Reklama

Reklama

Univerzální voják: Zpět v akci

  • USA Universal Soldier: The Return (více)
Trailer

Bývalý univerzální voják Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) je nyní především ovdovělým otcem milované dcerky Hilary. Svou profesionální kariéru ovšem nezanedbává a jako technický expert se podílí na přísně tajném vládním projektu, který rozvíjí ideu vraždících strojů k dokonalosti tím, že k řízení bojové jednotky používá supercomputer S.E.T.H. Nečekané problémy se zdánlivě dokonalou technologií nastanou ve chvíli, kdy se kontrolní počítač postaví proti svým lidským tvůrcům a jako osobní stráž použije neporazitelné univerzální vojáky. Zrádný S.E.T.H. tuší, že největší problémy bude mít s ostříleným veteránem Deverauxem a aby ho předem zpacifikoval, organizuje únos jeho dcery. Tím se ale dopouští sebevražedné chyby, protože Luc udělá všechno pro to, aby nemyslícím vrahounům natrhl triko i slezinu, zpacifikoval vzpurný počítač a zachránil Hilary. Akce může začít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pokus vůbec nevyšel. Za prvé je příšerně nelogický způsob navázání na jedničku (která byla dobrá, ne že ne), za druhé i ten zbytek je příšerný až příšerně příšerný. Nejhorší ale je, že je to míněno naprosto vážně, bez špetky sebeironie. 20% ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $10,667,893Tržby Celosvetovo $33,007,861║ Strach a hrôza! /5%/ ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tomhle "pokladu" není, že totálně zabíjí velmi dobrou jedničku nebo snad akční potenciál v slušných hercích, kteří se až příliš obyčejně mlátí. Ale fakt, že jsem byl nucen za tento "průšvih" vyhodit 30 Kč ve videopůjčovně... Nikdy si to neodpustím a děti v Africe mi brzy pošlou kus svého ucha, že jsem to nedal jim... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Don Davis: 1. Crush 'Em - Megadeth [4:42] ,2. Remain Calm - One Minute Silence [3:28] ,3. Awake - The Clay People [3:29] ,4. Crazy Train - The Flys [3:15] ,5. Bled for Days - Static-X [3:46] ,6. Fueled - Anthrax [4:56] ,7. Magic #3 - Jact [3:48] ,8. Hatred - D Generation [3:20] ,9. Securitron (Police State 2000) - Fear Factory [5:47] ,10. Eureka Pile - Ministry [6:18] ,11. Chaos - Skold [4:16] ,12. Saddam a Go-Go - Gwar [2:32] ,13. Target Devereux - Don Davis [2:54], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, vsichni to tu brutalne kritizujou a popravde receno, chapu proc, ale ja mam tohle stupidni becko proste rad. Jednoduchej Skynetovskej pribeh, nulovy herecky vykony, spousta naprosto nelogickejch scen. Jenze zaroven taky hromada borcu, drsna hudba a skoro neustaly bitky a prestrelky, takze neni ani cas neco kritizovat a ze by se toho naslo a staci jen na 80 minut vypnout mozek. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neuplyne ani minuta a do záběru se na vodním skútru vřítí Jean Claude s boulí na čele tak velkou, že zbytek scény zahalí do stínu... a hned se nám představí v přímé konfrontaci s minihorou Billem Goldbergem... a pak to prostě pokračuje dál, počítače získávají lidskou podobu, všichni demolují všechno, všichni střílí slepými náboji a Vy se choulíte v křesle a zakrývaje si oči se natahujete k dálkovému ovladači a hledáte tlačítko STOP... Mic Rodgers zapomněl v úvodních titulcích připsat: Do 12-ti let... Vašemu ovladači však došly baterie a Vy musíte dál sledovat kulturistickou přehlídku Michael Jai Whitea a wrestlingáče Goldberga, kopy a otočky Van Dammeova dubléra, modrý přeliv úchyláka Squida a hezkou, ale neskutečně trapnou Heidi Schanz... tenhle film je jako napodobenina elektronického slovníku, který chrlí náhodně vybraná slova... scény mají příšernou návaznost, nejlíp hraje ta malá holčička, akce je prostě všude, o dramatičnosti nemůže být řeč, dialogy jsou k smíchu, stačí??... už jste úplně psychicky na sračku, blouzníte a křeslo se kýve, to jak Vám lítá hlava ze strany na stranu, už nechcete slyšet ani vidět nic, nechcete vidět finální bitku Luc vs S.E.T.H., která je sestříhaná borcem, co včera vychlemtal patnáct dvanáctek... a která je podmalovaná prapodivným filtrem, takže vidíte skoro prd... a když už jste na pokraji zhroucení, nějaká vesmírná síla Vás vyhodí z křesla na zem, plazíte se k přehrávači a třesoucí se rukou se snažíte nahmatat POWER... na obrazovce nad Vámi vrcholí střet dvou mocností, lidské a počítačové a Vaše srdce puká!... rozhodíte ruce, vyplivnete krev a jak s sebou v posledním záchvěvu škubnete, zlomíte si vaz... tenhle film Vás skutečně oddělal... přesto ale soundtrack rulezzzzz!!! 45 miliónů dolarů(rozpočet)/10,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Souhlasně pokyvuji hlavou se všemi, kteří křičí do světa, že tohle je hrozná hovadina. Jenže na druhou stranu mám poněkud úchylné pochopení pro toporný humor mistra JCVD (*), podivnou slabost pro něhu akčních kulturistek (*) a tu třetí hvězdu rozsvěcuji pouze z přesvědčení, že je tady odpadem příliš zasviněno. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po blockbusterové jedničce přišel ještě zbytečný, protože nudný videobéčkový příživník, který nějakým omylem zabloudil do kin. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Damme sa prvýkrát rozhodol zahrať v pokračovaní, vybral si k tomu jeden zo svojich najslávnejších filmov, Univerzálneho vojaka, mal k dispozícii slušný rozpočet, ale miesto nakopnutia jeho komerčne upadajúcej kariéry vzniklo teda poriadne brakové béčko, ktoré mu teda moc nepomohlo, no podľa mňa sa jedná síce o dosť hlúpu a aj infantilnú, toto sa poprieť nedá, ale predsa len aj tak stále slušnú žánrovú zábavu. Už len tá zápletka pôsobí, ako z toho najhoršieho braku, superpočítač, ktorý sa vzbúri a začne vytvárať armádu univerzálnych vojakov, aby ovládli svet, ale našťastie je to odľahčené, s množstvom zábavných scén, poriadne akčné a vďaka dĺžke aj neskutočne svižné, takže tu sa nedá nudiť ani na minútu. Celkom spokojný som aj po akčnej stránke, je jej tu dosť, nechýbajú súboje, veľkolepé prestrelky, množstvo výbuchov a nejaké tie naháňačky alebo kaskadérske kúsky, pričom všetko je to slušne natočené a plne prehľadné. Ale najviac vynikajú predsa len tie súboje, Van Damme už určite predviedol aj lepšie kúsky, ale aj tieto majú slušnú choreografiu a dostatok výborných nápadov a momentov. Hlavne taká bitka v klube alebo celá časť v nemocnici ma dosť bavili. Ale aj na zvyšnú akciu sa dobre pozerá, aj keď tie prestrelky pôsobia predsa len trochu pubertálne, či už hudbou alebo množstvom zbytočne vystrieľanej munície, aj keď to nemá žiadny efekt. Plusom je aj obsadenie, Van Damme tu má síce v rámci série úplne podivne pojatú postavu, aj napriek tomu, že ho kedysi zabili a následne urobili univerzálneho vojaka, tak je opäť normálnym človekom, ale celkovo s ním nemám problém, je tu sympaťák, rád sa tu zhadzuje rôznymi grimasami a v akcii má čo predviesť, jeho partnerka novinárka nie je najhoršia, k tomu niekoľko známych vedľajších postáv a ani univerzálni vojaci nie sú najhorší. Michael Jai White to síce berie až moc vážne a zase tak moc tu toho nepredvedie, ale dosť ma bavil Bill Goldberg, ktorý tu má s Van Dammom plno zábavných stretov. Hlavne scéna s výťahom nemá chybu. Režijne to tiež pôsobí len pubertálne, ale dá sa cez to preniesť a technická stránka je predsa len na dostatočnej úrovni. Takže v tomto prípade ma to mizerné hodnotenie vôbec neprekvapuje, tento film je poriadny brak, ale zase poriadne odľahčený, zábavný a akčný. Pri správnej nálade je to výborná zábava a tak ja nemám s nadpriemerným hodnotením problém. 72% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na čas je odložili do mrazáku, aby si Mic Rodgers koncem devadesátých let vzpomněl na to, že kaskadérskou profesi nemůže dělat věčně a že ta záda bolí víc a víc, tudíž se rozhodl divákům připomenout vietnamského veterána Luca Deverauxe. Výsledek napěchoval průměrnou akcí, vše to nějak pospojoval a nijak si nad všemi těmi ohranými schématy hlavu nelámal. Van Damme „charakterní“ herectví tentokrát už vůbec neřeší, prostě si to tady odmakal, respektive docela dost spoléhal na střihače (každopádně ruční souboje jsou docela fajn, vedle totálně slabých přestřelek s šíleným hudebním doprovodem vlastně hodně fajn), takže nakonec všichni odešli spokojení. Tedy až na diváka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No dnešní optikou už to nevidím zase až tak dramaticky jako kdysi. Samozřejmě, že pořád platí, že se jedná o nejslabší díl celý série, ale zase taková ultimátní katastrofa, že by si to zasloužilo černý čísla si myslím, že ten film není. Je to spíš bezmozkový akční béčko kde někdo musel vytunelovat aspoň půlku rozpočtu a pak se ten film nějakým způsobem podařilo nacpat do kin kde tedy zaslouženě propadnul, ale zase na druhou stranu bez trvalýho poškození mozku se to dá v klidu absolvovat, což o některých současných rádoby akčních filmech říct nelze. Samozřejmě, že Lundgren tu chybí a Žánova hvězda tu znatelně pohasíná ani MJW jako záporák se kdovíjak nepředvedl, ale tak proč bejt až tolik kritickej. V době kdy to vzniklo aspoň bylo z čeho vybírat.40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Každý herec má svou sérii, ke které se vrátí vždy, když mu již nic jiného nezbývá. Bohužel pro JCVD je tou sérií zrovna Univerzální voják. Druhý díl nám představuje jakési Terminátory, kteří jsou prakticky nezničitelní. Přitom se nikdo neobtěžuje vzít RPG a ustřelit jim hlavu. Nechci se nějak moc pouštět do polemik, jestli tohle mohlo dopadnout lépe. Dle mého soudu tento díl neměl ani vznikat. Van Damme se snaží být vtipný a jediné štěstí je že nás vzal na návštěvu do strip baru, kde si zašel na internet. Trošku dává naději závěrečné zúčtování s Jai Whitem, ale i tohle šlo natočit mnohem lépe. Zklamání jako hrom, přesto nejhorší dílo teprve čekalo na Belgičana ve vlaku. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Univerzální srajda: Prd v akci... Nemá smysl tajit, že jediným důvodem ke spuštění tohoto večerního programu TV H@vna byla představa, jak se tady nad "kvalitami" filmu pohrdavě vyzvracím. Jinak bych raději s Bratrstvem neohrožených zamířila už potřetí do Carentanu. Nejsem a nikdy jsem nebyla fanynka malého belgičana s velkou boulí a úctyhodnou roznožkou, zbylé obsazení se rekrutuje převážně z řad steroidy napíchaných neherců, sci-fi pozadí je zcela fádně současné... UV:ZvA pro mě zkrátka neobsahuje jediné lákadlo, jediný klad, zato záporů by se našla kvanta (režie, scénář, dialogy, střih, hudba, efekty, vsadím se, že i řidiči a uklízečky stály za suché z nosa). Univerzálně debilní děj: SKYNET už zase vyhodnotil lidstvo jako škodnou, aktivoval kyborgy a jedinou překážku + stopku zlotřilému stroji tvoří JCvD. Ten byl v prvním díle mrtvý, takže mám poněkud hokej v tom, jak se univerzálně odvojákoval a oživil. Hlavní hrdina musí mít k ruce samozřejmě otravnou kikinu s bujným poprsím a nějakou tu dceru, kterou je nutné chránit. A JCvD to "překvapivě" zvládne, přemůže všechny mohutné bezkrké steroidy, zastaví SKYNET, pardon - S.E.T.H., spasí USA, potažmo celý ten bezvýznamný zbytek světa. Odpad nedám jedině s ohledem na fakt, že jsem viděla a určitě ještě uvidím i dílka výrazně blbější a více amatérská... na druhou stranu, u těch se zase hodně nasměju, UV:ZvA akorát nudí. 19% ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, né každý umí udělat dobrý scénář. Ale tohle mi nevadilo při tomhle filmu, tam šlo hlavně o akční, skvělé, vynikající, obrovské umění toho nejlepšího, nejnadanějšího a ještě jednou nejlepšího herce pod slunce. ()

Reklama

Reklama