Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 2
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Recenze (286)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizodu nechám bez hodnocení a s klidem tomu těch slabších 5 dám, protože to má fajn herce, realistickej pohled na nereálný věci, bezmoc, dusnou atmosféru a hromadu dalších detailů, kterých jsem si všímal víc, než samotnýho celku a jak to k sobě všechno sedí. O finále nevím co si myslet, mohlo se to víc rozvést, ale taky nemuselo. Hlavně můžu tu čokoládovou herečku. 5* a.k.a 85% ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Outsider je už druhý seriál podle Stephena Kinga, který mě vůbec neunesl. Castle Rock jsem ani nedokoukal a upřímně nedokoukat tohle by bylo asi to nejlepší rozhodnutí. Ze začátku je to fakt slibný, ale pak se začne tak hrozně moc vléct...já mám rád když se buduje atmosféra, ale tady už to fakt hraničí s totální nudou. Dlouhé, předlouhé scény, které často nikam nevedou. Když už ten seriál tolik vsází na tu atmosféru, tak by člověk čekal alespoň nějaký krásný mindfuck finále. Nenene. Poslední díl je fakt hrozná blbost, která v podstatě splachuje celý vývoj do hajzlu. Tak hloupé vyústění by si odpustili snad i naši krajané v např. Specialistech nebo podobných hovnech co tu běží už mnoho let a na které jsem alergický. HBO mě fakt hrozně zklamalo. A pro všechny kdo tady vychvalují tu atmosféru - pusťte si Mindhutera, který má atmosféru stejnou a finále skvělé a to aniž by tam bylo nějaké nadpřirozeno nebo bez předlohy od Kinga. Hrozně jsem se nudil a nejradši bych ty průměrné 4* snížil... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Je sa na čo pozerať, najmä prvá polovica, v druhej polovici Kingova prevládala fantázia a mysteriózno. Škoda. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Desetidílný seriál, inspirovaný stejnojmenným bestsellerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona vyšetřujícího vraždu jedenáctiletého Frankieho Petersona. Jeho zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Žel, zfilmovaná podoba trpí podobným neduhem jako předloha, její druhá polovina je slabší a chybí jí ono mrazivé napětí z postupného odhalování spletitého případu. Autorům seriálu se sice podařilo výsledek vybalancovat citlivěji, přesto se s postupujícím dějem víc a více vytrácí strach z neznámého. Ve chvíli, kdy scénáristé vyloží všechny karty na stůl, se z temného thrilleru stává už jen lehce hororově mysteriózní podívaná. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

První tři epizody jsou excelentní, mají hutnou atmosféru a perfektní budování příběhu. Jenže od zhruba 5. epizody to všechno začíná jít do kytek. A zbývajících 5 dílů je už na škodu a bylo by lepší je stáhnout do 1 dílu. Celá ta banda detektivů je naprosto skvěle zahraná, nejvíc pochopitelně vyčnívá Ben Mendelsohn a Cynthie Eriv. Prostě to skončí a mě je to po úvodní seriálové eufórii úplně jedno. Seriál, který by byl opravdu kvalitní, kdyby se nevyřešitélné vyřešilo nějakým reálným způsobem a ne žádnou záhadou. Doufal jsem, že přijde parádní finále, ale bohužel bylo dost nepřesvědčivé. Škoda promarněné šance. ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Sprvu zaujímavé , tajomné a nutilo vás to pozerať ďalší diel ale ku koncu sa to zacinalo naťahovať a finále mi prišlo mdle a nudné . ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Jedinej důvod, proč Outsidera stojí za to vidět, jsou první 2-3 epizody, který fungují na sto procent. Vše potom je jen nastavovaná kaše a zbytečná vata. Někdo by mohl říct, že si v těch epizodách tvůrci budovali atmo a připravovali půdu na závěr, ale k čemu je atmo, když se děj za 5 epizod vůbec nikam neposune? Závěr potom není vyloženě zklamání, ale je to stále o parník horší, než to co se tvůrcům povedlo v pilotu a dílu po něm. Slabá 3* ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslel jsem, že je možný se rozjet na pětku a dojet na dvojku. Jenomže to, jak je první dvojhodinka dějově hustá, oproti osmi totálně mělkejm epizodám, není seriálová náhoda, ale vábnička HBO na platící diváky. Atmosféra Outsiderovi zůstane. Jenomže v místech, kde Kingovo knížka kulhala na jednu nohu, si adaptace prostřelila druhou. A příšernou variací na postavu Holly (v Mr. Mercedes je to o parník zajímavější charakter), si amputovala i můj zájem. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé tři hvězdy. Už jen kvůli tomu overrated humbuku kolem. Velmi, ale opravdu velmi slibný a silný rozjezd ( Herec Jason Batemen má neskutečný režijní skills, což ostatně párkrát potvrdil v Ozarkovi a jeho první dvě epizody patří herecky, kamerou, atmosférou, prostě vším k tomu nejlepšímu, co seriál nabízí), postupně začne nahrazovat seriál velmi nudné a utahané díly, které nepřinášejí naprosto nic, čím by si diváka namotali, natož ho zhypnotizovali, nebo ho nedejbože někam posunuli. Takhle si po šesté sedmé epizodě už nepříčetně přejete, ať se to kurva někam posune, ať už to skončí, nebo tam v koutě v sobě ještě trochu doufáte, že poslední dojezd vám zvedne koule až ke krku a proliská vás šourek že jste tomu sakra křivdili. Jenže to se bohužel nestane. Finální střet je po té vší debatní vatě vyloženým výsměchem. Zbyde jen pachuť promrhaných deseti hodin života. Jako jestli šlo tvůrcům jen o to, abych si našel cestu k postavám (moc nenašel se přiznám) a pak jako byl šokován poslední přestřelkou... Tak ne. Ani omylem. Tohle je nehorázné zklamání. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Atmosférická pecka, která se zařadí k nejlepším kingovským adaptacím. Tajemno by se zejména zpočátku dalo krájet, ale ani později seriál nesklouzává k přílišným klišé a směřuje k napínavému finále. Herci jsou vynikající, zejména titulní Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, díle Jeremy Bobb nebo Mare Winningham. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Konečně trochu jiný seriál v tom, že všechny hlavní postavy vystupují proti něčemu, co v běžném životě nejde vysvětlit. A přesto seriál zůstává klasickou vyšetřovačkou, tak jak to mám rád. Pomalé tempo nevidím jako slabinu, vždyť většina seriálů se točí s tím záměrem, že se bude děj natahovat co to půjde. Pro mě bezchybný počin a jestli mám vypíchnout jednu postavu, tak rozhodně Bena Mendelsohna v roli hlavního detektiva. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších dramatizací mistra Kinga - bohužel poslední díly jsou ty nejhorší, ale uprostřed to má atmosféru a pomalu rozkrývaná tajemství tak, jak se na předlohu sluší. Rozhodně doporučuji! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dva skvělé díly, dva slušné a poté postupný pád. Stalo se to Castle Rock, stalo se to Under the Dome a nevyhnul se tomu ani Outsider. Neříkám že za to může předloha Stephena Kinga, ale je to na pováženou. Z námětu šlo určitě vytěžit víc, atmosféra mohla být temnější a konec, no ten měl vypadat úplně jinak. Možná by pomohlo smrsknout seriál na méně dílů, protože na vyměřených deset děj nevystačí. Obsah kompenzuje slušné obsazení a trefně zvolená hudba. Ben Mendelsohn mi do role strašně sedl, Cynthia Erivo bohužel moc ne, nebo jsem její postavu nepochopil. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Z celého seriálu se ve mně mísí rozporuplné pocity. Ze začátku je divákovi naservírovaná atmosférická jednohubka plná tajemství a solidní dávky melancholie. Bohužel tvůrci nebyli schopni udržet laťku vysoko a v pátém dílu přichází zlom. Hustá atmosféra je nahrazena zdlouhavými dialogy a nepodstatnými scénami, které nakonec zkazí slušně nastavené tempo. Při sledování poslední části jsem měla pocit, že scénáři došel dech. Finále bylo moc jednoduché a předvídatelné bez pořádného zvratu. Outsider byl pro mě zkrátka letošní seriálové zklamání, ale za ucházející první polovinu to vidím na slabší 3*. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Outsider v počátečních dílech evokuje True Detective, přímo v první epizodě si dokonce hraje s nelineárním vyprávěním. Později se stáčí právě k nadpřirozenému zlu, o kterém se u Temného případu jen teoretizovalo v divokých fanouškovských diskuzích. Pochmurnou atmosféru paranoii a strachu z neznámého se seriálu daří navozovat pěkně, pomáhají jí i barevné palety utopené v šedavých odstínech a znepokojivé hudební motivy. A rozhodně je třeba pochválit i Bena Mendelsohna a Cynthii Erivo v hlavních rolích a Jasona Batemana nejen ve vedlejší roli, ale i za kamerou. Na druhou stranu ale k dokonalosti má Outsider daleko. Předlohu jsem nečetl, takže nevím nakolik je chyba přímo v ní anebo v procesu adaptace, ale to rozepsání knihy do deseti hodinových epizod tady není ideální. Ještě v prvním díle to funguje dobře, protože ač jen naplňuje synopsi a neříká divákovi nic nového, kompenzuje to zajímavější formou. Jenže později začne mít minisérie problémy s tempem, občas přešlapuje na místě nebo se točí v kruhu, aniž by se to ale dalo omluvit budováním atmosféry. Outsider je zkrátka slušný hororový thriller, který by při rozsahu šesti až osmi epizod mohl být i výborný. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. První dvě epizody jsou excelentní, mají hutnou atmosféru a perfektní budování příběhu. Jenže od zhruba 5. epizody to všechno začíná jít do kytek. Atmosféra je pryč, místo toho jen přešlapujeme na místě, zvraty a cliffhangery vyzní skoro vždy do ztracena, a celý seriál jen šíleně pomalu klopýtá do cíle. Samotný závěr je pak už pouhou třešničkou na dortu z neschopnosti tvůrců zaujmout diváka. Prostě to skončí a mě je to po úvodní seriálové eufórii úplně jedno. Možná zhutnění do 6ti epizod by prospělo. Za mě zklamání. 60% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Celý Outsider docela dobře reprezentuje celý rok 2020. V celku slibný a zajímavý začátek s potenciálem a poté absolutní dno. V celku trefné, ale i v mém případě v celku subjektivní. Protože ono to vlastně začalo jako klasické detektivní drama nebo thriller a proto to asi nalákalo tolik lidí s menší záhadou. Mnoho lidí zároveň, ale nepočítalo, že jde o Kingovo dílo, takže nějaká logika jde stranou a příběh ovládne fantas a tvrdé sci-fi prvky. A přitom to bylo tak jasné. Je i otázka, zda zrovna toto bylo to, co lidem začalo vadit, protože mně už od třetího dílu přišlo, že seriál má neustále stejný flow. Sice takový pro mě nic neříkající upřímně, ale to by nemusel být takový problém. Obecně však lidí nakonec něčemu, co se dost zapsalo do roku 2020 se ukázalo jako nijaké nic. I když zde byl menší zájem z mojí strany do druhého dílu, i přesto to poté šlo nějak sem a tam a nebyl tam pro mě potřebný háček, který by mi řekl více. Za mě škoda v rámci potenciálu, ale věřím, že si toto někdo do syta užil. Zde tomu opravdu věřím na rozdíl od většiny, co vyšlo tento rok a má to nadprůměrné hodnocení. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama