Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílnou dramatickou minisérii Bludné kruhy, inspirovanou bestselerovým románem spisovatele Wallyho Lamba z roku 1998, zadaptoval a zrežíroval Derek Cianfrance. Mark Ruffalo ztvárňuje dva bratry – jednovaječná dvojčata - Dominicka a Thomase Birdseyovy v rodinné sáze, která sleduje jejich paralelní životy na pozadí epického příběhu o zradě, oběti a odpuštění ve Spojených státech 20. století. Seriál, který ukazuje Dominicka a Thomase v různých fázích života, začíná v jejich současnosti, kdy se oba bratři blíží střednímu věku, protkané Dominickovými četnými vzpomínkami na dospívání. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevídaný hluboce lidský projekt plný životní melancholie... Šestidílná seriálová adaptace sugestivního psychologického románu Bludné kruhy Wallyho Lamba, která vyšla i v českém překladu. HBO vyprodukovalo další mimořádný seriálový klenot. Něco tak smutného a vnitřně pravdivého se hned tak nevidí a to i na pozadí zcela zákonitého seriálového zkoncentrování a vypuštění mnoha částí šestisetstránkové knižní předlohy. Derek Cianfrance odvedl skvělou scenáristickou i režisérskou práci. A nelze nezmínit úžasný herecký koncert Marka Ruffala v dvojroli dvou jednovaječných dvojčat (jakož i jeho obou mladších hereckých kolegů, hrajících dvojčata v předcházejících časových rovinách)... V každém směru obrovská emocionální nálož! ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Podobné vykonstruované řady nešťastných příhod zrovna nemusím, o to více pokud nejsou zpracovány v rámci žánru absurdní komedie, ale vážně myšleného dramatu. Záchranným Bludným kruhem pro mě byla linka Tempesty a její dopady na jednání Dominicka. Ruffalo jako Dominick výborný, jako Thomas spíše průměr. Ale nemyslím si, že by seriálu pomohlo, pokud by Thomase hrál jiný herec. Taktéž neuznávám kritiku lidí trpících schizofrenií (znající schizofreniky), že toto zobrazení neodpovídá realitě. Even if they know this much is true. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně rozrušený ze sebe vysype pár duchovních pasáží a z „vlastní vůle“ (i kvůli hlasům v hlavě) si ve veřejné knihovně kdesi ve státě Connecticut léta páně 1990 usekne v zápěstí ruku. Úvodní scéna šestidílného seriálu Bludné kruhy plného zmaru, neštěstí a hlubokých traumat. Až v posledních letech doceněný herec Mark Ruffalo přesvědčivě uchopil rozdílné bratry: pečujícího Dominicka i jeho obtloustlé schizofrenní dvojče Thomase. Jakmile dotočil první scény, měl pauzu, během níž se snažil přibrat na váze. Podařilo se. Obdivuhodná dvojrole. Bolestivý „protest“ druhého jmenovaného se odehraje tři roky od doby, kdy si jejich máma nahmatala v prsu bulku, a vzápětí se dozvěděla, že rakovina metastázovala. Každý se nejen s touhle ztrátou vyrovnává po svém. A zdaleka nebude jedinou ztrátou. Vracíme se i do jejich (neméně složitého) dětství a dospívání. Tvůrci ukazují nehezké stránky rodiny, zdůrazňují detaily, které neměly opustit zdi domova. Knižní předlohu tvůrci zhutnili z 900 stran, výsledek platí za tzv. misery porn, tedy dílo, ve kterém se hrdinům dějí za každou cenu pouze špatné věci. Je to nesmírně soudržné a poutavé. Houstnoucí zoufalost a pochmurná nálada provází hrdiny na každém kroku. Režisér Derek Cianfrance oslnil i naštval už svým syrovým a odtažitým debutem Blue Valentine. „Naštval“ proto, že to zdaleka nebyl stravitelný film, na druhou stranu oceňme, že si šel svou vlastní cestou, a stejně jako v druhém dítku (Za borovicovým hájem) ukázal svůj cit pro pohlcující atmosféru. Láska vyrůstá z odpuštění. Co se bortí, je třeba opravit. Výborný Ruffalo, výborné finále. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nenápadný seriál dokáže vliezť pod kožu, je depresívny, smutný a emotívny. Príbeh dvoch bratov je postupne obnažovaný v priebehu retrospektívnych rozprávaní a vyžaduje divákovu sústredenosť. Treba podotknúť, že táto psychologická sonda za sebapoznaním je predovšetkým hereckým koncertom Marka Ruffala a nebojím sa povedať, že ide o televízny výkon posledného desaťročia. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

4,5*. Asi bych velmi dlouze vzpomínal, kdy naposled jsem viděl takový zápřah lidksého neštěstí a smutku než v této minisérii. Ruffalo je prostě áčkový herec a táhne celý seriál, jen se divím, že z toho sám nezešílel. Doporučuji každému, HBO se opět vytáhlo. Po šesti dílech tohoto se ale na chvíli odprostím od vážných tématů se zkouzknu radši něco veselejšího. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Mark Ruffalo zhubl 9 kilogramů před natáčením postavy Dominicka. Po dotočení všech scén této postavy si dal šestitýdenní pauzu, aby nabral více než 13 kilogramů pro ztvárnění postavy dvojčete Thomase. Jeho dablér Gabe Fazio, který je stejné výšky jako Mark, rovněž zhubl 13 kilogramů pro důvěryhodné zobrazení postavy Dominicka. (Kuzmik)
  • Seriál je věnován mj. Scottu Ruffalovi (1968–2008), mladšímu bratrovi Marka Ruffala. Povoláním kadeřník Scott Ruffalo zemřel po osmidenním pobytu v nemocnici na střelné poranění hlavy. Původně se spekulovalo o tom, že se mu stala osudnou hra zvaná ruská ruleta, později koroner prohlásil, že se stal hercův bratr obětí vraždy. (klukluka)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama