Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis komedie nez horor, ale hlavne to je vyborna zabava. Rodriguezovi se taky povedlo obsazeni, nikdo sice nic extra nepredvadi, ale fajn se na ne kouka, holky jsou pekny a Wood dostane do kouli. Samozrejme to nema zadnej promakanej scenar, navic to je vykradacka jinejch hororu, ale film se tim netaji takze to je jedno. I kdyz to uz ke konci trochu ztraci dech, tak Rodriguez umi tak svizne vypravet, ze to je porad v pohode. Navic do toho hraje prijemna hudba a triky uz jsou taky na docela slusne urovni. Nic extra to neni, ale da se u toho dobre pobavit. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Rodrigueze známo, tak s málem dokáže velké věci. Tady vsadil na jména, která v dnešní době znamenají pojem ale v tom 98mém ještě zas tak moc neznamenala. Fakulta sama o sobě má něco co nemá leckerý slušný horor, tedy svižný děj a zajímavou zápletku podpořenou dobrými vizuálními efekty, ale na druhou stranu postrádá to co by měla mít každá slušná sci-fi, tedy temnost, chladnost a lepšího ufounka. Jelikož i Robert se nechal svézt na vlně teenage filmů, tak i scénář a dialogy odpovídají zavedeným principům, tudíž nechybí třídní krásnka, třídní otloukánek, sportsman a ani černá ovce (tím myslím Joshe Hartnetta). Fakutlu doplňuje i velmi dobrá hudba a velké množství známích herců v "menších" rolích jako Salama Hayek nebo Robert Patrick (u kterého je tohle asi nejlepší film od Terminátora 2). Na čtyři hvězdičky to není, neb v porovnání s ostatními horory devadesátých let jde o lepší průměr, avšak tři a půl dávám zcela po právu. Fakt by mě nenapadlo dokazovat přítomnost ufouna šňupáním drogy. Heh, takže vřele doporučuju, teda ne šnupat ale sledovat a bavit se. Viva Rodriguez! ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je svým způsobem zvláštní film. Chvílemi jsou zde děsuplné hororové situace, chvílemi jsou k vidění situace vtipné, a do toho všeho mimozemšťané. A to vše pod režijní taktovkou Roberta Rodrigueze a s několika budoucími hereckými hvězdami. Ale hezky postupně. Dějově je to neuvěřitelně perfektní záležitost. Jedná se o docela nápaditý horor, který skrývá nejedno překvapení od začátku až do konce. Jedná se také o poměrně vtipný film, kdy jsem se perfektně nasmál. A jsou zde k vidění Elijah Wood a Josh Hartnett v hlavních rolích. Ať chci nebo ne, výsledek je skvělý. Film nenudí, herci nenudí, režisér nenudí. Dokonalá souhra a zároveň předpoklad pro zajímavý film. Prostě se na to dobře koukalo a docela rychle to uteklo. Takže z mého pohledu je to určitě nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robert natočil sračky typu Spy Kids, ale taky kultovní kousky jako Desperado a Od soumraku do úsvitu. Fakultu bych zařadil někde mezi. Není to žádná super podívaná, ale určitě zase nějak neurazí. Skoro by se dal tento film označit za jeho nejvíce originální. Ve většině jiných se totiž hlavně vykrádá. Velké plus pro film je určitě slušná herecká sestava, jednoznačné mínus naopak vidím v dnes již hodně špatných tricích. 60% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na věznice a odtučňovací tábory. Největší peklo v Americe mají na středních školách... Scénáristicky není Fakulta žádná sláva (Postavy jedou až moc podle schématu. Hned víte, kdo je fotbalové macho, kdo školní otloukánek a to, že jsou všichni vlastně školní outsideři zjistíte záhy). Ostatně na tento fakt jsem u Rodrigueze všichni zvyklí, i když po Vřískotu je to od Williamsona docela velké zklamání. Jenže slabý scénář schovává Rodriguez za velkou stylovost, kdy všechny ty kamerové nájezdy a rychlý střih krásně doplňují tajuplnou atmosféru, která se snoubí s všudypřítomným nadhledem a dobrou hudbou ( Film otevírá skladba od The Offspring. Takže jsem si ani nemohl přát víc.). Navíc má film zajímavé herecké obsazení v čele s hodně divně učesaným Hartnettem a šíleným Robertem Patrickem, který mě bavil v každé scéně, ve které se objevil. Fakulta je velice příjemná, přiznaná vykrádačka sci-fi klasik o vesmírných návštěvnících parazitujících na lidech, která může oslovit nejen fanoušky Roberta Rodrigueze, mezi které se já hrdě hlásím. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (26)

  • Když si Casey (Elijah Wood) v kabince zastavuje krvácení z nosu, můžeme si na zdi za ním všimnout nápisu “Tito & Tarantula“. V čele této americké rockové kapely stojí frontman a kytarista Tito Larriva, který pro režiséra Rodrigueze složil hudbu do dvou jeho filmů Desperado (1995) a Od soumraku do úsvitu (1996), rovněž si v nich i zahrál. (Stocki)
  • Kromě písniček americké skupiny The Offsprings zní v podkresu při záběrech na školu a procházející se studenty také kytarový motiv ze slavné písně „Another brick in the wall“ od Pink Floyd. Jejíž text je mimochodem satirickým popisem učebních metod a vzdělávacího systému na školách. (TomKey)
  • Film se natáčel v americkém Texasu. Ragbyové scény se natáčely u střední školy Austin High School v Austinu, což je hlavní město Texasu. Škola je mj. známa tím, že ji v letech 1996 – 2000 studovaly obě dcery prezidenta George Bushe Barbara a Jenna. (Stocki)

Reklama

Reklama