Reklama

Reklama

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (948)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina je geniálna! Dusná karma okolo Tarantinovho psychopatického vrahouna sa da krájať a zaprášené púšte filmu dodávajú drsnú atmosféru. Cítite, že sa blížia zlé veci. Ale od momentu, kedy nastúpia na pľac upíri, Robert Rodriguez zlyháva tam, kde je neohrozeným kráľom Peter Jackson (Braindead). From Dusk Till Dawn je ukážkovým príkladom, že na vkusné skombinovanie krvavej brutality s humorom treba špeciálny talent. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

U režisérského kormidla Robert Rodriguez se svým nezaměnitelným akčním stylem, takřka primitivní scénář Quentina Tarantina, který byl psán spíš pro legraci a peníze a k tomu hned dva filmové žánry. Gangsterka a upírský horor. Myslíte, že to nejde dohromady? Jste na omylu. Pokud máte alespoň trochu smyslu pro (černý) humor a neberete každý film smrtelně vážně, tenhle akční nářez si prostě užijete. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost a ujetost, která je v první hodině hodně stylová a v druhé morbidně vtipná. Quentin Tarantino a George Clooney jako bráchové gangsteři, z nichž první je jednoduše cvok a druhý neuvěřitelně charismatický unesou jednu "normální" rodinku a zamíří s ní přímo do Mexika, do baru, který má otevřeno od soumraku do úsvitu a jeho obsluha rozhodně nepatří mezi obyčejné smrtelníky... Bavila jsem se dobře, ale kdybych byla chlap, bavila bych se v určitých okamžicích asi ještě trochu víc :) V tomto žánru pořád zůstává nekorunovaným a zřejmě nepřekonatelným králem Peter Jackson se svými Braindead. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vzato kolem a kolem, nic víc než poměrně slušná zábava to není. Žádné pořádné psycho ani gore se nekoná, jelikož je to sui generis humorista Rodriguez. O parodii nebo komedii ale taky nejde, takže co? Něco, co jste před rokem šestadevadesát nejspíš neviděli, to rozhodně. Ale pro mě teda nic extra. 60% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Od soumraku do úsvitu je tím nejlepším mixem Tarantinovek a filmů Roberta Rodrigueze. Z počátku typická gangsterka, alá Gauneři. Pak se to zvrtne, při cestě do Mexika, na pouštní Pulp fiction a v baru to chytí drajv Desperada, zkřížený se slovním střelivem všech tarantinovek. Jednoznačně nejzábavnější upírský film všech dob!... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"We got white pussy, black pussy, Spanish pussy, yellow pussy, we got hot pussy, cold pussy, we got wet pussy, we got smelly pussy, we got hairy pussy, bloody pussy, we got snappin' pussy, we got silk pussy, velvet pussy, Naugahyde pussy, we even got horse pussy, dog pussy, chicken pussy! Come on, you want pussy, come on in, pussy lovers! If we don't got it, you don't want it! Come on in, pussy lovers!" Přesně jak praví „naháněč“ před rejdištěm všech zvrhlíků, před rozkošně nevkusně pojmenovaným barem Titty Twister – tahle úžasně nekompromisní žánrová čalamáda nabídne každému, ehm, vulvu dle jeho vkusu a chuti. Jižanské dusno, které sálá z Quentina Tarantina coby pošahanějšího ze dvou bratří, občas zchladí nějaká vážně pronesena nevážná hláška. Moc seriózně nelze film brát ani po přesunutí děje do baru, kde je na programu dráždivý výstup Salmy Hayek, nějaké to utrhávání končetin a vysávání tepen. Tarantinův scénář mluví jazykem Rodriguezovy režie a oba dva jsou jako dva malí kluci, kteří mají hodně rádi horory. S ničím se nepářou, nic příliš neřeší a bez milosti na nás střílí jednu mini-genialitku za druhou. Premisa mi po celou dobu přišla hodně dementní, zpracování nijak oslňující, ale těžko bych vyvracel, že se ďábelsky bavím. Již po prvním zhlédnutí bych se nebál označit Titty Twiste za můj oblíbený bar a Od soumraku do úsvitu za můj oblíbený brak. K oběma se budu rád vracet. 75% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Jeanne, oli.G, Vitason, jahol, Fr, Dallas ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První polovina je skutečně úžasná, třeskutě vtipná a stylová gangsterka / road movie, ale bohužel v té druhé snímek dost ztrácí (a to jsem si myslel, že ta hororovější část se mi bude zamlouvat víc). Nejvíc mě na celém filmu bavil Tarantino v roli Richieho, nejméně zběsilá akce v baru, která byla celkově divně zrežírována a přes svou krvelačnost mě měla tendence uspávat. Poslední záběr vtipný :) Horror movie of the year ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Kam jedeme?" "Do Mexika." "A co je v Mexiku?" "Mexičani." Takhle nějak se v úvodu dozvíme, kterým směrem se bude ubírat cesta rodinky unesené dvěma bratry-gangstery. A dokud do toho Mexika nedojedou a neusídlí se tam v baru plném podivných existencí, tak je ten film dost povedený. Ale pak, když začne ta krvavá válka s upíry, příběh ztratí i ty poslední zbytky dechu a jen samotná akce nedokáže celý zbytek filmu udržet v mezích líbivosti. Což je pochopitelně škoda. Jinak se mi do paměti vryla scéna z baru (napodobená i skupinou Rammstein ve videu k písni Engel) se Salmou Hayek a "roztomilým" bílým hadem. Salma je přímo "mňam mňam". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem si takhle pustil televizi a zpozorněl, že za pět minut začne Od soumraku do úsvitu. Tak dlouho jsem se ho bránil, až jsem si říkal, že se mu jednou podvolit prostě musím. Řadí se mezi jednu z klasik devadesátých let a tak by byla škoda dál vykládat, že jsem jí nikdy neviděl. Obrnil jsem se, připravil flašku Bocmana a mezitím už se rozjížděly úvodní titulky. Na to, že scénář vymyslel Tarantino, tak v prvních minutách film nebyl ani moc ukecanej. Za to si tu Tarantino střihnul jednu z hlavních rolí. Úchyláčka epesního. To mi ale vůbec nevadilo. Naopak. Rozjížděl tu s Clooneyem docela slušnou gangsterku, která měla hlavu, patu a hlavně bavila. A začala bavit ještě víc, když se na scéně objevil kazatel Harvey Keitel. Následuje přesun do Mexika a do té doby všechno pořád dává jakž takž smysl. V Mexiku se ale stane něco, co jsem nikdy v životě v žádném jiném filmu neviděl. Celý magický realismus filmu se přehoupsne do absolutní šílenosti, která nemá hranic. Tarantino se asi při psaní scénáře ožral tekutým dusíkem, protože to co pokračuje, na to nemám slov. Nechci spoilerovat. Moc si o filmu nečtěte, prostě si ho pusťte a uvidíte jestli z toho budete vyřízeni stejně jako já. Výsledek je takovej, že první půlka bavila a druhá půlka bavila. Čtyři hvězdy jak z partesu za něco, co vůbec nedává smysl. To je prostě Tarantino…jinej holt nebude. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $25,836,616Tržby Celosvetovo $59,336,616║ Robert Rodriguez v spolupráci z Quentinom Tarantinom ponúkajú mix krvavej gangsterky prepletenej z atmosférou baru ako z Desperáda, plus k tomu sa tam primiešajú aj na nejaký tí upíry a všetko toto je zabalené akčnom zbesilom nádychu z množstvom odfrkov, no slasť a potešenie pre oči pripravili títo dvaja klasici. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rodriguez umí točit zábavně s jistým nádechem vtipu i ironie (až parodie?), ale film se mu nevymyká z rukou ani na vteřinu. Příběh je úmyslné béčko, ale divákovi to určitě vadit nebude. Potěší i hvězdné obsazení, i když horor je to opravdu jen těžko. Atmosféra svou hustotou na krev lidí umírajících v baru ztrácí, ale styl to má, ne že ne. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Quentin Tarantino .. Ještě v půlce snímku, když jsem se doposud poměrně slušně bavil u poctivě odlehčeného thrilleru resp. u poměrně slušné drsné Tarantinovky, jsem si říkal, zda to neměl být nějaký hororový počin (jelikož se mi film léta vyhýbal, netušil jsem vývoj a dosavadní tvar byl mnohem přijatelnější). A pak to přišlo, zbytek snímku byla velice špatná slátanina, kterou neudržel na úrovni ani Rodriguez ani doposud suverénní George Clooney vedle něho byl herec Quentin Tarantino jen slabým přicmrndávačem. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom - gangsterka a upírský horor. No ona to je spíše gangsterská komedie a upírská komedie (až parodie) a proto to kupodivu jde docela k sobě. Film nemá děsit, ale bavit - a já se bavil skvěle. Jedna z nejlepších rolí George Clooneyho. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zběsilá podívaná. Svižná a překvapující. Ale vysoko hodnotím pouze první část filmu...ta druhá - ,,upírská", po chvíli a prvotním šoku a překvapení vyznívá do ztracena jako nudná slátanina. Za tu bych dal stěží jednu hvězdičku... Vůbec nějak nechápu ono nesmyslné spojení tak odlišných a mimo hlavních hrdinů zcela nesouvisejících částí... Po svižné ,,Tarantinovské" gangsterské road-movie přijde náhle bez jakékoliv vnitřní souvislosti špatný béčkový upírský horror... Prostě jsem tenhle synkretismus moc nepochopil. A s přibývajícími hromadami těl rozmašírovaných vlkodlaků se i docela dost nudil... Taková špatná béčková manýra... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

S těžkým, přetěžkým srdcem dávám jen čtyři hvězdy. Film byl parádní, skvělá zábava, kterou Tarantino uměl (umí) vždy vykouzlit z ničeho a Rodriguezovi jsem koneckonců taky časem na chuť přišel. Jediná škoda je trochu nevyužitý potenciál. FIlm mohl být klidně o polovinu delší a jestli by si býval udržel podobnou kvalitu, byla by to jedna z nejlepších blbostí 90s:). Takhle mě jen mrzelo, že některé scény skončily zbytečně brzo, jiné ani nevznikly, přestože si o to doslova říkaly. Ještě že se QT poučil a ve svých vlastních opusech se řídí heslem "2 hodiny žádná míra". Díkybohu za to:). Tentokrát tedy pro mě jen 85%... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně ten typ filmu kterej miluju. Dělali ho tvůrci který miluju a hráli v něm herci který miluju. Jo tohle je fakt super zábavnej nářez přesně s velice černým humorem, který se nenaučíte mít rádi to musíte mít v sobě. Fakt krása např. scéna kde se Tom Savini (mimochodem vybavenej rotačákem na koulích) snaží zamaskovat, že se z něj stal upír to je prostě hardcore. Násilí sice nedosahuje Peter Jacksonovských rozměrů ale jen o kousíček (kdo viděl vystřižené scény ví o čem mluvím) a navíc tam jsou všude ti Rodriguezovští mexičani a hraje k tomu ta mexická rocková hudba nebo co to je. Tenhle film fakt miluju. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

a co je v mexiku? mexičani! a Q.T. (jako uchylák), S.Hayek (jako ku.va zas....ná), G.C. (drsňák co má úroveň) a taky H.Keitel (pastor, který to nepřežije). super vychytávky (nahlednutí do kufru auta během na rukojmí), ale hlavně bar u ceckatýho tornáda, kde se vaří nejlíp v celým mexiku a ve kterém se začne podávat večeře. zde totiž začíná ta správná odlehčená podívaná, ve které se mísí upírské orgie s vymítáním, doprovázené cool hláškama. jednoduše řečeno: doporučuji všem, jenž mají rádi filmy u kterých se bavil celý natáčecí tým a který ani sám sebe nebere vážně. ()

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama