Reklama

Reklama

Univerzální voják: Zpět v akci

  • USA Universal Soldier: The Return (více)
Trailer

Bývalý univerzální voják Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) je nyní především ovdovělým otcem milované dcerky Hilary. Svou profesionální kariéru ovšem nezanedbává a jako technický expert se podílí na přísně tajném vládním projektu, který rozvíjí ideu vraždících strojů k dokonalosti tím, že k řízení bojové jednotky používá supercomputer S.E.T.H. Nečekané problémy se zdánlivě dokonalou technologií nastanou ve chvíli, kdy se kontrolní počítač postaví proti svým lidským tvůrcům a jako osobní stráž použije neporazitelné univerzální vojáky. Zrádný S.E.T.H. tuší, že největší problémy bude mít s ostříleným veteránem Deverauxem a aby ho předem zpacifikoval, organizuje únos jeho dcery. Tím se ale dopouští sebevražedné chyby, protože Luc udělá všechno pro to, aby nemyslícím vrahounům natrhl triko i slezinu, zpacifikoval vzpurný počítač a zachránil Hilary. Akce může začít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Van Damme sa prvýkrát rozhodol zahrať v pokračovaní, vybral si k tomu jeden zo svojich najslávnejších filmov, Univerzálneho vojaka, mal k dispozícii slušný rozpočet, ale miesto nakopnutia jeho komerčne upadajúcej kariéry vzniklo teda poriadne brakové béčko, ktoré mu teda moc nepomohlo, no podľa mňa sa jedná síce o dosť hlúpu a aj infantilnú, toto sa poprieť nedá, ale predsa len aj tak stále slušnú žánrovú zábavu. Už len tá zápletka pôsobí, ako z toho najhoršieho braku, superpočítač, ktorý sa vzbúri a začne vytvárať armádu univerzálnych vojakov, aby ovládli svet, ale našťastie je to odľahčené, s množstvom zábavných scén, poriadne akčné a vďaka dĺžke aj neskutočne svižné, takže tu sa nedá nudiť ani na minútu. Celkom spokojný som aj po akčnej stránke, je jej tu dosť, nechýbajú súboje, veľkolepé prestrelky, množstvo výbuchov a nejaké tie naháňačky alebo kaskadérske kúsky, pričom všetko je to slušne natočené a plne prehľadné. Ale najviac vynikajú predsa len tie súboje, Van Damme už určite predviedol aj lepšie kúsky, ale aj tieto majú slušnú choreografiu a dostatok výborných nápadov a momentov. Hlavne taká bitka v klube alebo celá časť v nemocnici ma dosť bavili. Ale aj na zvyšnú akciu sa dobre pozerá, aj keď tie prestrelky pôsobia predsa len trochu pubertálne, či už hudbou alebo množstvom zbytočne vystrieľanej munície, aj keď to nemá žiadny efekt. Plusom je aj obsadenie, Van Damme tu má síce v rámci série úplne podivne pojatú postavu, aj napriek tomu, že ho kedysi zabili a následne urobili univerzálneho vojaka, tak je opäť normálnym človekom, ale celkovo s ním nemám problém, je tu sympaťák, rád sa tu zhadzuje rôznymi grimasami a v akcii má čo predviesť, jeho partnerka novinárka nie je najhoršia, k tomu niekoľko známych vedľajších postáv a ani univerzálni vojaci nie sú najhorší. Michael Jai White to síce berie až moc vážne a zase tak moc tu toho nepredvedie, ale dosť ma bavil Bill Goldberg, ktorý tu má s Van Dammom plno zábavných stretov. Hlavne scéna s výťahom nemá chybu. Režijne to tiež pôsobí len pubertálne, ale dá sa cez to preniesť a technická stránka je predsa len na dostatočnej úrovni. Takže v tomto prípade ma to mizerné hodnotenie vôbec neprekvapuje, tento film je poriadny brak, ale zase poriadne odľahčený, zábavný a akčný. Pri správnej nálade je to výborná zábava a tak ja nemám s nadpriemerným hodnotením problém. 72% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Každý herec má svou sérii, ke které se vrátí vždy, když mu již nic jiného nezbývá. Bohužel pro JCVD je tou sérií zrovna Univerzální voják. Druhý díl nám představuje jakési Terminátory, kteří jsou prakticky nezničitelní. Přitom se nikdo neobtěžuje vzít RPG a ustřelit jim hlavu. Nechci se nějak moc pouštět do polemik, jestli tohle mohlo dopadnout lépe. Dle mého soudu tento díl neměl ani vznikat. Van Damme se snaží být vtipný a jediné štěstí je že nás vzal na návštěvu do strip baru, kde si zašel na internet. Trošku dává naději závěrečné zúčtování s Jai Whitem, ale i tohle šlo natočit mnohem lépe. Zklamání jako hrom, přesto nejhorší dílo teprve čekalo na Belgičana ve vlaku. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dohnat po hodně dlouhý době tohohle ducha minulosti a dohnat ostatní díly Universal soldier (pro mě povinnost!) určitě bych neřikal, že to stejně dobrý jako jednička, nebo snad hodne hrozný.. kolísá to něco mezi a mezi půlky to teda neni.. Svižnej ačknák to tedy je, hodně akce, JCVD vs. Jai White, kopance lítaj vzduchem.. jen to kazí trochu stupidní scénář a levná atmosféra.. jinak se to dá shlédnout určitě lepší, než ty novodobý shity (rádoby akce a přitom nudná barevna břečka na efekt) Nasrat! Tohle si šedou nezaslouží..opět! ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tak co si budeme, jednička byla geniální a kdo by nechtěl pokračování. No jo, ale to by tvůrci nesměli brát drogy, nebo možná je nebrali a asi by měli, protože tohle bylo úsměvný. Ale jako co, zase to bylo akční, akorát mne rozesmál poslední souboj s Michaelem, to bylo trošku trapný už. Ale aspoň je člověk viděl proti sobě. A je tu Goldberg, aspoň nějaký plus. Co naplat, není to úplně nejpovedenější film JCVD za jeho kariéry, takže tohle pokračování člověk vidět nemusí. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi diametrálně odlišný divák, ale docela se mi to líbilo. Když pominu pár kravin, které musel scénárista "dovyřešit" aby to dávalo smysl, tak jako jednoduší film s tím problém nemám. Po absolvování druhého vojáka se na film strhly zničující recenze a dodnes jsem nepochopil proč. Viděl jsem i napodruhé, pravda má to chyb jak máku, ale existuje dvanáct tuctů horších filmů... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Záběry z filmu použila do svého klipu „Crush 'Em“ kapela Megadeath. (Mandalorian)
  • Film s odhadovaným rozpočtem 45 milionů amerických dolarů vydělal v severoamerických kinech jen 10,7 milionu. (NIRO)

Reklama

Reklama