Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Němka Elisabeth Vinckenová nepatřila nikdy k těm, kteří se nechávají vláčet událostmi. Když dům, kde bydlela, poškodila na sklonku válečného roku 1944 spojenecká bomba, dospěla k zásadnímu rozhodnutí, že bude nejlepší schovat se s dvanáctiletým synem Fritzem ve staré lovecké chatě hluboko v ardenských lesích. Na Štědrý večer se ale mezi dveřmi znenadání objeví nezvaní hosté - tři američtí vojáci. Vynutí si vstup zbraněmi, ale Elisabeth je přiměje, aby je odložili venku, a dovolí jim ošetřit zraněného kamaráda. Zanedlouho se však před chatou objeví trojice německých vojáků... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

emma53 

všechny recenze uživatele

Určitě citlivý a emotivně podaný příběh, který na mě ale nepůsobil dost přesvědčivě. Filmů s podobnými tématy je mnoho a žel tady jsem narazila na průměrný snímek, navíc ještě s naprosto nereálným koncem. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Vynikajúci vianočný film s vráskami posiatou, no aj napriek tomu nádhernou a zrelou Lindou Hamilton v úlohe ženy, ktorej múdrosť a viera v dobro dokázala preklenúť aj tie najväčšie jazykové, národnostné a najmä ľudské bariéry. Typický sentimentálny blábol, akých sme už videli tisíce, poviete si. Áno, z veľkej časti budete mať pravdu, Tichá noc skutočne neoplýva zvlášť originálnym námetom, nedočkáte sa v nej žiadnych osudových zvratov, prítomnosť šťastného konca je jasná už od začiatku a dvojrozmerné postavy taktiež nikdy nevybočia zo svojich vopred určených polôh - no práve v tejto jej obyčajnosti a neomylnej predvídateľnosti tkvie jej čaro. Samozrejme, niekomu môže takáto šablónovitosť prekážať, no ja som sa tentoraz nechal opiť rožkom s veľkou radosťou a viac ako scenáristickým excesom a režisérskym finesám som sa venoval sladkobôľnym prehovorom hlavných postáv, úsmevnému podávaniu vianočnej večere, zdobeniu stromčeka, praskaniu dreva v kozube a snehovým vločkám pomaly poletujúcim za okenicami. Lacná zábava? Možno. Ale veľmi krásna. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nehovorte mi nič o vojenskej cti..." Očakával som priemerný, nudný vojnový príbeh a besiedku pod vianočným stromčekom. Prekvapenie aké sa z tohto filmu zrodilo som naozaj neočakával. Na tv film je spracovanie naozaj na úrovni, dojem trochu kazia iba dnes už zriedka používané stmievačky pri silnejších zvratoch v príbehu. Podobnosť s nedávnym veľmi kvalitným filmom Kríž cti je očividná. Trojica Nemcov na čele s poručíkom Clostermannom (zarazila ma zhoda priezviska s najlepším francúzkym letcom) sa nečakane stretne v loveckej chate s s trojicou Američanov. Domáca pani ich príme iba pod podmienkou, že odložia zbrane...Po filme Terminátor 2 sa po L. Hamilton akoby zľahla zem. Točila dosť priemerné a u nás nedostupné filmy. Tu však mala šťastie na dobrý príbeh i šikovným tvorcov,ktorí v rámci obmedzených finančných možností tv produkcie vytrieskali z témy maximum. Vsadili na postavy a kvalitné dialógy a výsledok stojí za to vidieť a venovať mu trochu času. Výborný protivojnový film, v ktorom vám vojnové scény chýbať nebudú. Dávam štyri konzervy ananásového pudingu. Éééj, sám by som ochutnal...80%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sarah Connorová vyměnila hajzlíka Johna za poslušnějšího syna Fritze, rovněž odhodila svůj speciální výcvik a dala se na pacifismus. Takže kdo se chce ohřát v její ... chaloupce, musí ... zbraň nechat venku. Je Štědrý večer, kol dokola zuří II. světová válka, vojáci Wehrmachtu ani G.I. Joes nechtějí nechat koule mrznout venku a tak, navzdory logice a zdravému rozumu (asi znalí pověsti Sarah Connorové, která sešrotovala už nejednoho terminátora), podléhají babičkovskému nešarmu Lindy Hamilton a svěřují kvéry do péče malého Fritze. A pak z batohů vytáhnou šampus, vánoční ozdoby, cukroví, bramborový salát a 20 kg krocana, aby mohli strávit večeři v přátelském rozjímání... Podle skutečné události, no jasně; můj děda by řekl, že to je pravda jak v košu voda. Typická slaďoučká TV produkce Hallmarku, ideální pro důchodkyně a ženy v domácnosti, pro echt chlapa odpad, pro mě snesitelný průměr, jehož repríze se v budoucnu svědomitě vyhnu. 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Vánoc je někdy čarovné a vyvolá nevyvolatelné, chvilkový mír mezi nepřáteli, doba, kdy se lidé stávají opět lidmi i v těch nejtíživějších situacích..! Ovšem nic netrvá věčně. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

4*, ale je to tak 90%. K páté hvězdě mi na filmu přebývá jeho neorganický začátek a konec. Kdyby příběh začal přímo ve čtyřiačtyřicátém a tam také skončil, vyzněl by určitě daleko silněji. Místo toho však, zejména v závěru, na ukončené vyprávění roubuje jakýsi přílepek, nesrovnatelně nezajímavjší než film sám; dovypravuje cosi za pointou, co už po značně silném zážitku člověka zajímá mnohem méně, téměř vůbec. Samotný film je však výtečný. Má napětí, herci jsou ve svých rolích jako doma, jednotlivé sekvence jsou umně vypointovány tak, že přecházejí z napětí do pohody a úsměvu zpět do napětí. Příjemné nejen vánoční překvapení. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vánoce zase trochu jinak. Napínavé, působivé a v několika momentech i dojemné televizní drama, skvěle rozehrané v prostoru dvou místností, ve kterém pochyby o jeho věrohodnosti nabourává fakt, že je natočen podle skutečné události, byť pochopitelně s jistou dávkou filmařské licence (třeba skutečná Elisabeth neuměla anglicky). Zdánlivě obyčejný, přesto silný a strhující příběh, podtrhující nesmyslnost války, oslavující sílu mateřské lásky, naději i obyčejnou lidskost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že se režie zaměří na jednotlivé postavy a půjde trochu víc do hloubky jejich charakterů, ale to se stalo vlastně jen v případě německého kapitána a hostitelky, což je podle mě škoda a filmu to docela ubírá. Ocenil bych i trošku hustší atmosféru, ale na druhou stranu je to válečný film o lidech, kteří na Štědrý večer zapomněli na válku, takže se to dá přehlédnout. Herci byli fajn, přičemž prim hrála samozřejmě Sarah Connorová. Filmů na podobné téma už jsem pár viděl a tenhle nijak nevybočuje, ale i tak se jedná o solidní jednohubku, která neurazí a místy i potěší. 60% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Jeden z nenásilných vánočních filmů, i když násilí tam bylo dost. Žádná přehnaná dobrota, Santa co všechno zachrání a hromada kýčů, nýbrž skuteční lidé, skutečné city, pohnutky myslí a charaktery postav. Drama plné psychologie, které i přes depresivní námět působí mile. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

