Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (271)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier je expertka na vztahové film a v této minisérii se vydává do vod detektivky, ale pořád si udržuje svůj styl a více než na samotné pátrání po vrahovi se soustředí na jedno na první pohled dokonalé manželství, které však je plné tajemství. Rozuzlení slabší, ale celkový dojem velice dobrý a Nicole mi sedla jako dlouho ne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kelley si vyberá pomerne rovnaké témy. Aspoň tak mi to príde. To mi ale vôbec nevadí, pretože si tú jeho štúdiu charakterov užívam. Bier je výborná režisérka a ťahá z pomerne priamočiarej zápletky dosť na to, aby udržala pozornosť. Tá neistota ohľadom toho, kto čo spravil, sa neustále prehlbuje a do posledného dielu sme ako divák stále na pochybách. Aspoň ja som bol. Takže za mňa to dokonalo splnilo účel. Bavilo ma to do tej miery, že som s napätím očakával čo bude ďalej. A hoci koniec nemal pre mňa tak výraznú katarziu, ako iné Kelleyho projekty, kvôli hereckej kreácií Hugh Granta a hlavne fenomenálnej Nicole Kidman som si ho aj tak užil. Skvostná jednohubka ukazujúca formálnu čistotu a hereckú prirodzenosť. Spokojnosť. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek, u kterého dokážete na základě svých seriálových a filmových zkušeností bezpečně předvídat, jak by mohl končit. Postavy se chovají sem tam trochu divně a občas litujete, co musí chudák Hugh Grant při přechodu z A do Z hrát, aby vycpal děj šest dílů. Kidmanová už by se neměla obsazovat do ničeho, kde se vášnivě souloží a kde se od její mimicky mrtvé tváře vyžadují hlubší city - vyvalování očí, slzy a neklidné pohyby mě začaly iritovat dost brzy. Pokud nutně potřebujete vidět další seriál o problémech bohatých úspěšných lidí ze Států, jejichž znavený život smetánky rozvíří něco jako vražda nebo produkty nevěry, jistotou je jako vždy Donald Sutherland a výborná černá právnička, black lawyer lives matter! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mám štěstí, že mi vraha neprozradil židovský blb Hřebejk, takže jsem si alespoň užil hrátky s falešnými stopami. K žádnému velkému překvapení však nedošlo a rozuzlení bylo celkem banální. Herci mi také moc nesedli. Měli vybrat mladší dvojici, když mají dítě na základní škole. Grant už je bohužel děda a Kidman se sice snaží vypadat jako třicítka, ale množství botoxu značí opak. S1: 60% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to ani vidět nechtěl, obsazení mě moc nelákalo a tak nějak celkově jsem neviděl důvod, proč to chtít vidět. Nakonec na základě jednoho doporučení zvědavost zvítězila, ale pouze jsem si potvrdil svůj původní předpoklad, že to žádný zázrak nebude, a celkem dost mě to minulo. Nicole Kidman tam je divná, Hugh Grant je vyloženě hnusnej a je dost utrpení na něj koukat, takže se mi tam nakonec líbil jen fantastický Donald Sutherland, který mě zde ve svých 85 letech téměř dokázal dojmout (plus samozřejmě úchvatná Matilda De Angelis, které tam mohlo být víc). Příběh jako takový mi přišel spíše slabší a jediná skutečně zajímavá epizoda, kde se děje něco dramatického, mi přišla ta druhá. Jinak že by mi to přišlo nějak extra napínavé nebo že bych se nedejbože nemohl dočkat závěrečného rozuzlení, tak to fakt ani omylem. Nevím no, podle mě lepší seriály má Netflix, a HBO bylo vždycky silné hlavně v nabídce filmů. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Reklama

Reklama