Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další fikční svět Jiřího Vejdělka se společnými sprchami, otcem, jenž nabádá dceru, aby lumpačila a v němž jde víceméně o nějaký ten zásun. Zajímal by mě originál, přece jen, takový seriál temperamentnějším Španělům víc sedne, ale to už by připomínal telenovelu stoprocentně. Děti si můžou myslet, že tato škola je vysoká (ověřeno) a největší sranda je, když vám dojde, že hercí, vyšedší z této akademie, budou hrát v těch zapomenutelných muzikálech a povrchních seriálech, jako je tento. Nějaký ten taneček a pár vtipů, víc nic, stále se mi vybavuje včerejší závěrečný díl, který vůbec nepřinesl žádný posun nebo rozřešení, to, o čem se mluvilo, bylo jen zobrazeno (otec - voják, dítě jednoho ze studentů atd.) a nikam jsme nedošli. Je-li snad naznačena druhá řada, bude to teror. Ale dobrou zprávou je, že byl seriál nasazen tak pozdě od natočení, nebo že by byl slovenský trh pro novu aktraktivnější? ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pro jedenáctky, co sledují Disney Chanel, je to moc dospělé a o sexu, pro lidi starší 15let je to zase moc dětinský. Ta druhá škatulka ale zjevně neplatí, protože je to další z těch oblíbených hitů naší vaší televize Novy. No co, viděl jsem horší, dokonce i něco málo toho herectví se mezi těmi tanečníky sem tam najde. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

První krok byl sice laciný a příběh za těch tehdy pouhých (dneska je tento počet na seriál víc než dost) 13 dílů se nestačil příliš rozvinout, ale minimálně dostal do podvědomí pár mladých hereckých tváří, z nichž některé vídáme dodnes. Až na přítomnost Michala Kavalčíka je tento výtvor Novy z těch, na které vzpomínám v dobrém. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento televízny seriál je určený predovšetkým mladým divákom. Jeho tvorcovia sa snažili priniesť na obrazovky niečo nové, neopozerané a hlavne desne coolové, ako sa dnes hovorí. Oficiálny text distribútora tvrdí, že je to nabité hudbou, tancom a emóciami. Hudbou a tancom to ano. Lenže popri tom to je naládované nesmierne primitívnymi hereckými výkonmi, hlúpymi dialógmi, nesympatickými kreténmi a hŕstkou starých skrachovalých hercov. Príšerná sračka. Absolutný odpad! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama