Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (517)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hodný, hodná, hodné... kdo jen to rozhodne? Doktoři jsou hovada, těhulky jsou šik? Maddy skrývá vnady, v hlavě otazník." Mladá paní s hajzlem na hlavě, hlavou v hajzlu a s hajzlem manželem (ale říkal, že už nepije a pracuje na sobě, např. že už ji nebude mlátit tak často), to je pak štěstí v záchodové míse a těhulka si své bříško moc neužije. Už zase. Naopak já, mimochodem Argentem nepolíben a hozen do příběhu jak slepé koťátko do vody, já si to užíval parádně. Maddy promine. Měl jsem pár infarktů při lekačkách a valil jsem bulvy, jak Ta jemná umí být hrubá až drsná a svého protivného hajzla spláchnout do hajzlu, resp. aspoň zavřít do Cely. Když už jsme u cely, útěk z ní byl fajn, včetně kočkování s Holkami za mřížemi, ale následné vyčištění policejní stanice se mi nelíbilo a film připravilo o možnou pátou hvězdu. Tedy, ne že bych měl něco proti masakrování neschopných policajtů (asi se střelnicí v havarijním stavu, takže už dlouhý čas netrénovali se zbraní), ale to množství, to množství... Polovina i třetina by úplně stačila, někdy méně znamená více. Závěrem bych navrhoval minutu ticha za tři plody, zkonzumované bratříčkem a hodné holce Maddy chci popřát hodně štěstí při dalším pokusu o miminko. Protože, cela necela, obávám se, že... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

James Wan se opět vrací k hororovému žánru. Je to zas něco jiného díky zajímavému zvratu, který se dá trochu čekat. Atmosféra je fakt super a místy je to dost originální, jen konec je trochu přepálený. Film se zaměřuje na mladou Madisson, která po útoku na svůj dům přišla o dítě a manžela. Nějak se s tím nemůže smířit a je rozrušená. Poté vraždění pokračuje a ona je s nimi nějak propojená. Pak už jen stačí zjistit, kdo je vrah a co všechno skrývá její temná minulost. Dost se mi líbily akční scény, které byly celkem zajímavé. "Je čas vyříznout tu rakovinu." ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdyby film hlavně v závěru tak nekašlal na pravidla svého světa (ta obluda jednou nepřemůže osamoceného týpka, podruhé seřeže na hromadu celou policejní stanici) a nenabízel parodii na akci Matrixu, dával bych spokojené 4*. Osmdesátkový koncept Basket Case říznutý Wanovým temným vizuálem a grindhouse násilím je super, a byť pointu vidíme dopředu, čekat na ni je pořád zábava. Zajímavé žánrové osvěžení, škoda jen, že Wan více nelpěl na atmosféře a tajemnosti první hodiny. 70 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedá se tady tomu upřít fakt, že film režíruje James Wan. Má to totiž vysloveně dobré momenty, hlavně tedy ve druhé polovině. Jak tu ale už kdekdo v komentářích uvedl, hezky odkazují na staré italské giallo záležitosti. Jenže než k něčemu kloudnému vůbec dojde, a logiku v příběhu úplně nehledejte, budete si muset chvíli počkat a přetrpět salvu nudných momentů, které jak kdyby k režisérovi vůbec nepatřily. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Díky pomalejšímu rozjezdu už jsem začínal mít pochybnosti. Brzy se však nastíní podstata záhadného člověka, co zabíjí všechny kolem a film se pořádně rozjede. V tuto chvíli však žádná důležitá fakta stále neznáme a tak vše nasvědčuje tomu, že půjde o další duchařinu. To vyvrátí až finální scéna z vězení a změní celkové chápání filmu. Divák i hlavní postavy se zde ve stejnou chvíli dopídí k pravdě a následně se o tom i nemile přesvědčí spoluvězni. Což byla pravděpodobně ta nejlepší scéna co jsem ve filmu viděl za hooodně dlouhou dobu. Celý film i s rozuzlením bych hodnotil solidními čtyřmi hvězdami, ale závěrečná vyvražďovačka nemá obdoby a dokáže zaujmout jak kamerou, tak bojovou choreografií. Závěr mi tak nejen vykouzlil úsměv na tváři, ale i pátou hvězdu. 89% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Nicolas Cage je velkým fanouškem tohoto filmu, označil jej za inspiraci a svůj nejoblíbenější horor roku. (LUKICKK)
  • Plakát filmu se velmi podobá plakátu filmu Eyes of Laura Mars (1978), kde má hlavní ženská hrdinka také vize vražd. (LUKICKK)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama