Reklama

Reklama

Čódžin kókóseitači wa isekai demo jojú de ikinuku jó desu!

(seriál)
  • Japonsko 超人高校生たちは異世界でも余裕で生き抜くようです! (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Japonská středoškolská elita, ti nejlepší a nejbystřejší mladé mozky z celé Země vycházejícího slunce, byly pozvány na společnou akci. Na tom by nebylo nic tak divného, kdyby letadlo převážející tuto sedmičlennou skupinu géniů v nejrůznějších oborech (jako je politika, ekonomika, věda, zdravotnictví...) nehavarovalo. Jistě, i to se může stát, ovšem po probuzení prvního z této sedmičky je evidentní, že něco není v pořádku! Ti, kteří je našli, mají zvířecí uši a ocas, vše kolem vypadá jako z hlubokého středověku a o Japonsku tady nikdo nikdy neslyšel. Chtě nechtě se musí přeživší géniové smířit s naprosto nepravděpodobnou a přesto jedinou logickou teorií - byli přeneseni do jiného světa!
Nyní je na této skupině, aby našla cestu domů, ale jako první by se měli odvděčit těm, kteří je zachránili! Což bude pro partu takto inteligentních lidí se špičkovými znalostmi ve svých oborech naprostá hračka. Je na čase, aby se tento svět připravil na obrovské změny! Revoluce snad ve všech aspektech zdejší společnosti přichází... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Prozatím drop po 5. - 6. díle, protože vymývat si mozek hrozným anime nemá pro mě cenu. Až se budu jednoho dne hodně nudit, třeba se na to dodívám (pochybuji). 12.2.2021 nuda mě dohnala k tomuto anime. Nic se nezměnilo, je to pořád stejně nudné a otravné. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Konečně jedna z mála adaptací, která má mangu, kterou znám, a celkem se s ní spokojím. Přesto ale oproti manze je tu několik situací vynecháno a ke konci seriálu už se nedalo na ní spoléhat, protože není až tolik přeložená momentálně. Každopádně další isekai fantasy s trochu jiným nádechem, kdy tu ona skupinka expertů ve svých oborech se snaží přebudovat středověk do moderní doby. Jsou tu jakž takž souboje, politika a různé další oblasti (náboženství, obchod, medicína, věda atd.). Neurazí to, ale chybí tomu hlubší drama. Pokud člověk nemá co sledovat, tak se to dá. Animace je velice pěkně zpracována - místy až překvapivě, i když je tam pár detailů, které by se ještě mohly doladit. Po hudební stránce bych řekl nic moc. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Ujde to do chvíle, kdy malá holka s mluvícím KUMA je schopná vyrobit atomovku ze spadlých zbytků letadla a týpek s blond vlasy je schopen létat ve vzduchu, i když by měl umět jen karetní triky.... Což je cca 2. episoda. Sám jsem vydržel asi 8, pak už mi bylo jedno, co se stane, protože to bylo ohrané. Problém? Těchto 7 to vyřeší svými super skilly, nikdy je nic nepřekvapí, nikdy je nic neporazí... Všechno mají k dispozici a nemají proti sobě žáné překážky. To vše zabalené v nereálných okamžicích, co se prostě nemají šanci stát... Ich bin klvr 20 % ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tento komentář bude obsahovat SPOILERY, proto by ho neměl nikdo číst (tedy pokud se chcete seriózně podívat na tohle anime)...Ono je samo o sobě dost těžké sledovat jednoho rádoby "obyčejného" isekai hrdinu jak se promění v přelevlované cosi a poráží všechno možné i nemožné díky neskutečné náhodě (často až Deus ex machina), nebo přehnaným schopnostem, které někde, nějak (a zpravidla opět ne zrovna uvěřitelně) získal, ale tady těch hrdinů máme hned 7. Jistě, tohle nejsou obyčejní lidé, tohle je "elita" - ale stejně je zde více jak polovina situací, kdy jim to prostě nedokážu "žrát" a v klidu se dívat, jak se dá během pár minut jen tak odkudsi vyrobit elektrárna, rakety, pistole, fungující mobilní síť... Vždyť já stěží zvládám všechnu tu logiku ukrytou za vědeckým pokrokem v anime Dr. STONE a to mi jí tady servírují kousek po kousku s důrazem na to, jak složitý je to proces. Tady ale jde všechno nějak samo. Unesou vám děvče? Za pár minut máte připravené pevné štíty (kterými nic neprojde) a zbraně pro celou vesnici! Kde se vzali? Ale no tak, nad tímhle přeci nepotřebuješ přemýšlet! Je tu i postava co prostě umí létat! Jistě je to kouzelník a ti přeci používají triky - ale tady to jako trik nevypadá. Je zde děvče, které zvládá běžet vedle vypálené rakety a dělat podobné podivné vylomeniny. Zkrátka proti tomuhle všemu vypadá kosmický výlet princezny Leiy vlastně jako docela přirozená a logická věc... Kdyby hlavní postavy "omlouvaly" nadpřirozené schopnosti, jako mají třeba superhrdinové, pak by mi to asi nedělalo problém (stejně jako kdyby byla původem ona pro mnohá anime tradiční a všemocná magie), ale tohle mají být jen géniové v určitých oborech, zkrátka lidé, kteří v něčem excelují, což ale pořád má svoje hranice (protože "lidé"). Prostě zdejší "logiku" vůbec nedávám, protože se nedokážu oprostit od logiky vlastní a plot armor postav třeba ve stylu "každý dobrý politik totiž u nás nosí neprůstřelnou vestu a pistoli na sebeobranu" přijímám jen s vyvalenýma očima a rukou podpírající své čelo... Jistě, má to své klady, je to jako sledovat někoho, jak si hraje Civilizaci a prostě přeskakuje z doby středověku až do dnešních dní a to v mnoha ohledech, jakými je kultura, vojenství, věda, politika (a masakruje svoje opožděné soupeře)... Stejně tak je docela zajímavé sledovat souboj mezi technologií a magií, i když výsledky tohoto boje ve většině případů nedávají moc smysl... Zase si jednou říkám, že by to nemuselo být až tak špatné, kdyby se to samo nebralo až tak vážně, ale bohužel... Když si k tomu přihodím fakt, že mě z té sedmičky vlastně nikdo ani pořádně nezaujal a ani fan servis už mě nedokáže u anime udržet, pak je logickým důsledkem (po dnešní raketové epizodě) se na to prostě vykašlat a jít si zahrát na evoluci společnosti třeba do té výše zmíněné počítačové hry... Drop po 8. díle a 3,4/10 ()

Galerie (355)

Reklama

Reklama