Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další fikční svět Jiřího Vejdělka se společnými sprchami, otcem, jenž nabádá dceru, aby lumpačila a v němž jde víceméně o nějaký ten zásun. Zajímal by mě originál, přece jen, takový seriál temperamentnějším Španělům víc sedne, ale to už by připomínal telenovelu stoprocentně. Děti si můžou myslet, že tato škola je vysoká (ověřeno) a největší sranda je, když vám dojde, že hercí, vyšedší z této akademie, budou hrát v těch zapomenutelných muzikálech a povrchních seriálech, jako je tento. Nějaký ten taneček a pár vtipů, víc nic, stále se mi vybavuje včerejší závěrečný díl, který vůbec nepřinesl žádný posun nebo rozřešení, to, o čem se mluvilo, bylo jen zobrazeno (otec - voják, dítě jednoho ze studentů atd.) a nikam jsme nedošli. Je-li snad naznačena druhá řada, bude to teror. Ale dobrou zprávou je, že byl seriál nasazen tak pozdě od natočení, nebo že by byl slovenský trh pro novu aktraktivnější? ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí mrvochlévský podělek... %-[.. . . . Ale zase na druhou stranu i igitátor chápe, že ty stále nové a nové dorůstající generace mladých čudláků (...povětšinou protekčních smradů z všelijakých pisskultůrních famílijí, co napříště budou stejně tak jako ty předešlé entity z kasty fňukat, že to přece dělat nechtěli a jak z lásky k čudlení umírají hlady...) musí něco dělat, aby se soudruhům z ministzvěrstva nakonec nějak >umělecky< nebouřili, že... Problém je v tom, že devadesát děvět procent z nich je dobrých tak leda na ty novoidní sračky a lepší už to co si budem namlouvat nebude! Líto mi jich není, ale těch starých harcovníků - co se raděj přispůsobí každé šmíře, jen aby nešli od lizu - to už trošku i jo. Ale je to vaše ďélo, že soudruzi. Za komoušů jste prolézali kaďáky straně, po převratu jste nakonec svobodně holt nedošli dál, než slouhovat těm železňákoffským šekelům... A budete srajdačit třeba zrovna na novoidních k/análech do skonání svých... Srát na vás. Amen a šmytec! - - - P.S. Jo Štěpnička, to je hotový jaderný štěpení tušašské pisskultůry a ta Žilková, ta jednomu hnedle trhá žíly, hůůů... Bravo děckááá, tak držíme palce do dalšího serriálovýho študýrování... - - - - - (Poprvé a naposledy nahlédnuto 22.2.2012 při repete >pilotu< /? - no hotovej kamikaze - !/ na >novoidní krkovizi< , hodnocení 382., komentář zde s pohrdáním jako pataštyrychcátý - 22.2.2012) ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik gejů a plochých nehereček na jednom místě aby jeden pohledal. První kroky vedly k následným a ty pak k poslednímu ze střechy mé garáže. Bohužel jsem pád z dvou metrů přežil, tak můžu o tom napsat komentář a varovat budoucí generace, který by snad chtěly někdy vidět tento multi-kokoti-kulti patlaneček. Chybí už jen Inuité, opravdu... a divím se, že na taneční plac nenahnali i nějaké Masaje, aby dokonale zachytili kmenové spektrum současné české mládeže. Píčové z Nohy! ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

První krok do bahna tuzemské seriálové tvorby? Jo, kdyby první. Seriál? Ne, herecká fabrika. 0%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Největší seriálová přehlídka spodního prádla v dějinách televize..!! Režisér Jiří Vejdělek nás naposledy poučil tím, že když budeme píchat kdekoho a občas i vlastní manželku, uděláme jí tím šťastnou. Rozradostnělá obhajoba nevěry v podobě Mužů v naději mě docela zvedla ze židle. Už v roce 2009 si ale Vejdělek troufl na seriál pro mladé. Často a rád své hrdiny zabírá polonahé a velmi často z nich dělá nadržená hovada. Přestože jde o český projekt, premiéru měl u našich východních sousedů. Nutno podotknout, že čekání na tu českou se moc nevyplatilo. Klišé jedno za druhým, dialogy, co rvou uši (i když nutno podotknout, že známe u jiných nekonečných sérií výrazně horší), bezkrevní gumoví panáci v hlavních rolí. Někteří (i mladí) herci posbíraní z Ordinace v růžové zahradě nebo z ptákovin typu Rafťáci to nicméně (a díkybohu za to) vzali za správný konec, i když jim zase snahu sráží jasně rozdané role – hajzl, dobrák, naivka. Dívky jsou samozřejmě krásné, hošani mají precizně střižené účesy a všichni nosí co nejmodernější outfit. Jenže vztahy a vývoj postav mají k realitě pořád hodně daleko. Nad vším se pohupuje kamera, stříhá se i tam, kde to není vůbec nutné, hlavně, aby to v těch cool interiérech a rozzářených barvách vypadalo dobře. Jenže umělá kytka taky nikdy nerozkvete.. Přesto neodepisuju, uvidíme.. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento televízny seriál je určený predovšetkým mladým divákom. Jeho tvorcovia sa snažili priniesť na obrazovky niečo nové, neopozerané a hlavne desne coolové, ako sa dnes hovorí. Oficiálny text distribútora tvrdí, že je to nabité hudbou, tancom a emóciami. Hudbou a tancom to ano. Lenže popri tom to je naládované nesmierne primitívnymi hereckými výkonmi, hlúpymi dialógmi, nesympatickými kreténmi a hŕstkou starých skrachovalých hercov. Príšerná sračka. Absolutný odpad! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadové je už obsazení, není tu jediný dobrý herec, jen samé ošmatané sereblity. Scénář je slabý jako čaj z jehličí a výkonyjsou skoro šílené. Shit a sračka, ať se bukvy třeba poserou ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatní uživatelů dávám některým českým seriálům aspoň šanci. Překvapila mě jistá originalita, kterou byli schopni češi vyvinout. Raději nebudu komentovat herecké umění Navrátila a Nálepkové. Když se snaží být přísní učitelé, jsou spíš k smíchu. Naopak ty děti nejsou tak bezduché a proto dávám průměr ()

kingik 

všechny recenze uživatele

První krok kam? K nepřiznané homosexualitě leda. V kašírovaných kulisách a s bídnou taneční choreografií se sotva mohlo dosáhnout optimálního výsledku. Vejdělek je divný typ režiséra a výmluvy na scénář neberu, protože jsem od něho neviděl nic, v čem by dokázal, že má na to být tak uznávaným, ale přesto je pravdou, že pracoval s chatrným scénářem prostým kvalitních dialogů nebo silné zápletky. Herci většinou nepřesvědčiví ve svých rolích je jedna věc, ale když už byli do rolí vybráni, mohli jít do toho s větším nasazením, když už nic jiného. Po prvním dílu se dá pochválit jedině Vitázková, že se na ní dá koukat a Bojovnice pestrá ve sklenici, kterou málem omylem vypil Ruda z Ostravy. Jinak poměrně slabomyslné, a to i bez znalosti původní zahraniční verze seriálu. Náruč zmaru. 40% ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Uprimne nechapu zdejsi hodnoceni! Mne to prijde uzasne. Nic podobneho jsem u nas nevidela, coz je plus samo o sobe. Navic je to plne skvele hudby a jeste lepsiho tance, je to vtipne a je to sexy. Herci, kteri museli zvladnout modernu i balet, si to tezce vydreli. Na to, jak jsou mladi, zvladaji sve role vyborne i mimo tanecni parket. Dokonce musim rict, ze me bavi vic nez jejich starsi kolegove, ackoli duo Kriz - Kavalcik jim slape na paty. Dokonce mi nevadi ani Zilkova, kterou jinak nemusim. Nejvic me ale kazdopadne zaujal Filip Cil, ktereho jsem zaregistrovala uz v Kanadske noci. Podle me je to velky talent a doufam, ze o nem jeste uslysime. Tenhle serial je zkratka tak krasne pozitivni a energicky, ze me vzdycky nabudi a rozveseli. A to uz davno nejsem pubertak... coz mi ovsem nebrani v tom, abych se kochala pohledem na hezke polonahe kluky :). Objektivne bych dala 4 hvezdy, protoze serial je nedodelany (predloha ma 6 rad a my se zmohli jen na jednu, coz me dost zklamalo), ale kvuli neskutecnemu podhodnoceni, ktereho se tady serialu dostalo, pridavam patou. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál,s perfektním námětem,dokonalým hereckým obsazením,s podstatnou myšlenkou,natočen ve skvělých atelirérech a jinak asi vůbec nejlepší seriál České televizní produkce ;) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Co hodnotící čekali? Umění? Na Nově? Asi jo. Párkrát jsem viděla konec, když jsem v sobotu zapnula Koření a nakonec koukala cíleně. Oddychovka, u které nemusím přemýšlet, Vlasy a po skončení každého dílu čistá hlava. Nenudila jsem se, párkrát se zasmála a to mi prostě ke spokojenosti stačilo. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nejvtipnější a nejoriginálnější je to, jak Nova rychle podpořila kampaň Hlasu Č-S, a místo rozreprízovaného Druhého dechu (který uklidila na víkendový čas), nasadila barevné křepčení s exsuperstáristy Rudou z Ostravy (!), nebo s příbuzenstvem hlasistů (Pavlovčinová). Zlatý Druhý dech. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale chvílemi si nejsem jist, na jaký seriál se vlastně koukám... Protože některé situace a repliky jsou jak z Ordinace v růžové zahradě, kterou manželka taky sleduje... I to chování postav je podobně "vypečené". Herecky... těžko říct, když tam není co hrát... Ale tzřeba se to bude lidem líbit a skončí to jako národem milovaný nekončený seriál ve stylu Ulice nebo té Ordinace. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapení dle mého. Tento seriál řadím sice do průměrnosti, ale i tak mu vlastně nemohu nic vytknout. Není prostě co. Vidíme herecké výkony, které jsou uvěřitelné a to dokonce i od pana Kavalčíka. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav na ten nový pokus tv nova o seriál... Hned v úvodních titulcích čtu, že to není ani český nápad, ale nějaký okopírovaný španělský seriál... Uff, ať žije česká originalita. Znělka seriálu, úvodní píseň, mne úplně zklamala. Absolutně nevýrazná. Za pět minut jsem si ji nepamatoval. Inspirace "street dance filmy" tu byla jasně vidět, ačkoli kvalit zámořské provenience to nemělo. Režisér v prvním díle očividně vsadil na časté pobíhání dívek ve spodním prádle aby divák od obrazovek neodešel. Herecké výkony byly v pohodě. Hudba (na výše zmíněnou námitku) dobrá. Cílová skupina 12-18 let (mezi kterou již dávno nepařím) by to mohla hodnotit výše. Hned na začátku prvního dílu jsem chtěl udělit 1*, ale poté se to trochu napravilo a po shlédnutí celého dílu ho hned neodepisuji jako někteří zaujatí ve stylu " je to tv nova, tak je to sr*čka" a hodnotím 2* (procentuálně bych dal 30%), a podívám se ještě na další díly a poté si spravím chuť u seriálu Glee. ()

Reklama

Reklama