Reklama

Reklama

Perry Mason

(seriál)
  • USA Perry Mason
Trailer 1
USA, (2020–2023), 14 h 39 min (Minutáž: 46–61 min)

Předloha:

Erle Stanley Gardner (kniha)

Hrají:

Matthew Rhys, Eric Lange, Charles Baker, Tatiana Maslany, Juliet Rylance, G. Larry Butler, Chris Chalk, Charlotte Xia, Alison White, Stacie Greenwell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Los Angeles roku 1931. Zatímco se zbytek země potýká s Velkou hospodářskou krizí, tohle město vzkvétá! Ropa! Olympijské hry! Zvukový film! Evangelický zápal! A taky únos dítěte, který se velmi nepěkně zvrtne. Dramatický seriál, inspirovaný postavami z knih spisovatele Erlea Stanleyho Gardnera, sleduje počátky kariéry Perryho Masona, největší právnické legendy americké literatury. Když se Masonovi naskytne jedinečná šance ujmout se případu desetiletí, neúprosná honba za pravdou odhalí roztříštěnost města a dost možná i cestu k obhájcově vykoupení. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (38)

octopuska 

všechny recenze uživatele

No zpočátku se to tvářilo hodně rozjíveně a neučesaně, ale postupem to nabralo jak atmosféru, tak výborné herecké výkony a zajímavou zápletku. HBO opět vyšperkovalo vizuál a vsadilo na neokoukané tváře. A to je většinou plus. Rhyse mám v povědomí, spíše jako herce záporných rolí a ne moc sympatických chlapíků. Ovšem Mason, to je úplně něco jiného. Pro tuto roli se narodil a dal do ní všechno, podává tady strhující výkon. Spolu s Dellou Street, jsou skvělá dvojice a řeší dost zapeklitý a nepříjemný případ. Do poslední chvíle není jasné, jak to dopadne. Takže tento nekonvenční obhájce, který to umí u soudu pěkně rozehrát a zvednout všem pěkně tlak, si vyloženě říká o další případ. Velmi mě pobavila hláška! "Jeho ego vydýchalo všechen vzduch v této místnosti, takže přeji dobrou noc." ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perry se divně vleče. Občas zazáří atmosférou tak silnou, že se proti ní nedá vzdorovat (famózní druhá epka), převážně ale tak pozvolna pluje a nedokáže udržet pozornost diváka. Rhys je dobrej. Maslany uhrančivá. Všem těm fajn ingrediencím ale chybí silnější případ, kvůli kterýmu bych si další díl pustil v kratší kadenci než co tři týdny. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perry Mason v znamení ideológie 21 storočia, zlí policajti, rasizmus, utláčaní černosi, peniaze a cirkev...z 8 epizód boli iba dve výborné a toto rozhodne nebol seriál na takmer 8 hodín sledovania lenže celosvetový trend vymývanie mozočkov je jednoznačný aj na filmovej scéne a tak sa novej dobe prispôsobil aj Perry Mason a ako mnoho ďalšách historických postáv na to doplatil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě to jako pěkná dobovka, herecky upoutal Rhys a pár vedlejších rolí (Whigham, Howard, Maslany), dobře sedla lehce temná atmosféra vespod, výsledný dojem ale není nijak valný. Jako by to v celé své délce nikdy pořádně neseplo, zůstalo obsahově chabší a tak bohužel, stálo-nestálo za 8 hodin. Snad voní-li vám vyloženě žánr detektivka... S01 & S02: 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 řada - Pečlivě inscenovaná atmosféra třicátých let rozhodně nevykoupí toto brutální znásilnění Gardnerových románů. Perry Mason – místo zásadového čestného rytíře ostře řezaných rysů jen ošuntělý věčně kořalkou nalitý nýmand, který ani není advokát, ale jen soukromý čmuchal a příležitostný vyděrač, jemuž dá hravě každý na budku? Della Streetová – místo krásné sekretářky balancující na hraně mezi pracovním a osobním vztahem jen vizáží tuctová lesba? Paul Drake – místo nápadně blonďatého detektiva, který zvládá nemožné na počkání, černoušek, který má milující rodinku a vypadá jako poněkud ohořelý Hurvínek vytažený z kamen? Kolikpak by toho ve skutečnosti asi tak mohl černoch ve třicátých letech v daném společenském systému vypátrat? Devastace se nezastaví jen u trojice hlavních postav, takže Hamilton Burger je gay, Holcomb grázl, který nechá zabít svého kolegu, atd. První čtyři z osmi dílů první řady jsou navíc neuvěřitelná nuda, která místo pořádné detektivky předvádí chabý pokus o sociálně kritické drama. Těch pár minut v soudní síni to rozhodně nezachrání, zejména, když ani tady Mason nepředvede žádný extra výkon. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (1)

  • Perry Mason se pro HBO stal nečekaným hitem, když jeho debut přitáhl 1,7 milionu diváků, což představuje nejlepší start za poslední dva roky. Komiksoví Watchmen (od r. 2019) měli 1,5 milionu a Outsider (od r. 2020) z dílny Stephena Kinga 1,2 milionu. (Petr.Kocfeld)

Související novinky

Robert Downey Jr. krouží kolem remaku Vertiga

Robert Downey Jr. krouží kolem remaku Vertiga

24.03.2023

Bylo to nejspíš jen otázkou času, studio Paramount Pictures každopádně nyní oznámilo, že se chystá natočit remake slavného Vertiga. Thriller legendárního režiséra Alfreda Hitchcocka (Psycho) z roku… (více)

Reklama

Reklama