Reklama

Reklama

Nimic

Krátkometrážní / Drama
Německo / Velká Británie / USA, 2019, 12 min

Obsahy(1)

Profesionální violoncellista, ztvárněný hercem Mattem Dillonem, náhodně potká v metru podivnou cizinku, která bude mít na jeho život nečekané a dalekosáhlé následky. (Kuzmik)

Recenze (9)

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmové i literárne konštrukcie s dvojníkmi patria medzi osobne obľúbené. Zatiaľ s výnimkou dvoch - smrteľne nudného Dostojevského románu Dvojník a o niečo menej nudného, no obávam sa, že len kvôli zhovievavej dĺžke, krátkeho filmu Nimic pána Lathimosa. Typický príklad intelektuálnej onanie. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Skvělá satirická analogie na koncept osudového setkání a otázku "co by kdyby?". Yorgos Lanthimos zde utvrzuje svůj post krále divnofilmů a ukazuje, že má v malíku i krátkometrážní formát.... 8 vajec z 10 ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní jednohubka od mistra podivností Yorgose Lanthimose, který tentokrát našim mozkovým závitům moc zabrat nedá a servíruje kratičkou filmovou hříčku se zajímavým konceptem a přímočarou pointou. Víceméně to má smysl vidět jen pro skalní fanoušky tohoto svébytného tvůrce. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vše, co natočí Yorgos Lanhthimos pro mě stojí za zamyšlení a přesto, že se stane, že pointu moc nepochopím, divácky je to zážitek opravdu čarovný. Nikdo neumí pracovat s kamerou tak jako Lanthimos. ()

rashnomon 

všechny recenze uživatele

7.6.2023 Bezprostřední, bez časové linie a anonymní. Neustálý cyklus, který je uzavřen v kruhu – takto bych popsal “konec”, který vlastně nebyl a ve filmové realitě nikdy nebude koncem. Portrétuje neustálý strach z opuštění a situace vyobrazuje těžší metodou, jako jsou npř. Dostoyevskyho knihy napsány. Je to taky nehorázně přenádherný film, co se týče vizuálu a lze považovat i za velmi artistický. Taky to užívá thrillerové elementy, které jsou mixovány se strachem a klidem a perfektně staví danou atmosféru. ()

Reklama

Reklama