Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Recenze (66)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ať už napíšu cokoliv, nebude to stačit. Nikdy nevím, kdy to přijde, a pak je to tady a já znovu přicházím na to, proč je pro mě tenhle svět nenahraditelný a úžasný. Opět jsem v transu, neschopna sepsat jakýkoliv konstruktivní a smysl dávající komentář. Tak to tu nechám takhle, plný nelogičnosti a emocí. S výmluvou, že ze mě tohle udělali ti dva. Dokonalá a Dokonalý. Jejich spojení. Ale nejen oni, pomohl jim i zbytek sestavy, a taky nádherná hudba... 5* ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ach jo, zajímavý námět, herci úžasní. To, že je to blbost, to se dá samozřejmě přehlédnout, protože je to roztomilé, ale ty poslední 2 díly - to už by jim neuvěřil ani ten naivní severokorejský vojáček. Škoda. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jako musíme si to přiznat, minutáž dílů docela dost přepálená, nemilosrdně bych škrtal, pardon stříhal. Nicméně tenhle seriál vás bude bavit díky perfektní hlavní dvojce, Hyeon Bin jako poctivý kapitán KLDR, který musí dostat milionářskou dcerku Yoon Se-Ri (božská Ye-Jin Son) zpátky do Koreje, ale tak nějak to není snadné... Seriál, který má na háku vyvážený poměr romance slzopudné a vtipného, poťouchlého humoru, včetně popkulturních odkazů a samozřejmě situačního humoru. Seriál je navíc pojmut vůči KLDR vyloženě ve smířlivém duchu, jako by někdo vzýval sjednocování a zároveň tušil, že to nevyjde... Pobaví i příběh druhého páru (So Ji-Hye jako snoubenka hlavního hrdiny Seo Dan, je kočka i holka od rány, pobaví, hrát umí, zaujala mě už v The Black Knight). Ostatní postavy také celkem ujdou, seriál je to velmi napínavý, nápaditý, sdružuje v sobě to nejlepší z typicky korejských ingrediencí. Přesto je náročný a nedoporučují dávat více, než 1 díl naráz. Seriál netrpí nemocí kulhajícího konce a nejen to ho řadí mezi nejpovedenější tituly loňské sezóny Hyeon Bin, má konečně partnerku, která se vyrovná jeho umění a není zastíněna (byť v tom má prsty určitě scénář). Son se k Binovi vyloženě hodí, sekne jim to, je tam napětí, chemie mezi nimi. Fanoušci a znalci reálií budou chrochtat, cameo Choi Ji-Woo a odkaz na její neznámější sérii, dále Kim Soo-Hyun a odkaz na https://www.csfd.cz/film/345516-eunmilhage-widaehage/komentare/, odkaz na sérii https://www.csfd.cz/film/272115-chuno/komentare/ mihne se tam i můj oblíbenec Jung Kyoung-Ho Snad jsem na nikoho nezapomněl... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Moji dvaja obľúbenci nakope a láska ako hrom, a ešte všeličo iné na pozadí .. hádam ste nečakali nejakú vážnosť, ale prosím vás. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Já to prostě nebudu komentovat, protože by to bylo zase samý Ty kráso! a tak. Řeknu jenom jedno: Božská s Trávníkem si po společném filmu tenhle seriál prostě vymodlili, protože o tom celou dobu mluvili, že si spolu chtějí zahrát ještě jinak než přes monitor. Modlili se velice svědomitě a oba tady mohli předvést svoje úžasné herectví ve všech možných situacích. Jejich charisma a vzájemná chemie opět vyvolala vlnu spekulací o jejich skutečném vztahu v civilu. Navíc to je seriál, na kterém vidíte, jak to herce bavilo. Počínaje kapitánovými soudruhy po bandu vesničanek, kteří si snad jednotlivé scény během natáčení ještě okořenili. Je mi úplně jedno, jak je to dlouhé, nenudila mě jediná vteřina. Je mi úplně jedno, kolik tam je nelogičností, protože i vážné scény mi někdy vykouzlily na tváři úsměv, ty romantické pak naprosto debilní výraz plný chtíče "já chci taky" a ty dojemné mi málem vyplavily čočky. Pro mě prostě naprostá srdcovka a vzhledem k překladu i "dítě" kterému odpustím jakékoliv chyby. Hmm, nakonec jsem se docela rozepsala. Titulky ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Soudruh synovec z Londýna." ■ Dvojice Ye-jin Son & Bin Hyeon: 110%. Děj v Severní Koreji: 100% (kupodivu zřejmě dost přesně znázorněné, přestože laskavě - uprchlík ze Severní Koreje se při natáčení vyjádřil, že měl pocit, že je zpět ve své vesnici). "Bohyně" Ji-hye Seo: 100%. Polovina 9. epizody, kdy jsem měl “zimomriavky”: 120%. Hudba: 80%. Ostatní herci: Fajn. Nerealističnost: Akceptoval jsem. Vadilo mi: Děj v polovině změnil tempo a chvíli trvalo, než jsem si zvyknul. Celkově: 92%. ■ OST Picture Of My Heart https://youtu.be/XrnK1wqDO1k ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Jako super no, pár vad na kráse by se našlo, ale chemie mezi ústřední dvojicí, jejíž důkazem je i jejich spojení v reálném životě, prostě všechno přebije.. ;) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak a je to za námi. Pokud jde o hlavní dvojku, tak prostě skvělá, zejména má milovaná Son Ye-jin opět dokazuje, proč je neohrozitelně nejlepší herečkou co znám, ta holka zkrátka umí neskutečně pobavit i přivodit slzy – její emotivní scény, to se prostě musí vidět, to nelze slovy popsat – to není hraní, ale reálný prožitek (poslední dva díly jsem nejen díky ní probrečel :-)). Zápletka seriálu poskytuje příběhu dostatek událostí a s vývojem spokojenost, snad až ten skok Sever – Jih byl takový náhlý. Z vedlejších postav jednoznačně nutno vypíchnout vojáčky, skvělá partička :-) Ale ani uprchlík a ta „jeho“ nebyli špatní, i pár jiných by se našlo. Oproti tomu příbuzní na Jihu mi zejména z počátku lezli na nervy, nezábavní až pitomí. Ta banda slepic (ženských) na Severu si u mne vykoledovala rozporuplné hodnocení – občas velmi zábavné, jindy zase nucený nezdařilý humor. Realistické to moc není, zejména pak Sever je vykreslen až moc kladně a směšně, skoro každý si kupoval pašované zboží z Jihu atd. :-) Pak tu ještě máme soundtrack. No, už dlouho jsem si v seriálu nenašel několik samostatně poslouchatelných krásných skladeb, zbytek pak v seriálu působil rovněž dobře. Mám-li to shrnout, tak velmi kvalitní, zábavný a dojemný seriál jak se sluší a patří, se skvělou hudbou, ale přecijen mi tam nějaká ta ingredience občas nesedla. Zejména kdybych si odmyslel v hlavní roli mou milovanou, nebyl by můj požitek nic vysloveně extra. Jenže ona je tak úžasná, že v tomhle složení si to s přihlédnutím k ostatním letos zhlédnutým dílům s odstupem času plné hodnocení nakonec zaslouží, ač úplně objektivní to ode mne není - holt Son Ye-jin... :-) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Oh môj Bože! Nádhera od začiatku do konca. Príbeh natočený tak, že som sa v jednom okamihu smiala a v ďalšom ronila slzy ako blázon. Bin Hyeon a Ye-jin Son asi zbytočné písať, že pozerať na nich dvoch spolu by samotné stačilo na seriál, ale je tam množstvo menších postáv, ktoré dopĺňajú príbeh svojimi malými príbehmi a vtipom, myslela som, že po časti odohrávajúcej sa v Severnej Kórei to už lepšie byť nemôže, omyl, Severokórejci v Soule boli roztomilí a vtipní a akční a bolo to ako ľudia z iného storočia v súčastnosti. Pri každej rane, ktorú Bin Hyeon dostal som trpela ako pes, snáď viac ako Se-ri. Bolo to proste.... nemám slov... vyždímalo to zo mňa emócií tak na rok dopredu a záver bol asi najhorší, dúfala som v absolútne dokonalý koniec, ako duša nekonečne romantická a to ako to skončilo boli najsmutnejšie okamihy z celého seriálu aspoň pre mňa... áno nedokonalé konce proste viac útočia na city a presne tak to bolo. Milovala som tie drobné vsuvky o tom ako sa v minulosti stretávali ani o tom nevedeli.... ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Prvotriedne hrecké výkony, postavy  šité ako na mieru hercom, soundtrack chytlavejší ako v škandinávskom trileri. Aj keď jednotlivé diely sa blížili stopáži celovečerného filmu, ako divák som sa nenudil a užíval si kažký moment. Humor sa striedal s romantikou, akciou, napätím alebo vážnymi témami. Naši režiséri by si mohli brať príklad od šikovného narábania s kamerou, ktoré dodávalo každej scéne nesmiernu dynamiku. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je naprosto neuvěřitelně povedená věc. Krásné je to od začátku až do konce, poslední díl jsem velmi probrečela. Je to krásně napsané, výborně zahrané a fakt, že hlavní pár spolu po skončení natáčení začal randit i ve skutečném životě těm emocím dodává ještě víc opravdovosti. Bin Hyeon v roli severokorejského vojáka pro mě asi od shlédnutí tohohle seriálu představuje nový předobraz ideálního muže, o kterém jsem ani nevěděla, že bych něco takového potřebovala. Ale tomu se prostě nedalo odolat. Naprosto unešená jsem byla i všemi temi dalšími příběhy, tomuhle se žádná americká produkce nemůže vůbec rovnat. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Největší problém, který jsem s tímto seriálem měl, je délka jednotlivých dílů.  Určitě stačilo na epizodu jen 40 minut a ne, aby to bylo dlouhé, jako celovečerní film. Některé díly špatné nejsou, je tam akce, napětí a zvraty, ale to je po chvilce zničeno další 30 minutovou délkou zbytečnými dialogy. Tím pádem, se prostě víc jak tři hvězdy těm epizodám dát nedají. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem měla od tohoto druhu tvorby pauzu a takhle jednou při procházení Netflixu jsem narazila na pár korejských projektů a oslovil mě především tento kvůli Ye-jin Son, od které jsem kdysi viděla tři její jiné projekty, a která mě už tehdy okouzlila svými hereckými schopnostmi. Stopáž jednotlivých dílů je sice masakr, ale nedala bych pryč ani minutu. Naprostá dokonalost. Ústřední dvojice ve svých rolích exceluje. Zamilovala jsem si i Hyeokův oddíl. Brilantně vyvážené vážné momenty s těmi vtipnými. Četla jsem, že tvůrci spolupracovali přímo s lidmi ze Severní Koreje (žijící v Jižní Koreji) a že vykreslení toho života tam je velmi věrné. Také mě mile překvapilo, jak Korejci celé to téma celkem citlivě zvládli vůbec uchopit. Jako třešnička na dortu pak působí povedený soundtrack. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Vyborný nápad, skvelá realizácia a ústredna dvojica je bez komentára. Par hlúpostí človek odpustí. Tu nie je veľmi o čom. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a velmi slibný první díl, od druhého už to ale pro mě přestává být snesitelné. Chápu, že romantický seriál není dokument o korejském konfliktu, ale přece jenom to musí být v mezích únosnosti; pokud jihokorejská civilistka vyhrožuje pěti severokorejským vojákům, že má kompromitující informace o tom, jak porušují vojenské povinnosti, tak asi je jasné, jak by to dopadlo: určitě ne společným grilováním vzácného masa. Může být pohledná, ale přeci jen nikdo nebude riskovat zastřelení kvůli ženě, kterou zrovna potkal. Hlavní hrdinka nezavře ústa a je s podivem, že jí to tvrdí hoši z Kimovy armády tolerují. Ale možná jsem moc velký eurocentrik. ()

