Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Minisérie Třetí den od tvůrců Dennise Kellyho a Felixe Barretta je rozdělena do dvou částí nazvaných Léto a Zima. V části Léto, sestávající z prvních tří epizod, ztvárňuje Jude Law (Nový Papež z produkce HBO) muže jménem Sam, který je přitahován k tajemnému ostrovu u britského pobřeží, kde narazí na skupinu ostrovanů odhodlaných za každou cenu zachovat své tradice. V Zimě, odehrávající se v průběhu dalších tří dílů, hraje Naomie Harrisová (Moonlight) neústupnou ženu Helen, která přichází na ostrov hledat odpovědi. Tím však rozpoutá hašteřivou bitvu, která má rozhodnout o jeho osudu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (41)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zprvu to formou i obsahem hodně připomíná Midsommar, pak se to ale trochu uhne jiným směrem... Očekávání nenaplněno... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to ako vo filme. Žiadna múdra hláška. Život ide ďalej. Chodíš do práce. Pozeráš televízor. Štve ťa, že ti zase prepadla kartička do fitka. Len máš proste v srdci dieru.“ Producent Brad Pitt uvádza temný folk horror o tom, že čas bolesť neodnesie a aj o tom, či je rozumnejšie tváriť sa, že neexistuje alebo naopak seba i svoju rodinu zahltiť toxickým žiaľom, ktorým sa navzájom postupne (z)ničíte. Silnému kastingu nešéfuje ani tak skvelý Jude Law, ale skôr fantastická Naomie Harris, ktorá to má tak pevne v rukách, že pevnejšie to už mať ani nemôže. Zaujímavý je stred seriálu, kedy dôjde k čiastočnému reštartu a my sa na dianie na ostrove začneme pozerať inou optikou. Štvrtá a piata časť sú trochu nudné, ale o to mohutnejšie to vynahradí veľmi slušná posledná šiesta, kedy sa (konečne) začne hrať s otvorenými kartami a hneď to získa viacero mrazivých scén. A teraz už rýchlo, aby nenastal príliv. Lebo more nepočká. A ani smrť. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie jednotlivých častí samostatne - v červených farbách. Seriál ako celok - v modrých. Ako by povedal svetoznámy hovorca policajného zboru z doby dávno minulej: “Hm, to mi nevychádza”. Pochopím selektívne hodnotenie v prípade sérii v seriáli. Nepochopím samostatné hodnotenie epizód v sérii, ktoré nemajú odlišnú story a dejový zámer. Toľko na úvod z rubriky logického myslenia. "The Third Day" je solídny variant na minuloročný "Midsommar", ktorý by sa dal rozdeliť na dve polovice. Keby mám hodnotiť po prvých troch epizódach, bolo by moje hodnotenie nadpriemerné. Ono sa doslova pýtalo, aby bol tento projekt seknutý po polovičke. Má to grády, je to dostatočne podivné, mystické i záhadné zároveň. Lenže tvorcovia tohto seriálu viditeľne dospeli k záveru, že treba "story" dorozprávať. Áno, posledné tri epizódy kompletne uzavrú tento príbeh, no až na poslednú časť, to už nemá to čaro, vytráca sa tempo, čo dosť zamrzí, lebo tento projekt mal z pohľadu nádychu podivna, obrovský potenciál. Každopádne, odporúčam každému, kto si dostatočne "zatancoval" počas minuloročného "Slnovratu". Za pozornosť tento seriál stojí .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hutný začiatok, prvotriedne obsadenie, odvaha rozdeliť celý príbeh na dve časti a nakoniec ho zmysluplne prepojiť, hra s časovými rovinami oboch príbehov v rámci príbehu jedného, temná atmosféra, kultové predobrazy. A predsa nejde o seriálovú udalosť sezóny. Ťažko povedať prečo, všetko totiž viac menej funguje. Možno preto, že nás nečaká žiadne veľké prekvapenie, že tie predobrazy sú nakoniec asi lepšie, že vďaka lahôdkovému obsadeniu máme najvyššie očakávania. Napriek tomu séria vo mne časom dozrieva a je možné, že sa k nej vrátim a konečné stanovisko prehodnotím. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná, Jude podává svůj precizní klasický výkon a celé to působí tajemně, mysteriózně a velmi hutně s tím, že čekáte nějakou drsnou pobuřující pointu. Druhá polovina je jeden velký odpad, navýsost nezodpovědnéá matka, který je u prdele, kde má své děti na ostrově plném psychopatů, v hlavní roli je naprosto nepřesvědčivá, dcera která si nechá během hodiny vymejt mozek cizím člověkem jen aby následně zase otočila a nastalé k posrání se opakující, že Osea je srdcem světa a pokud Osea trpí, logicky trpí celý svět. Navíc divný konec. Ne, tohle byla fakt blbost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozostruje se hranice mezi fantazií a skutečnosti. Vizuální styl je přeexponovaný , v zimních dílech naopak převažují odstíny šedomodré barvy. Hlavním tématem je velký žal ze ztráty dítěte. Je to vlastně takový tzv. folk horor. Ty se odehrávají v krajině, která se vyznačuje tajemností a je zabydlená zvláštní komunitou odříznutou od světa a praktikující rituály, které navazují na pradávné pohanské zvyky. Ve folk hororech také nesmí chybět znepokojivá atmosféra, která navozuje pocit neustále přítomné, ale nejasné hrozby. Autoři této série využívají odkazy na legendy a mytologie. Jude Law ukazuje na kameru detaily své vyšinuté zmučené tváře. Naomie Harrisová kypí hrozivým vnitřním přetlakem z potlačovaného zoufalství. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplný súhlas s Trevorom. Výborná atmosféra, skvelá hudba. veľmi dobrá kamera. Ale aj mnoho hluchej halucinogénnej vaty. Navyše opäť sa tu podsúvajú stokrát opakované predsudky ohľadom viery a samozrejme nesmie chýbať aj náznak rasizmu. Štvrtá séria je vrcholom, potom to už ide dolu a záver nie je celkom uspokojivý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pocitově takový Slunovrat, jen bez hororové atmosféry, napětí a výrazně táhlejším tempem. Velká nuda, kde funguje pouze slušná atmosféra. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tretí deň” je mimoriadne ambiciózny a mysteriózny projekt z dielne HBO, so samými anglickými hercami v hlavných a vo vedľajších úlohách, a tak ich typický prízvuk sa už snáď automaticky dostaví, ďalej s mimoriadne bizarným štýlom celkového spracovania, so surovým a brutálnym obsahom, s fantastickou vizuálnou stránkou, ktorú som si medzitým strašne obľúbil, s vďačným ale nie úplne dotiahnutým scenárom o strániacej sa komunite ľudí, žijúcej na odľahlom ostrove Osea, kam vedie len 3 - kilometrová cestička, ktorú pravidelne zaplavuje voda, a tak sú tým pádom úplne odrezaní od sveta, pokiaľ sa však nechcú plaviť na člnoch... ? Jedného dňa sa na ňom taktiež ocitne i postava Sama, ktorý pôvodne iba chcel zachrániť miestnu dievčinu Eponu, ktorú napokon odviezol domov, čím nevedomky spustil následny reťazec udalostí, ktorý sa už nedal vôbec zastaviť, kedy ho v polovici (vy)strieda ďalšia postava Helen s dvomi dcérami, že všetko sa to v podstate začalo v piatok pred víkendom a pravdepodobne skončilo v stredu nadránom, pričom každý jeden deň som bol bližšie k rozlúsknutiu celej záhady, ktorá dopredu neveštila nič dobrého. I napriek tuctovému zakončeniu šiestej a záverečnej epizódy, vrelo doporučujem túto minisériu od tvorcov F. Barretta a D. Kellyho. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Najprv to vyzerá ako okultná trilerová nová verzia WICKER MANA. Potom sa z toho vykľuje akési čosi... Snáď podobenstvo? (26.10.2020) ()

