Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První celovečerní film Roberta Rodrigueze, který si také sám napsal. V jedné z hlavních rolí se tu objevila vycházejíí hvězda Salma Hayek. Hlavní hrdina Dude Delaney v podání Davida Arquetta, pro kterého je to také jedna z prvních velkých rolí, je typický frajírek z 50. let ovlivněný rock'n'rollem a dobou, kdy mládež uctívala Jamese Deana. Tak jako většina se Dude snaží prezentovat silným sporťákem a krásnou holkou po svém boku. Na vrcholu může být ale jen jeden, a tak se mladí kluci předhánějí v šílenostech, soupeří v závodech svých nadupaných kár nebo si prostě rozbijou hubu, jen aby upoutali co nejvíce pěkných holek. Charakteristickké rysy doby jsou ve filmu podány někdy dost absurdně a odlehčeně, ale vyústění příběhu je dramatické jako život uctívané legendy "rebela bez příčiny" Jamese Deana. (Mrkvič)

(více)

Recenze (20)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Všichni ten film popisují jako rock´n´roll protože tam nic jiného není. Parta mladíků v 50-tých letech jezdí v autech, dělá si naschvály, naparuje se, balí kočky. zní to dobře, hůř to ruku v ruce s televizním zpracováním vypadá. Zas tak velká sranda to není. Jen ke konci pořádně přitvrdí, ale to je už docela pozdě. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Padesátá léta, rychlá kola, velká spousta rock´n´rollu a krásná Salma Hayek po boku rebela s příčinou Davida Arquetta v hodně stylovém snímku z pera Roberta Rodrigueze ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Televizní film tehdy ještě neznámého režiséra Roberta Rodrigueze v té době ještě i s nepříliš známou Salmou Hayek nedopadl nejhůř, ale co taky čekat od levné televizní produkce. Rodriguez se svým charakteristickým režijním rukopisem se snaží omezené televizní poměry vylepšit co to jen jde a opravdu se mu to za přispění herců celkem daří. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a naprosto nenáročná oddechovka s úžasnou hudbou v pozadí a neuvěřitelně svůdnou a krásnou Salma Hayek v popředí. Stylová jízda, která toho ovšem zase tolik nenabízí. Zkrátka taková sonda do 50. let mezi mladou generaci. Je zajímavé sledovat, že se rukopis Rodrigueze dodnes příliš nezměnil. Drží se stále svých osvědčených metod, jen je do nich napumpováno mnohem více peněz, takže je to samozřejmě znát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů Roberta Rodrigueze vlastně není vůbec zlý, ale zároveň není nějak moc výjimečný. Prostě to, co od Roberta čekáváte, jen v takovém ještě celkem komorním balení. Ale najdete tu brutalitu, najdete tu cool postavy a sem tam i nějakou tu dobrou hlášku a povedenou scénu. Ta na kolečkových bruslích je skvělá. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide vlastne o jednu časť seriálu REBEL HIGHWAY, je to od začiatku nehorázna jazda! Len úvodný titulkový videoklip s nabúšeným rokenrolom mi navodil pocit, že mi v žilách prúdi horiaca nafta... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rodriguezova odpověď na Pomádu, samozřejmě v trochu drsnějším a vtipnějším tónu. David Arquette si díky tomuhle střihnul svoji nejlepší roli a když si zapaluje cigarety snad v každé scéně a dělá ty svoje frajerské ksichty nebo když hláškuje a chová se drsně, je to nezapomenutelná postava. Salma Hayek ve svejch nejlepších letech je fakt kočka jak koc. Je to sranda přesně v Rodriguezově stylu a scéna na kolečkovejch bruslích s tunou pomády nemá chybu. A musím pochválit dobově vychytanou atmošku i auta, budovy a všechno. Pamatuju si, když jsem to asi před 20 lety viděl na ČT2 a už tenkrát jsem byl nadšenej. Teď po letech se to nezměnilo. Jeden z nejlepších Rodriguezových filmů. Super (akorát by to chtělo pořádné titulky)... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba, bouřící mládí, ponaučení a odstrašující příklad. Navíc výborní herci v čele se skvěle šviháckým Davidem Arquettem. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Za mě dost ztřeštěná parodie, která zveličuje některý reálie 50. let. Když vydržíte úplně dokonce titulků, je tam Kevin McCarthy, který v tom zmiňovaném legendárním Body Snatchers filmu (1955) tehdá fakt hrál :) ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Rodriguez a Rock and Roll!!Jedna z Rodriguezových prvotin která mě velice potěšila zde se začal vyíjet onen směr kterým se poté úspěšně vydal!Film vypráví o nládeži 50tých let kdy rock and roll byl v nejlepším výkvětu a mládež se jím bavila se vším všudy! ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Rock'n'Roll, rychlá auta, pomáda ve vlasech, cigáro v hubě...to je frajer. První díl z televizní série Rebel Higway, kde Rodriguez nasadil tak vysokou laťku, že se o dalších dílech pomalu ani nedá moct dočíst, natož je někde sehnat. Samostatně jde o parádní jízdu, kde více než o děj jde vážně o hudbu. Nemyslete si ale, že to je jako poslouchat obyčejné CD, příběh je fajn, nic hlubokého nečekejte, pouze parádní vyjádření téhle hudební horečky. Asi můj nejoblíbenější snímek s Arquettem a rozhodně jeden z nadprůměrných Salmy Hayek. Každopádně doporučuji sehnat soundtrack (sice prý nikdy nevyšel, ale na internetu se potuluje, provděpodobně fanouškovsky sestříhaný). ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

svižně a vtipně natočené scény ve spojení s výbornou hudbou nemůžou obhájit celý film který postrádá invenci a především kvalitní scénář v jednu chvíli jsem si dokonce myslel že jakás takás pointa se přeci jenom zrodí střílecí závěr mě ovšem vyvedl z omylu pro mě je roadracers pouze devadesát minut o klucích co sice mají řidičák ale inteligenci batolete a ani božská salma to nezachrání ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Děj o ničem ... ale Salma je prostě neuvěřitelně krásná ... tedy v té době ... teď už splihla ... a David Ar. byl tady fakt frajer ... hodili se k sobě ... na zabití času ucházející snímek ... ještě že pak natočil Desperado ... ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Velmi stylovy film, David Arquette vyfajcil tolko cigariet, ze ma z toho az pluca boleli. Vojna dvoch frajerov, ktori su cool, ale najdolezitejsia je cest. Tak ma napadla jedna pasaz od Elanu: "Dievcata, hudbu a cest, branime na vlastnu past..." a perfektne to sedi na tento film. Ku koncu sa z toho stane fajny masaker, az neocakavany. Herecke obsadenie vyborne, ksichty su presne vhodne do takehoto filmu. Ale Salma Hayek je moja uplne najviac najkrasnejsia oblubena herecka. Jednemu sa nemoze nepacit film so Salmou Hayek. Inac nechapem velmi, preco nie je tento Rodriguezov pocin viac ceneny. ()

tyzmrde 

všechny recenze uživatele

První neamaterský film Roberta Rodrigueze a tento jeho jediný film je normální. Retro film v 50. letech a honička na kolečkových bruslích je nejlepší scéna. A taky se divím že to nebylo v kinech takový skvělý film... ()

Buakawp.P 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velice ovlivnil,protože rock n roll je můj život a musim říct,že až dokonce jsme nevěděl co mam čekat,když jsem si konečně říkal:jooooooooooo tak ted už je to jasný,tak to nakonec bylo uplně naopak,ale o to lepší.Hodně lidí mi řeklo,že tento film je jeden z nejhorších od Rodrigueze,ale mě osobně se líbí nejvíc a vždycky bude...............skvělá hudba skvěle zahrané.Neviděl jsme moc filmů,které by tak dobře zachytily ducha rock n rollu. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru zdaleka nejlepší film Roberta Rodrigueze. Nevím jestli byl k tomuto filmu vydáno soundtrack CD, ale jestli ano, bylo by to jedno z mojich nejoblíbenějších CD - naprosto famózní hudba. Tento film ovlivnil můj život a dodnes z něho čerpám .... Run with the devil ............. ()

Hurikan_mdx 

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu na větvi, co si o tom mám myslet. Jde o film dvojí tváře, ve kterém se pod maskou svištících kol, pomády ve vlasech a cigaretového kouře jeví mnohem hlubší otázky. Jako například: Odkud sakra bere prachy, když nic nedělá... nebo Ty vole, já ho ještě neviděl bez cigarety... a další méně podstatné, jako vzor proti konvencím či jiné problémy té doby. A proto je docela těžké nějak soudit, co vlastně? Komedii o dvou frajerech, co se nemají moc v lásce, nebo pořádné drama o týpkovi, který je proti všem, s pěkně dramatickým koncem. Musím říct, že smíšené pocity ale nemá z dojmu filmu, takže když nad tím nebudu moc přemýšlet, jsou to horší čtyři :) ()

Reklama

Reklama