Isobell 

všechny recenze uživatele

Nádherný, pohádkový příběh, naprosto jedinečný a to úplně celý. Z nahlédnutí do Severní Koreje mrazí. Není skoro nic, co dodat. Snad jen, ze cameo rolí potěšil: Soo-hyeon Kim. 감사합니다 Chemie mezi Bin Hyeon a Ye-jin Son byla velkym plusem a zůstali spolu i v životě... :) ()

Smisek 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak seriál, jako spíš 16 filmů. Ideální do karantény, popř. na proflákání dovolené. Ale ne, vážně. Ta stopáž je šílená, a vzhledem k tomu, že seriál snad nemá žádné hluché místo, je pro mě jen těžko představitelné, že se na to nedívám v kuse. Nechci zde mít žádný spoiler, takže hodnotím jen obecně. Naprosto dokonale vystihnuté prostředí KLDR a rozdílů v kultuře na poloostrově. Do puntíku propracované zajímavé charaktery. Úžasný soundtrack. Na romantickou komedii občas docela drsné drama. Vtipné scény opravdu hodně vtipné :D No a obecně vzato je to dost solidní doják. Celkově je to naprosto úžasná a krásná jízda, které člověk odpustí i občasnou kýčovitost připomínající Doktora z hor. Jen u posledních epizod musí člověk přimhouřit oči víckrát..což ovšem rádi uděláte, pokud se vžijete do silného příběhu a postav. Dávám 10/10, přidávám do oblíbených..a vzhledem k tomu, že je to snad má první zkušenost s korejskou tvorbou, musím říct..že jsem velmi mile překvapený. Je to opravdu něco jiného, než na co jsem zvyklý..ale je to boží. Jen jména postav si zítra pamatovat už určitě nebudu :D ()

reich 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, šokován. To se nedá ani nijak jinak říct. Obecně vzato nesleduji seriály ani filmy z Asie, ale toto mě dostalo a rozsekalo. Příběh za mě originální a geniálně zpracovaný, sice mnohdy se to vyrovnává telenovele, tak či tak člověka pohltí, vtáhne a je nucen koukat se dál ze zvědavosti, jak to dopadne. Hlavním tahákem jsou zde také hlavní protagonisté, kdy mužské publikum si zamiluje dvě herečky, fenomenální, krásnou Ye-jin Son (Yun Se-ri) a uchvacují pohledem, přenádhernou Seo Ji-hye v roli Seo Tan. Ženské publikum naopak přitáhne ochránce Se-ri a kapitán Jeon Hyeoka (Bin Hyeon) a darebáčka Seung-juna, kterého hraje famózní herec Jeong-hyeon Kim. Navíc oceňuji i zakončení samotného seriálu, které je za poslední dobu, co jsem tak mohl vidět vůbec nejlepší. Nejslabší epizoda je pro mě šestá, bohužel mě nenadchla a proto má nízké hodnocení, ale jinak seriál hodnotím celkově na 5 hvězdiček, čili slušných 85%. ()

Timothy 

všechny recenze uživatele

Jakoby takhle. Více než rok, kdy jsem tento seriál viděl poprvé, přemýšlím, co bych o něm napsal, jak bych vlastně měl pojmout můj komentář k němu. OOH Byla to moje druhá zkušenost s Koreou v seriálu a třetí celkově. Několikrát jsem přemýšlel, že je škoda, že to "nejlepší" jsem viděl takhle na startu, ale taky několikrát jsem došel k tomu, že díky tomuto skvostu jsem se tak krásně zaháčkoval do naprosto nového světa. Bude to už rok a půl co jsem chodíval spát v pět ráno, protože přece musím vidět další díl, bude to už tak dlouho co jsem otevřel tyhle dveře, do krásného světa. OOH Abych jenom neplkal, tak musím poznamenat, proč se mi to tak líbilo, asi.? Chemie, postavy, nekonečné téma "sever proti jihu" a hlavně děj!, tohle totiž jakože můžu, v jednu chvíli se řehtám a druhou chvíli brečím, jasně, někdo by mohl namítnou, že je to sběrna emocí, no a co? Jasně najdou se minimalistický věci jenž můžu, ale co vlastně chci od filmů a seriálů?, aby to s se mnou hnulo ne? To napětí, ten smutek, ta radost. Co se uvnitř mého těla odehrávalo by samo o sobě zapadlo to jednoho z dílů "byl jednou jeden... život" :-D. OOH Za tu dobu jsem načerpal x příběhů a prošel si desítkami cest s různými postavami a přesto jsem neviděl ani procento z tohoto koutu světa, několikrát jsem zrovna tohle dílo doporučoval svým blízkým, ale všichni sklapli uši, když jsem dodal, že je to z Koreje. Jsem fakt rád, že jsem tento typicky český předsudek neměl a šel do toho. OOH Musím upřímně napsat jednu věc, není to moje myšlenka, už jí tady zmínila v nějakém komentáři jedna osoba. Neznal jsem moc pocit, že když něco skončí, podíváš se na poslední díl, tak trvá pár chvil, pár nocí, snů, pár východů slunce, než se v tobě všechno vstřebá, než přijmeš všechno co se stalo, než vlastně pochopíš fakt, že je konec a ty musíš jít ve svém břitkém životě dál a i když si to celý rozebereš ve své nicotné hlavičce, nechce se ti prostě kumulovat další, v tu chvíli, zbytečné city. A díky tomuto seriálu jsem to nezažil naposled, ale to se zase dostáváme k tomu, že jsem rád za nalezení této kultury, ach jo kolikrát to ještě v komentáři napíšu :-D. ...001... ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Výjimečná chemie v ústředním páru, navíc oba starší typy. Severokorejské postavy jim skvěle sekundovaly. Tvůrci dokázali udržet odlehčený popis severokorejských reálií, aniž by o nich vyloženě lhali nebo zastírali represivnost či zločinnost tamního systému. S ohledem na to četné scény stolování funkčnější než obvykle. Vzhledem k povolání hlavního hrdiny působily uvěřitelně i akční scény. Mínusy: Zbytečná překombinovanost děje (předurčenost romance). Vedlejší romance, zvláště když se týkala hypernesympatického podvodníka. Otravný product placement. Snaha udělat z jihokorejské rozvědky spolek chápavých dohazovačů. Hodnocení: 87%. ()

Reklama

Reklama