Reklama

Reklama

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (951)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený komediálny hororový thriller. Má dosť dobrý príbeh o dvojici veľmi nebezpečných zločincov, ktorí už majú na svedomí mnoho nevinných a teraz sa potrebujú dostať do Mexika, aby mali pokoj od polície a tak zajmú rodinku na výlete, aby ich tam previezli, čo sa im aj podarí. Ale keď sa dostanú do miestneho v baru, musia sa obe strany spojiť, aby prežili útok krvilačných upírov. So spracovaním som veľmi spokojný, je to veľmi zaujímavý a zároveň funkčný žánrový mix. Spočiatku to vyzerá na drsný thriller, ktorý je napínavý a dejovo zaujímavý, čomu sa film venuje asi do polovice, ale po prekročení hraníc sa už začína nefalšovaný Rodriguezov štýl, ktorý je veľmi zábavný a nápaditý, len škoda, že po hlavnom útoku upírov, ktorý je vrcholom filmu sa už toho až tak moc zaujímavého neudeje, ale keďže táto časť už netrvá dlho, tak sa na to dá bez problémov dopozerať a tých pár vydarených nápadov rozhodne poteší. Akcie tu nie je až tak moc, ale vo svojej kategórii je výborná. Prestrelky sú správne krvavé a so slušnou dávkou humoru, ktorý je perfektný. Nájde sa tu plno skvelých hlášok a nezabudnuteľných vtipných momentov. Herecké obsadenie je výborné, George Clooney vo svojej asi najlepšej úlohe, správne bláznivý Quentin Tarantino, dobre zvolená rodinka na čele s Harvey Keitelom a plno skvelých vedľajších postáv známych aj z iných Rodriguezových filmov ako Danny Trejo, Cheech Marin, Salma Hayek, Tom Savini, Fred Williamson a iní. Réžia je perfektná, tento štýl zvláda Rodriguez bezchybne a spokojný som aj s technickou stránkou. Od súmraku do úsvitu je presne ten typ filmu, za ktorý si Rodrugueza vážim, správne uletená krvavá zábava. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 77%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Dark Night ,2. Mexican Blackbird ,3. Texas Funeral ,4. Foolish Heart ,5. Dengue Woman Blues ,6. Torquay ,7. She's Just Killing Me ,8. Chet's Speech ,9. Angry Cockroaches (Cucarachas Enojadas) ,10. Mary Had a Little Lamb ,11. After Dark ,12. Willie the Wimp (And His Cadillac Coffin) ,13. Mexican Standoff ,14. Sex Machine Attacks , ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborný žánrový crossover zprvu začínající jako slušný thriller obstojné hutnosti s působivými herci v čele, který se v polovině zlomí a plynule přejde na jednoduchou, ale osvěžující akční řež plnou krve, otevřené brutality a stylového čištění baru od nemrtvé havěti. Přechod mi nepřišel násilný, nýbrž příjemně šokující a "zhloupění" snímku jsem vnímal spíše jako nekompromisní rozjezd směr zábava a čiré potěšení. Ani sympatické postavy nejsou ušetřeny nákazy, takže film navzdory svojí nadsázce není naivní, či stupidně klišovitý. Také při vší zvrácenosti nelze maskám zombíků upřít jistou nápaditost (ovšem Braindead v tomto přeci jen vede)... 8/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Quentin Tarantino .. Ještě v půlce snímku, když jsem se doposud poměrně slušně bavil u poctivě odlehčeného thrilleru resp. u poměrně slušné drsné Tarantinovky, jsem si říkal, zda to neměl být nějaký hororový počin (jelikož se mi film léta vyhýbal, netušil jsem vývoj a dosavadní tvar byl mnohem přijatelnější). A pak to přišlo, zbytek snímku byla velice špatná slátanina, kterou neudržel na úrovni ani Rodriguez ani doposud suverénní George Clooney vedle něho byl herec Quentin Tarantino jen slabým přicmrndávačem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně ten typ filmu kterej miluju. Dělali ho tvůrci který miluju a hráli v něm herci který miluju. Jo tohle je fakt super zábavnej nářez přesně s velice černým humorem, který se nenaučíte mít rádi to musíte mít v sobě. Fakt krása např. scéna kde se Tom Savini (mimochodem vybavenej rotačákem na koulích) snaží zamaskovat, že se z něj stal upír to je prostě hardcore. Násilí sice nedosahuje Peter Jacksonovských rozměrů ale jen o kousíček (kdo viděl vystřižené scény ví o čem mluvím) a navíc tam jsou všude ti Rodriguezovští mexičani a hraje k tomu ta mexická rocková hudba nebo co to je. Tenhle film fakt miluju. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 25,8 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 59,3 mil. (NIRO)
  • Výrok ,,Mám šest malejch kámošů a všichni umějí běhat rychleji než ty" je narážkou na snímek Zatracená kočka (1965). (Clockwooork)
  • Samoobsluha "Benny's World of Liquor", která se objeví na začátku filmu, byla použita i v komiksu „I.R.S. - Cesta peněz“ Stephena Desberga, kde má i podobného prodavače. (SeBig)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama