Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Laciná výprava, kamera, akční scény ale na druhou stranu neuvěřitelné nadšení ze strany tvůrců a to hlavně scénaristy a režiséra Rodrigueze. Na filmu je opravdu vidět, že si ho režisér vychutnával a udělal všechno pro to aby mohl vzniknout. Při sledování jsem si nejednou vzpoměl na staré splattery Petera Jacksona, jelikož toto je takřka to samé jen to není horor ale akčňák. To, že byl tento film dělán "na kolenou" je znát z každého záběru neprofesionální kamery, která dělá neústálé detailní nájezdy na tváře herců nebo na různé objekty. Co se týká akčních scén tak těch je zde minimum a rozhodně nejsou nikterak výbušné nebo efektní. Zvláštní je ale fakt, že i přes tyhle negativa film dokáže parádně pobavit a velice rychle uteče. Jde jen o to uvědomit si na co, že se to vlastně dívám. Jako rozcvička před Desperadem se film povedl velice dobře. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

No klobouk dolu, tenhle mexičan má talent a hlavu plnou super nápadů. Natočil, vyprodukoval, zrežíroval a napsal si scénář a vlastně stvořil i všechno ostatní k filmu za 7000 tisíc dolarů a ono se na to dá koukat, ba co víc je to fakt zábava. Je sice fakt, že přece jen v některých scénách to bylo vidět jak se šetří zuby nechty, ale stejně je to jeden z nejlepších nezávislých akčních filmů co znám, jestli né úplně nejlepší. ()

Reklama

showxman 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych chtěl podoktnout, že ješte před Mariachim sem viděl Desperada. Musím se ovšem přiklonit na stranu staršího Mariachiho, který mi byl po chuti daleko více. Asi díky svému nízkému rozpočtu a uvěřitelnějšímu závěru, než jaký je k vidění v Desperádovi, kde se na konci strhne až bondovská akční řežba. Proč bondovská? Zkrátka proto, že je naprosto neuvěřitelné, že Banderas neschytá ani kulku v té smršti kulek a salvě výbuchů všude okolo. Až v závěru u mě Desperado ztratil hvězdičku. Mariachi za 4*. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Doslova královskej debut je El Mariachi. To co Robert Rodriguez vykouzlil za šílenost se 7 tisícema dolarů je jednoduše neuvěřitelný. Tolik bizarních situací a kudrlinek ve scénáři, u kterejch jsem se pobavil... Další důkaz, že tuny efektů a velký hvězdy nejsou potřeba k tomu, aby byl natočenej parádní film. A Carlos Gallardo se ukázal býti výbornym tahem. Až mě udivuje, že se později z velkýho plátna tak nějak vytratil - když nepočítám malý cameo v Desperadovi. Já osobně navíc El Mariachiho považuju za nejlepší díl z Rodriguezovy mexický trilogie - ničim nezatíženej, svobodnej, svěží, vtipnej a hlavně legendární příběh o největšim Mexičanovi všech dob, kterej chodí zásadně v černym a s futrálem od kytary v ruce... El Mariachi: "I've always wanted to be a mariachi... like my father, my grandfather... and my great-grandfather. I'm not as good as them yet... but I'm improving. My plan was to follow their footsteps to the end... and die with my guitar in my hand. I played from town to town... gaining different experiences. This city was my next stop. The free coconut at the edge of town... made me feel like this city would bring good luck. But I was completely wrong." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle debutovat asi hned tak někdo neumí . Ty kamerové prostřihy neměli chybičku. Opravdu, asi ta želvička věděla proč do toho městečka neleze!! Pochodování přes silnici bylo evidentně bezpečnější , co kdyby si jí v tom městečku někdo spletl??To El Mariachi zvolil jiný postup a do městečka šel, no a jasně že si ho někdo spletl. A ten někdo byl ještě čistě tak náhodou pěkný gauner.Opravdu dobrý a to že to bylo točený za málo peněz, tím lépe se to oceňuje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Robert Rodriguez nikomu z vedlejších herců nedal před natáčením scénář, pouze jim řekl, že jim pomůže s dialogy. (Benjamin-L)
  • Převážne se natáčelo v Acuma a Coahuila v severovýchodním Mexiku. (Terva)
  • Děj filmu se odehrává ve městě Acuña. Odkazy na toto město se později objeví hned v několika filmech od Quentina Tarantina. V jeho filmu Kill Bill 2 (2004) se hlavní protagonistka Beatrix Kiddo (Uma Thurman) setkává s majitelem bordelu a zároveň šéfem gangu Acuna Boys působící právě v mexické Acuñe. Menší odkazy v podobě fast-foodových kelímků „Acuna Boys“ se objeví i ve filmech Grindhouse: Auto zabiják (2007) a Jackie Brown (1997). (LucasAbelle)

Reklama

Reklama