V tomto ani ne tak válečném filmu je krásně vidět, že i v době strašné války, se najdou vojáci, kteří ctí vánoční tradice. Celé je to vyprávění tenkrát 12-letého Fritze. Během ofenzívy v Ardenách v roce 1944 se náhodou potkají americká a německá jednotka u přístřešku místní ženy (Linda Hamilton známá z Terminátora). Splečně pak stráví Štědrý večer u vánočního stolu aby pak na druhý den znovu vzali zbraně a vrátili se do války. Prostě na ten jeden den zahodí svoje vojenské povinnosti za hlavu a snaží si vše užít tak, jak kdyby byli se svými rodinami. Je to velmi realistické a napínavé, protože nevíte, co se může stát v dalším okamžiku a má to skutečně takovou tu vánoční a příjemnou atmosféru. Velmi pěkné a 75%. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Krásny film podľa skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala na štedrý večer počas druhej svetovej vojny. Sila sviatku Narodenia Pána a dobrá vôľa šíria pokoj a lásku aj v tých najnepriaznivejších podmienkach... Vynikajúce výkony hercov a vôbec celá umelecká stránka filmu spôsobuje, že ste úplne vtiahnutí do deja... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Život sám píše ty nejzajímavější příběhy, které by z pera scenáristy vypadaly buď nereálně nebo přímo směšně. Člověk zůstává člověkem i během nejhorší války a správné okolnosti ho mohou provést mlhou fanatismu, přesně jak jsme viděli tady. 85% ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé drama odehrávající se za druhé světové války na štědrý den (údajně podle skutečné událostii). Dost kvalitní a zajímavý scénář, herecké výkony velice přesvědčivé i režie je dobrá. Film, kterému plné hodnocení uniklo jen o vlásek. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Hodně poutavý film se skvělou atmosférou. Nevím, do jaké míry se drží toho skutečného příběhu, ale námět je to zajímavý a pěkně zpracovaný. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Súhlas s Meliesom, podobné príbehy sú skrátka niekedy potrebné. Vianočná rozprávka, o to krajšia, že sa skutočne stala. Samozrejme, že z námetu a postáv sa dalo vydolovať omnoho viac, ale napriek tomu to fungovalo. Malý, "jednoduchý" film o sile ľudskosti a nezmyselnosti vojen. ()

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává na štědrý den a to přímo uprostřed zuřivých bojů druhé světové války. Německá vojska jsou na ústupu a americké vojáky mají v patách. A tak se stane to co by nikdo nečekal. Uprostřed lesa se v jednom domě, kde žije osamělá německá žena se svým synem,potkají tři američtí vojáci s německým poručíkem a dvěma německými vojáky, kteří jsou vlastně ještě děti. Žena je donutí, aby všichni promrzlí vojaci, kteří se chtějí zahřát nechali své zbraně před domem. A pak už jen sledujete slovní bitvu u štědrovečerní večeře. Linda Hamilton nám hodně stárne a i když se snaží sebe víc, tak se špatným scénářem a najívním amrickým myšlením nic nesvede. Prostě doby Terminátora jsou už hodně daleko. Filmu bych dal 2,5 hvězdičky, ale protože to nejde a zase tak úplná blbost to není dávám za 3. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tento film mi tematicky připomíná film "Joyeux Noël". Je taky válečný a taky oslavuje magickou sílu Vánoc, kde se alespoň na jednu jedinou noc v roce i z válečných nepřátel stávají lidé, kteří jsou schopni spolu Vánoce oslavit. Taky jsem rád, že jsem na obrazovce po fakt dlouhé době mohl vidět Lindu Hamilton. Hrála dobře, stejně jako i představitelé vojáků, z nichž šéf Američanů mi připadal nejcharismatičtější. Myslím si, že casting byl velmi dobrý. Celkově film uměl navodit fakt pěknou vánoční atmosféru, ikdyž nechyběly dramatické prvky a taky napětí. Co taky člověk může čekat, když se pod jednou střechou v roce 1944 setkají tři američtí a tři němečtí vojáci? Jsem také rád, že se velmi povedl závěr filmu. ()

Danula13 

všechny recenze uživatele

Průměrné a trochu nudné drama o tom, jak duch vánoc zakopal na jeden den válečnou sekeru mezi americkými a německými vojáky. ()

JOKERHAHAH 

všechny recenze uživatele

na kanadskou produkci překvapivě stravitelný snímek, samozřejmě místami působí trochu nudně, ale celkově vzato se to dá přežít a samozřejmě potěší Sarah Connorova, tedy LInda Hamilton ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

Jj dokonaly to nebylo ale rozhodne to bylo zajimavy a svuj ucel to splnilo... Jo je to prehnane pateticky a ohromne nepravdepodobny ale pisou ze se to fakt stalo :O ()

Reklama

Reklama