Reklama

Reklama

Spiknutí proti Americe

(seriál)
  • USA The Plot Against America
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Spiknutí proti Americe, natočená na motivy uznávaného stejnojmenného románu spisovatele Philipa Rotha, nabízí alternativní verzi k samotným dějinám Spojených států, a to za druhé světové války. Líčí vývoj událostí z pohledu chudé židovské rodiny z New Jersey, jejíž členové sledují politický vzestup Charlese Lindbergha, slavného letce a populistického rasisty, který se chopí prezidentského úřadu a nasměruje Ameriku k fašismu. Příběh začíná roku 1940, kdy Amerika stojí před prezidentskými volbami. Už po dvě volební období úspěšný demokrat a profesionální politik Franklin Roosevelt je náhle ohrožen politickým outsiderem. Lindbergh se před třinácti lety proslavil svým legendárním přeletem přes Atlantik a mnoho Američanů jej proto považuje za jednoho z největších národních hrdinů. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Spiknutí proti Americe (2020) 

Komplikované myšlenky o velké komplikované zemi. Jde o alternativní skutečnost, kde obyčejná americká rodina čelí opozici sousedů, kteří se nečekaně vybarvili. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

První epizoda je nudná. Někdo mi říkal, že jsou první tři díly slabé a další tři dobré se vzrušujícím závěrem. Na to ale nemám trpělivost čekat. ()

Související novinky

Tvůrce The Wire chystá nové policejní drama

Tvůrce The Wire chystá nové policejní drama

08.03.2021

Snad žádné jiné policejní drama nestojí v tolika seriálových žebříčcích na prvním místě, jako epická drogová sága The Wire – Špína Baltimoru. Její tvůrce David Simon začínal jako novinář pokrývající… (více)

Reklama

Reklama