Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílnou dramatickou minisérii Bludné kruhy, inspirovanou bestselerovým románem spisovatele Wallyho Lamba z roku 1998, zadaptoval a zrežíroval Derek Cianfrance. Mark Ruffalo ztvárňuje dva bratry – jednovaječná dvojčata - Dominicka a Thomase Birdseyovy v rodinné sáze, která sleduje jejich paralelní životy na pozadí epického příběhu o zradě, oběti a odpuštění ve Spojených státech 20. století. Seriál, který ukazuje Dominicka a Thomase v různých fázích života, začíná v jejich současnosti, kdy se oba bratři blíží střednímu věku, protkané Dominickovými četnými vzpomínkami na dospívání. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Bludné kruhy (2020) 

Seriál o dvou bratrech z nichž jeden trpí schizofrenií a druhý ho ochraňuje. Oba hraje Mark Ruffalo. Chudák musel střídavě hubnout a tloustnout, protože s režisérem chtěli, aby to vypadalo přirozeně. Občas Ruffala ve scénách zezadu zastoupí jiný herec. Musím přiznat, že Bludné kruhy mě zaujali hned od úvodních záběrů. Podívaná to není vůbec oddychovka. Těžká témata, pochmurná nálada, hustá zoufalost. Asi nic příjemného v době koronavirové pandemie. Ale možná lepší než se dívat na šťastné zabezpečené postavy romcomů. O natočení se zasloužili Američané spisovatel Wally Lamb jako autor předlohy, Mark Ruffala, kterého jeho kniha zaujala a herce Hulka, který knihu převedl jako producent do filmového vyprávění. A filmař Derek Cianfrance, který napsal a režíroval všech šest dílů. Všichni mají rádi příběhy, které jsou silné kvůli obtížným osudům a stigmatizovaným tématům. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Tento díl mě zaujal od začátku. Ruffalo se zná s režisérem Cianfrancem léta. Dva odlišné charaktery zahrál výborně. Svalnatý pečovatelský Dominik a jeho oholené dvojče. Nevyzpytatelnou překladatelku Nedru zde hraje Juliette Lewisová. Kathryn Hahnová ztvárnila Dominickovu bývalou ženu Dessu a Rosie O’Donnellová hraje nakrátko ostříhanou sociální pracovnici Lisu. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama