Reklama

Reklama

Nimic

Krátkometrážní / Drama
Německo / Velká Británie / USA, 2019, 12 min

Obsahy(1)

Profesionální violoncellista, ztvárněný hercem Mattem Dillonem, náhodně potká v metru podivnou cizinku, která bude mít na jeho život nečekané a dalekosáhlé následky. (Kuzmik)

Recenze (9)

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmové i literárne konštrukcie s dvojníkmi patria medzi osobne obľúbené. Zatiaľ s výnimkou dvoch - smrteľne nudného Dostojevského románu Dvojník a o niečo menej nudného, no obávam sa, že len kvôli zhovievavej dĺžke, krátkeho filmu Nimic pána Lathimosa. Typický príklad intelektuálnej onanie. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní jednohubka od mistra podivností Yorgose Lanthimose, který tentokrát našim mozkovým závitům moc zabrat nedá a servíruje kratičkou filmovou hříčku se zajímavým konceptem a přímočarou pointou. Víceméně to má smysl vidět jen pro skalní fanoušky tohoto svébytného tvůrce. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Skvělá satirická analogie na koncept osudového setkání a otázku "co by kdyby?". Yorgos Lanthimos zde utvrzuje svůj post krále divnofilmů a ukazuje, že má v malíku i krátkometrážní formát.... 8 vajec z 10 ()

rashnomon 

všechny recenze uživatele

7.6.2023 Bezprostřední, bez časové linie a anonymní. Neustálý cyklus, který je uzavřen v kruhu – takto bych popsal “konec”, který vlastně nebyl a ve filmové realitě nikdy nebude koncem. Portrétuje neustálý strach z opuštění a situace vyobrazuje těžší metodou, jako jsou npř. Dostoyevskyho knihy napsány. Je to taky nehorázně přenádherný film, co se týče vizuálu a lze považovat i za velmi artistický. Taky to užívá thrillerové elementy, které jsou mixovány se strachem a klidem a perfektně staví danou atmosféru. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Kuzmik)

Reklama

Reklama