Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 1
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Recenze (285)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodný diel je skvelým namotávačom. Máte pocit, že dostávate niečo s kvalitou spracovania na úrovni Temného případu. Zároveň máte pocit, že rozohraná zápletka bude poskytovať netradičnú a záhadnú cestu za odpoveďami. S každým pribúdajúcim dielom však prichádza čoraz výraznejšie sklamanie. Udalosti by pri rozumne zvolenom tempe pokryli maximálne 5 dielov. Prešľapovanie na mieste postupne zabíja vybudovanú atmosféru. Scenárista proste nevedel ako ďalej, a tak musel mlžiť a k tomu mu slúžil predovšetkým detektív Ralph. Sabotér zásadných odpovedí. Nechce nič vedieť, všetko odmieta, všetko zavrhuje, div že si nestrká prsty do uší a nekričí lalalala. Záverečná prestrelka je asi tou najstupídnejšou v histórii. Epizóda Akta X rozťahaná na pomaly 10 hodín. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

King z toho táhne na sto honů... což je zároveň plus i mínus.. On totiž 1)Ten kingův styl je už roky těžce obehraný a okoukaný(očtený) 2) Jakákoliv adaptace musí být zásadně osekaná o sáhodlouhé (a zásadní) monology, prostřihy do hluboké minulosti té či oné postavy, atd... Ve výsledku to pak vypadá tak, že tady máme deset dílů ve kterých se děj sice tak nějak přirozeně sune kupředu, ale divák má pocit, že většina každého dílu je jen hluchá vata. To sice není tak úplně pravda, ale ten silný pocit tam je... Nemluvím o tom, že King je tradičně slabý ve finiši. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazené a vizuálně natočené, škoda jen že od třetího dílu to hodně sklouzává ke kýči a předvídatelnosti. Na zkrácení dlouhé chvíle je to velmi dobré. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím uznat jednu věc.........zhruba tak do čtvrtého dílu bych seriálu nafařil hned plný počet hvězd, tak atmosférickou podávanou doprovázenou mrazivou hudbou a uvěřitelnými hereckými výkony, co víc si přát.......Postupně jsem ale doufal, že film nabere grády, a v tomto ohledu došlo k mírnému zklamání. Ano, děj se začne stupňovat, jenže tempem lenochod. Nikterak mi nevadí pomaleji plynoucí děj, zde to už ale trochu překročilo čáru snesitelnosti. Ti nic nemění na tom, že scénář bych osobně označil za víc než jen zdařilý, bavilo mě poslouchat chytře napsané dialogy postav, užíval jsem si zvraty, Ben Mendelsohn opět výtečný, ostatní mu zdatně sekundovali.....jen ve výsledku všemu uškodilo to strašně pomalé tempo. Kdyby se série zkrátila o dva díly, tak myslím, že by to neskutečně tomuto projektu prospělo. Závěr jsem čekal o něco honosnější, i tak ale potěšil fakt, že seriál první sérií nekončí (viz. potitulková scéna závěrečné epizody). Suma sumárum, knižní předlohu jsem nečetl, tudíž srovnávat nemohu, ale seriál se mi celkově zamlouval.....Pro příště malinko speed up. za mě dávám 80 % ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako první řada Castle Rock – zajímavá zápletka a příběh, který baví, ale výsledek bohužel kazí strašně neuspokojivý konec. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Aneb když cesta je důležitější než samotnej cíl. V případě tohodle seroše to platí trojnásob, nicméně mi ten neúdernej, snadno vyprchávající a lehce klišoidní závěr kupodivu ten zbytek ani trochu nekazí. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Nakonec teda blbost. První dva díly zaujmou skvělou atmoškou připomínající True Detectiva, ale pak se to zvrhne v hloupou, jednoduchoučkou báchorku bez jediného, ale opravdu jediného nečekaného zvratu. Jediná postava, která z té šedi aspoň trochu vystupuje, je černošská autistka. Pokud jste viděli první epizodu a navnadilo vás to, kašlete na to, těch deset hodin života vám už nikdo nevrátí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predovšetkým nezvládnutá postava Holly Gibneyovej je dôvodom, prečo sa tento seriál príliš nevydaril. Áno, osobne mi vadia aj príliš veľké rozdiely v porovnaní s knižnou predlohou, ale rovnako tak nie veľmi dobré herecké výkony väčšiny protagonistov, ktoré podčiarkol aj nevydarený koniec seriálu. Pre mňa ako človeka, ktorý knihu prečítal knihu tesne pred tým, ako seriál dorazil na obrazovky bolo prirodzené, že som seriál porovnával s knižnou predlohou a tak bol Outsider pre mňa príliš veľkým sklamaním, nakoľko 3 vydarené epizódy z desiatich je príliš málo k tomu, aby som seriál hodnotil s nadšením. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Seriál bych rozdělila na dvě části. První půlka byla originální, napínavá a svižná, tedy za 5*. Druhá půlka pomalejší, méně napínavá a zbytečně protahovaná. Konec vůbec nijak nepřekvapil, takže za 3*. Celkově tedy za 4*. Škoda, chtěla jsem zase jednou dát plnou palbu :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začíná velmi slibně a nejlepší epizody jsou vlastně na začátku, kdy do diváka prosakuje skrz vyblité barvy deprese amerických maloměst a příslib. Jenže pak následuje příliš mnoho pomalého tempa, postup v ději se ředí nezajímavými rozhovory a nakonec následuje neuspokojivé finále s potitulkovou scénou (typické kingovské klišé, očekávané skalními fanoušky už předem). Kdyby to mělo o pár dílů míň a nečekal bych na to povadlé finále tak dlouho, asi bych nezapomněl, jak se mi seriál ze začátku líbil. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Ach jo... člověk musí být hodně shovívavý, aby tomu nedal nižší hodnocení, protože místy to byla těžká vata. Padesátkou po americké dálnici, klábosení nad smaženými kuřaty, však o co jde, že? Temná atmosféra postupně omrzí, stejně jako skvělý hudební doprovod a postavy, které vykrádají samy sebe. Nadpřirozeno mi do tak seriózního světa příliš nesedí, ale je to King, takže s tím nijak nehnete. No a na konci nejste o nic moudřejší než na začátku. Takže slabé čtyři hvězdy alespoň za herce a hudbu, ale můj výsledný dojem nejlépe vystihuje Mendelsohnův unavený výraz, který si tak hýčkal po celý seriál. 🎬 66% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy jsem nebyl fanoušek Kinga a "klasické" filmy podle jeho knih mě až na výjimky (Shawshank,Green Mile) nebavily a rozhodně mi nepřišly ani trochu strašidelné.Teď ale na stará kolena nejspíš začínám Kingovkám přicházet na chuť.Po obtojném Řbitovu,skvělém IT a povedeném Castle Rock je tohle další kus který se mi hodně líbil.Ačkoliv jsem do toho šel úplně na slepo,jelikož sem knihu nečetl a ani jsem na začátku nevěděl,že jde o Kingovku,hned od první minuty mě chytila skvělá atmosféra,výborná hudba a povedené obsazení.Sice jsem měl zpočátku trochu problém s tím nadpřirozenem,ale nakonec je to King,tak co.Seriál mě hodně bavil i v dílech,kde se toho moc (nebo vůbec nic) nedělo,protože i v nich se tvůrcům dařilo držet atmosféru očekávání co kdyby.Trochu mě mrzí,že zhruba v polovině se to i tak trochu zlomilo a kvalita lehce klesla,ale za první půlku Outsiderovi tu plnou palbu nechám.Srovnávání s první řadou True Detective bych se rád vyvaroval,protože i když jsou si seriály atmosfericky trochu podobné,tak ten nadpřirozený prvek přeci jen řadí Outsidera někam jinam...85% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

První díl je super, ale od druhého dílu je zřejmé, kdo je vrah a není o tom sebemenší pochyby, takže dalších osm dílů jen sledujeme hrdiny, co se v tom nějak plácají a zjišťují to, co už vlastně všichni víme. Kdyby mě autoři dýl drželi na pochybách, nebo pro ten případ bylo víc vysvětlení, tak asi dobrý, ale takhle to působí jako solidní nízkorozpočtový film natažený do seriálu. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Prvních pět dílů za jasné 4 hvězdy s náběhem na 5. Vynikající tísnivá atmosféra a skvěle natočené jednotlivé díly se skvěle napsanými a zahranými postavami, kdy se těšíte na jejich další vývoj. Zbývajících 5 dílů je už ale na škodu a bylo by lepší je stáhnout do 1 dílu. Takhle jsem měl možnost se začít rozmýšlet nad celým příběhem a nacházet tak hodně logických děr. Škoda promarněné šance. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nepatřil mezi největší fanoušky Stephena Kinga a u několika jeho slavných knih bych se hádal jako verbst s Avatarem. :) Přesto jsem cca přes půlku jeho knih přečetl a tohle mi prostě připomíná atmosféru jeho knížek nejvíc. Daleko víc než jiné slavné adaptace. Nejsem jeho hater, mám rád spoustu jeho menších a kratších novel a něco mi říká že i on je psal radši a tohle bude patřit mezi jeho oblíbenější adaptace. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ještě čtyři za špičkové první dva díly, místy hodně solidní atmosféru... a to je vlastně všechno. Spousta věcí měla obrovský potenciál, který vyšuměl do ztracena (schopnosti Holly, schopnosti El Cuca), + Jackův debilní závěrečný přerod. Ještě jsem hodný s těmi procenty. 70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nezažila tak dobrý začátek minisérie (když tedy nepočítám Chernobyl) jako tady. První dva díly mě naprosto odstřelily do vesmíru a když jsem musela čekat týden na další díl, tak mě to úplně ubíjelo. Postupem dílů jsem ale začala dedukovat, že tady bude něco špatně. Když už jsem si jako seriálový konzument říkala, že po pátém díle se to prostě už musí začít rozjíždět, tempo stále nějak nepřicházelo. Pořád mě hryzalo to nepříjemné vědomí, že to bude zase jedna divná Kingovka s pointou, která se mi asi nebude líbit. U osmého dílu můj zájem začal regulérně opadat a na finále jsem se dokonce přestala těšit. Já ale žádný seriál neopustím, pokud k tomu nemám opravdu dobrý důvod. Moje dobrá vůle a pevná víra, že bude závěr tohoto seriálu spektakulární byla ale ubita opravdu suchým, suchým finálovým dílem a můj konečný dojem? Meeh. První dva díly ve mně dokonce vyvolaly pocit, že Jason Bateman je naprosto geniální ve vážných rolích, ale každým dílem vyvstanulo víc otázek, než odpovědí a ač mi postavy přišly sympatické a dobře obsazené, celý Outsider byl tak trochu krokem vedle. Náladu a atmosféru to mělo super, ale seriál, který by víc vyšuměl do prázdna jsemi zatím asi neviděla, ()

campix 

všechny recenze uživatele

Filmové nebo seriálové adaptace děl Stephena Kinga končí všelijak. Když se toho ovšem ujme HBO, tak jsou očekávání vysoká. The Outsider se taky velmi povedl. Navazuje na všechny perfektně natočené a zahrané atmosférické krimi seriály poslední doby jako True Detective.A troufám se tvrdit, že první polovina vyprávěním a atmosférou atakuje kvality první série True Detective. Bohužel mi twist zhruba v polovině seriálu jako většině tolik nesedl, ale to je prostě Stephen King. Ne všechno jede podle přesně zažitých pravidel. Tady ale nelze vinit tvůrce, tohle je záležitost předlohy. Nebýt toho, tak tu máme seriál roku, protože například herecky je naprosto vynikající. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama