Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak a je to za námi. Pokud jde o hlavní dvojku, tak prostě skvělá, zejména má milovaná Son Ye-jin opět dokazuje, proč je neohrozitelně nejlepší herečkou co znám, ta holka zkrátka umí neskutečně pobavit i přivodit slzy – její emotivní scény, to se prostě musí vidět, to nelze slovy popsat – to není hraní, ale reálný prožitek (poslední dva díly jsem nejen díky ní probrečel :-)). Zápletka seriálu poskytuje příběhu dostatek událostí a s vývojem spokojenost, snad až ten skok Sever – Jih byl takový náhlý. Z vedlejších postav jednoznačně nutno vypíchnout vojáčky, skvělá partička :-) Ale ani uprchlík a ta „jeho“ nebyli špatní, i pár jiných by se našlo. Oproti tomu příbuzní na Jihu mi zejména z počátku lezli na nervy, nezábavní až pitomí. Ta banda slepic (ženských) na Severu si u mne vykoledovala rozporuplné hodnocení – občas velmi zábavné, jindy zase nucený nezdařilý humor. Realistické to moc není, zejména pak Sever je vykreslen až moc kladně a směšně, skoro každý si kupoval pašované zboží z Jihu atd. :-) Pak tu ještě máme soundtrack. No, už dlouho jsem si v seriálu nenašel několik samostatně poslouchatelných krásných skladeb, zbytek pak v seriálu působil rovněž dobře. Mám-li to shrnout, tak velmi kvalitní, zábavný a dojemný seriál jak se sluší a patří, se skvělou hudbou, ale přecijen mi tam nějaká ta ingredience občas nesedla. Zejména kdybych si odmyslel v hlavní roli mou milovanou, nebyl by můj požitek nic vysloveně extra. Jenže ona je tak úžasná, že v tomhle složení si to s přihlédnutím k ostatním letos zhlédnutým dílům s odstupem času plné hodnocení nakonec zaslouží, ač úplně objektivní to ode mne není - holt Son Ye-jin... :-) ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle se mi hodně líbilo. Musím říct, že mě nalákal slib nahlížení do Severní Koreje po jihokorejsky, takže jsem čekala bžundu. Nestalo se. Byť je tam několik srandovních okamžiků, je KLDR zobrazena až překvapivě citlivě a s úctou. No, nedivím se, nikdo nechce rozpoutat konflikt, kdyby se tenhle seriál náhodou dostal do rukou severokorejských a jak jsme viděli - oni na telenovely koukají. Je vidět, že tenhle seroš je vlajková loď  - výprava, scénář, soundtrack, který perfektně doplňuje scénu a casting - hodně povedený casting, a to u všech rolí, včetně dětí, kdy si až člověk říká, že ty naše třpytky by tam měly jít na školení. Pochvala za výborný herecký výkon se ovšem netýká ústřední dvojice, protože ta tu zamilovanost nehrála. Ti dva si ji prožívali a fakt by byl zázrak, kdyby to dopadlo jinak než že dnes spolu v reálu vychovávají prvního synka. Ta chemie mezi nimi byla cítit víc než když člověk vyleje savo. Ale ať jen nechválím, seriálu by tradičně slušela kratší stopáž. U každého korejského seriálu je to to stejné, od určitého okamžiku se začnou táhnout. Ne že by děj vyloženě nudil, ale zmizí příjemný rytmus a seriál se stane rozvláčným až rozbředlým, což se zas spraví až ke konci. Také nesmí chybět hlavní hrdina, který je tak trochu povoláním syn a tradičně - osud. Nicméně přiznám, že flashbacky aus Switzerland byly řemeslně pěkně provedené, zvlášť s tím hudebním podmazem. Přes všechna klišé K-dramat, ale jednu věc Korejcům nikdo neupře, nevím, jak to dělají, ale mají úžasný cit zachytit takové ty malé věci, které jednak prohlubují vztah postavy a diváka a současně dělají seriál uvěřitelnějším. ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tedy jako doják bych to moc nenazvala, nebo to ve mně zrovna dojetí nevyvolalo jako u ostatních. Ale bavilo mě to. Bavily mě postavy, bavilo mě prostředí. Bavili mě herci (hodně moc). Bavil mě ti ten dětinský humor. Bavilo mě i severokorejské prostředí, přestože bylo vykreslené tak idylicky a rozkošně, že se mi chvílema až zvedal kufr. Ale co, někteří lidé okolo mě takhle přesně popisují dětství v socíku a nějak si neuvědomují, že já si to taky pamatuju.. :-))) Rozhodně doporučuju ke zhlédnutí. Když nic jinýho, tak herce si člověk opravdu užije. A teď hlavní negativum - hrozně, ale opravdu hrozně, mě sraly ty uječené písničky. Ano, je to skoro v každém korejském seriálu, vím, za těch 10 let co skoro denně nějaký sleduju už jsem si mohla zvyknout.. Ale tady byly opravdu hnusné a rušivé. ()

Isobell 

všechny recenze uživatele

Nádherný, pohádkový příběh, naprosto jedinečný a to úplně celý. Z nahlédnutí do Severní Koreje mrazí. Není skoro nic, co dodat. Snad jen, ze cameo rolí potěšil: Soo-hyeon Kim. 감사합니다 Chemie mezi Bin Hyeon a Ye-jin Son byla velkym plusem a zůstali spolu i v životě... :) ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Největší problém, který jsem s tímto seriálem měl, je délka jednotlivých dílů.  Určitě stačilo na epizodu jen 40 minut a ne, aby to bylo dlouhé, jako celovečerní film. Některé díly špatné nejsou, je tam akce, napětí a zvraty, ale to je po chvilce zničeno další 30 minutovou délkou zbytečnými dialogy. Tím pádem, se prostě víc jak tři hvězdy těm epizodám dát nedají. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Jedna z komparzistek (která hrála severokorejskou vesničanku), která je původně spisovatelka a herečka ze Severní Koreje, uvedla, že se cítila jako by byla v severokorejské vesnici ve skutečnosti. Tvůrci mysleli i na po používaný akcent a používaná slova (severokorejština se od jihokorejštiny liší). (kklepkaa)
  • V tejto epizóde hrá Ri Jung Hyuk (Hyun Bin) počítačovú hru a scéna je podfarbená gitarovým sólom. Toto sólo odkazuje na seriál Vzpomínky na Alhambru (2018), ktorého celý dej je založený na počítačovej hre, striedavo sa odohráva vo virtuálnej realite a práve Hyun Bin v ňom hrá hlavnú úlohu. (jarah)
  • Bin Hyeon a Ye-jin Son se již setkali ve filmu Hyeobsang (2018). Po skončení natáčení oba herci volali po dalším společném projektu a jejich přání se vyplnilo právě v tomto seriálu. (kklepkaa)

Reklama

Reklama