Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Advokát E.B. Jonathan si najme Perryho Masona, aby vyřešil možná největší případ desetiletí: únos ročního Charlieho Dodsona kvůli výkupnému. (HBO Max)

Recenze (20)

BIG.NINE.CF

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem neviděl, ale po zkouknutí videa a fotek mi spadla čelist. Tohle má být Perry Mason?!?! Týpek vypadá jak pohublej Phil Marlowe kombinovanej s bezďákem!!! Zejtra si to pustím, ale moc šancí tomu nedávám. No a pokud se jedná o začátky P.M., tak proč sakra Della vypadá jako by měla nejlepší léta za sebou? Jsem zvědavej jak na tom bude Paul Drake. Prostě obsazení totální fiasko!!! Takhle zmrvit legendární postavu, je na facku... :( EDIT: Tak je to v pí.i!!!! Našel jsem si kdo hraje P. Drakea a málem jsem spadl ze židle - černoch!!!!! Tady někomu dobře jebe!!!! Erle Stanley Gardner musí v hrobě rotovat jako ventilátor... ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevýrazný. To je slovo, ktoré asi najlepšie vystihuje tento pilot. Nevýrazný hlavný (anti)hrdina v podaní Matthew Rhys-a. Nevýrazné vedľajšie postavy, ktoré zaujali zatiaľ jedine len tým, že niektoré stvárnili herci známi z iných seriálov. Nevýrazné dialógy. Ešte jedna tak nevýrazná epizóda ako táto a budem nútený zakročiť výraznou ignoráciou zvyšku série... ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostredie, príbeh ale najmä spôsob, ktorým Perry rozpráva (bohužiaľ asi iba on, v štýle detektívok z 30tych rokov) sú na pomerne dobrej úrovni, ale samotný Perry ako postava je odfláknutá úplne. Skrátka už 20 rokov je každý detektív či policajt v knihe alebo seriály alkoholik a troska s rozbitou rodinou a tento otravný stereotyp sa nevyhol ani ďalšiemu spracovaniu nepochybne legendárneho súkromného detektíva. ()

JousefJousef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně onen zhoubný, nádorový způsob, jak pro současnou generaci, co už skoro nečte (notabene z pohledu mnohých nějakou "starobu"), a tím pádem nezná originál, udělat z legendární, inteligentní a sympatické postavy někoho úplně jiného, v podstatě protipól. Nevím, jestli scénáristé neprodělali lobotomii, nebo jak moc popíjeli, když dávali námět do kupy, ale zřejmě se jim tam v hlavě něco popletlo, a zaměnili jednu knižní legendu P.M. za druhou P.M. Tohle je totiž Phil Marlowe! A v tom případě by to bylo cajk! Soukromé "noir" očko, vlastně troska, co si každou chvíli přihne, a jde v rámci příběhu z maléru do maléru. Pak bych neřekl ani "ň", protože by to k sobě krásně pasovalo, vykreslení temné dobové atmosféry se totiž v prvním díle povedlo. Jenže on to podle autorů není Marlowe - ale Mason!!! Jo, údajně ještě před tím, než se z něj stane slavný obhájce, který s elegancí a šarmem vyseká z maléru i ty nejbeznadějnější případy, a drtivou většinu případů řeší slovně v soudní síni!!! Ale teď je to potetovaný zoufalec, pozor, drobný spoiler, ponižující se přes telefon před bývalkou, co mu odmítá kontakt s nezletilým synem, za spřízněnou duši na nezávazný sex má jakousi kredenciózní "létající" Mexičanku (?), a s foťáčkem coby paparazzi trapně nahání obézní filmové hvězdy inflagranti? Asi jsem z jiné doby, nevím, ale proč se má dnes všechno dělat jen temné, temnější, brutálnější, negativnější? A proč se tak nakládá s dalším klasickým materiálem, který je i tak napínavý až až, ale vlastně pozitivním příběhem? Trapárna!!! A když jsem si v zahraničních recenzích filmových kritiků, kteří už měli možnost vidět všechny díly (pozor - série je o jediném případu!), vyčetl, jakým "rasovým" způsobem scénáristé naložili s neodmyslitelným spolupracovníkem právníka Masona, jménem Paul Drake??? Tedy... V literární předloze oním skutečným soukromým detektivem (a nikoliv utiskovaným policistou). Tady už přestává všechna legrace... ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to pôsobiť ako Perry Mason odohrávajúci sa v r. 1931/32? Pre mňa chaotické, pomalé, nudné, Matthew Rhys ma nezaujal. Dobrá hudobná atmosféra. Ale dám tomu ešte šancu...Otázka, ktorú mám, je, prečo HBO ikonickú postavu advokáta, akou bol Perry Mason, zmenil na béčkového súkromného detektíva? Pre zaujímavosť, dej sa odohráva v L.A a zločin sa stal v Angels Flight. Toto prostredie bolo použité aj v detektívnej sérii Bosch... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama