Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Lucas (Paulo Sousa) žije so svojou kresťanskou tetou v pokojnom vidieckom meste. Všetko sa ale zmení, keď jeho teta oznámi príchod synovca Maria (Thiago Cazado), ktorého práve pustili z väzenia. (dwdb)

Recenze (5)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem měl pocit, jako bych sledoval nějaké přehnaně teatrální křesťanské představení, což se však posléze změnilo, a nakonec se z Bratranců vyklubala místy mile potrhlá "cou-mance" (tj. cousin-romance), okořeněná špetkou dramatu. Ústřední dvojice měla potřebnou chemii, teta byla sympaťačka a Julia byla kapitola sama o sobě. Vedle toho se mi líbil hudební doprovod - byť při závěrečném "odhalení" zněla celkem prazvláštní hudba. Ve výsledku sice Bratranci nepřináší do svého žánru nic nového, zaujmou však svou místy nadmíru bizarní atmosférou. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Když by člověk hned na začátku přistoupil na to, že je to záměrně taškařice, tak by si to užil víc. Takový když si představíš teenage queer příběh z brazilskýho venkova, kdyby to bylo udělaný jako představení divadla Sklep. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Především díky za české titulky, užil jsem si film již podruhé. Naprosto lehounký, roztomilý film, pojatý s divadelní, lehce teatrální noblesou. Z každé scény je cítit, že to tak tvůrci chtěli, že takto to byl jejich záměr, který alespoň mnou nelze odsuzovat. A celé toto kouzelné dílko se v závěru promění v krásnou brazislkou skoropohádku. Co více si přát! Doporučuji všem uživatelům GT, kteří se chtějí alepoň jednou za čas odlehčit od srdceryvných dramat, bezpráví, krve a násilí ... Pozn.: mimochodem, "teta Lourdes" to zahrála také moc pěkně. Druhá pozn.: až teď mi to docvaklo ... jedním "z těch dvou roztomilých kluků" je brazislký gay režisér, spisovatel a herec Thiago Cazado (Mario) a v letošním roce, ze kterého je i tento film, má 33 let (!!) a máme zde od něj na gaytitulkách (hraje a někde i režíruje) film Sobre Nós a dva kraťasy Tenho Local a Like (v tomto druhém jej s černými vlasy a vousky ani nepoznáte), věk druhého parťáka z tohoto filmu (Paulo Sousa - Lucas), se mi nepodařilo dohledat ale odhaduji, že je mladší o 10-15 let, kdyby někdo jeho věk dohledal, napište mi to do zpráv ... 10998 ()

emkon 

všechny recenze uživatele

Děj filmu plyne hodně pomalu, a podobně jako ve filmu Call Me By Your Name zde taktéž sledujeme sladký příběh o první lásce. Lehkost vyprávění je dána i tím, že film postrádá jakákoliv klišé (šikana, AIDS,...). Film je plný nahoty, scény ale nejsou nijak nevhodné ani nevkusné. Chemie mezi oběma hlavními aktéry je úžasná. Závěr filmu je dojemný, a za něj přidávám pátou * :) ()

Reklama

Reklama