Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 2
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele 3DD!3 k tomuto seriálu (2)

Outsider (2020) 

Výborné zpracování Kingovy paranormální detektivky, které v závěru malinko dojíždí na změny oproti předloze. Úvod je procedurální a realistický jak to jen jde a odkazuje stylem k Temnému případu. Záběrování, detaily, unavený Mendelsohnův pohled vyhořelého detektiva. Nejednoznačný podezřelý je navíc v Batemanově podání dokonale necitlivý. Desetidílná skladba série, ale nebyla nejšťastnější, protože Outsider začne od druhého dílu malinko vatit a předlohu rozvíjet do často zbytečných odboček. Nemluvě o nafouklých dialozích, které z hrdinů dělají ignorantské nekňuby. Cynthia Erivo je navzdory změnám v původu jako Holly výborná i když mohla být odtažitější (samozřejmě chybí jakékoliv návaznosti na tři předchozí knihy). Finálová konfrontace je v knize děsivější (přímočaré s funkční katarzí) a prostředí Texasu zajímavější. Přesto jedna z nejlepších adaptací, které bych se stávajícím obsazením přál pokračování. Klidně i s nudnou a obyčejnou vraždou z prostředí drogových gangů jak si přeje na konci Ralf. P.S: Koukáme na to na střídačku s Mimi šéfem a ten kontrast je vážně bizarní. :-D ()

Fish in a Barrel (2020) (E01) 

Četl jsem to tak vím. Rozhodně si ale tvůrci ještě trochu prohráli s celkovou atmosférou a protáhli úpravou ala Temný případ. King navíc s mysteriózním nemá problém a s bubákama klidně přitlačí na pilu. Obsazení zatím vynikající, hlavně nejednoznačný Bateman. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama