže jeho podarená dcérenka, sa ocitla vo väzení, podozrivá, ďalej usvedčená, a nakoniec i odsúdená zo zabitia kamarátky (milenky) Liny... Pomocou právničky  Leparqovej sa rysuje potenciálna šanca → znovu otvoriť tento prípad, pritom si už Allison niečo « v chládku » aj odsedela, konkrétne päť rokov z celkového 9-ročného, tvrdého trestu, že prepustiť ju za dobré správanie, asi príliš (nateraz) extra nehrozí, a práve preto, by miestny chalan Akim, povedzme, vedel o tom povedať trochu viacej, len ho treba nájsť v drsnejšom, sídliskovom prostredí, kde ani nie je bohvieako vítaný ? V podstate → spolupráca s "juristom" napokon stroskotala na plnej čiare, a tak i vďaka obyčajnej náhode, v hoteli naďabí na ochotnú Francúzsku - Virginiu, ktorá má taktiež potomka ženského pohlavia - Mayu, tým pádom môže veselo pokračovať v pátraní a v konaní na vlastnú päsť, čo snáď automaticky prináša aj dané riziká s tým spojené, ale každý jeden tatko, by asi urobil hocičo, aby očistil meno svojho dieťaťa, však ? Len aby toho neskoršie (vo všeobecnosti) ešte neľutoval... / Režisér, scenárista a producent oscarového snímku Spotlight, Tom McCarthy, sa opäť vracia do režisérskeho kresla, keď mal 5/6-ročnú, filmársku pauzu, aby pokračoval v nastolenej tradícii → vycibreného scenára, že ani celková práca → réžie príliš za tým nezaostáva, čomu možno napomáha i obsadenie (ne)starnúceho Matta Damona, ktorý sa už miestami častejšie prehráva. Od diváka sa vyžaduje, aby bol tiež rovnako trpezlivý, ako »herec v hlavnej úlohe« , z ktorého kamera takmer nikdy nezlezie, pretože sa jedná o určitú "filmovú pomalosť" , ktorá má našťastie aj svoje opodstatnenie. Vo vedľajších úlohách ma oslovili → Abigail Breslinová, ktorá od zlomovej Malej Miss Sunshine, vyrástla nielen do krásy, ale aj do hereckého talentu, či aj mimoriadne sympatická "Parížanka" Camille Cottinová, ktorá zase pre zmenu (často) kompenzovala hrdinovi - rečovú bariéru. Oscarový(í) laureát(i) sa postaral(i) o nakrútenie interesantného snímku, nad ktorým budete (možno) ešte dlho rozmýšľať... ? ()

tron

všechny recenze uživatele

Taký zlý kasting som už dlho nevidel. Jediný z hercov, ktorý je aspoň trochu o niečom, je Matt Damon. A aj on je o ničom. Strašne nezáživný, matný, pomalý a divný film. V zásade mi nevadí, ak je niečo žánrovo neukotvené, ale musí to byť proste dobrý film. Stillwater dobrý film nie je. A k tomu je dlhý ako stonožka. Trpel som. ()

Morholt

všechny recenze uživatele

Damon ztvárnil oklahomského balíka snažícího se zorientova v multikulturním a vlastně i kulturním francouzském bordelu přesvědčivě, ačkoliv mu k tomu stačil jeden výraz. Problém je, že já v tom příběhu neviděl nic extra. Těch chlapů a ženskejch, kteří se snaží dostat z kriminálu osobu blízkou už tu bylo hafo a ještě hafo bude. A nic na tom nemění ani závěr, který tomu všemu dal trošku jiný rozměr. Chyběly i emoce zejména co se problematického vztahu otce a dcery týče. A uvítal bych  trochu víc nějaké kriminální linky, která tu je jen naznačená. Celkově je na mě film příliš chladný. Čekal jsem víc. 55% ()

• Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)