stub 

všechny recenze uživatele

Seriál je silný v budování atmosféry, ale ve své podstatě je o ničem. Tedy začátek zaujme, ale posléze to celé dost ztratí dech. Myslím, že je to problém mnoha filmů a tvůrců. Zpravidla to vypovídá o schopnosti dobře zvládnout formu a naprosté neschopnosti dodat jí i nějaký obsah. Typický a čím dál běžnější úkaz. Čučí se na to ale celkem dobře. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti boli skvelé. Som si hovoril, že niekto skombinoval filmy Uteč a Slunovrat, a vybral z nich to najpútavejšie. Vizuálne radosť pozerať, skvelý Jude Law, celé zaujímavo podivné, výborné snové či halucinačné sekvencie. V tretej časti sa dozviete takmer všetky odpovede na podstatné otázky. Bohužiaľ od 4 dielu ide úroveň všetkého uvedeného strmo dole. Dokonca aj ten Jude Law zrazu začal hrať ako Carda Retarda. Posledné dve časti hodili vlastne všetko do hajzlu, pretože po skvelo fungujúcej atmosfére akéhosi ostrovného Twin Peaks nezostala ani len smietka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ponurému depresivnímu psychedelickému psychodramatu s výhradně nesympatickými postavami nemohu dát více než dvě hvězdičky. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako sa tu spomína aj v iných komentároch seriál v mnohých aspektoch, najmä vo svojom úvode, pripomínal Midsommar. Séria rozhodne stavia na dobrej atmosfére doplnenej dobrou hudbou a skvelou kamerou ale príbeh má na mnohých miestach príliš veľa hluchých miest a v podstate varí z ničoho. Ak by som túto minisériu nevidel tak by som sa držal tejto rady - rozhodne si ju pozrite bez prerušenia, epizódu za epizódou (nie nevyhnutne v ten istý deň) pretože ja som sa v deji s odstupom času trochu strácal. Rozhodne však Tretí deň je pre trochu náročnejšieho diváka. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ježišimarja. Řemeslně sice na špici, ale scénáristicky zase totální mindfuck bez jakékoliv snahy poskytnout divákovi smysluplný a plynulý seriálový zážitek, The Third Day mě donutil vzpomenout si na taktéž nevalného Outsidera, jehož jsem sledovala po deset dílů už jen ze setrvačnosti a nedostala ani nijak hodnotné finále za odměnu. To platí i v tomto případě. Vlastně asi tak dva díly ze šesti pro mě byli něčím zajímavé, které třeba i pomohly rozvinout děj. Já totiž nesnáším seriály o ničem. Tady toho ničeho na mě bylo až moc. Věřím, že jako dvoudílná nebo třídílná minisérie by prokázala světu laskavost a neobírala ho o čas. Abych na to jen neplivala, neříkám, že bylo všechno špatně. Bylo zajímavé sledovat záhadné obyvatele ostrova a někdy to těmi veškerými otazníky působilo fakt temně a napínavě. Mně jen vadí, že je ten námět podáván tímhle uspávacím, zdlouhavým způsobem. HBO seriály mě zatím spíš zklamávají. ()

Tanghin 

všechny recenze uživatele

Prvých 5 častí 4*, ale posledná časť ma nejako sklamala a preto celkové hodnotenie 3* - inak povedané 70%. Každopádne stojí za pozretie ;) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ta magořina, kterou ne vždy najdete, ale která vás totálně skolí pokud jste ten typ na tyhle žánry. Zčistajasna nám z Británie přichází něco jako drama, mysteriózní thriller, totální psycho a já nevím, co ještě všechno. Už z tohoto popisu je jasné, že se toto strašné spoustě lidí nebude líbit. Už i z principu, že tam spousta věcí není moc logických, dovysvětlených a stále v otaznících. To jsem schopný respektovat, protože to štve i mě. Nic to nemění na tom, že v kombinaci absolutně poutavé kamery, atmosféry a především geniálně odříznutého světa, který je zakrytý něčím zvláštním i s tajemstvím, je toto prostě terno. Takovýchto mysteriózních počinů už tolik nevychází a pro mnoho lidí jde o štěstí, ale já jsem rád, že někdo má tu chuť trochu zariskovat a zaexperimentovat. Objektivně nemohu mluvit o seriálu roku a nebo obecně o něčem absolutně výjimečném, ale pořád jde pro mě o jeden z nejlepších počinů roku, který strká do kapsy i ty "díla" s 90 procenty na vrcholu hodnocení letošního roku, které spíše vypadají jako z chráněné dílny. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Experimentální kamera, originální prostředí, nepříjemné postavy, fantasmagorický děj. Podivným pomatencům dominuje přesvědčivým výkonem Jude Law. 65 %. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Lovecrafta tohle je pro Vás. Ve filmu dlouho neviděné židovské právo (Jude Law) přijíždí na (polo)ostrov, na který vede jediná cesta, která je sjízdná pouze když zrovna není příliv. Všichni jsou divní, Jude Law je divnej, ostrov divnej, seriál je to divnej. Ale celkem „fajn divnej“. Ten ostrov mimochodem opravdu existuje. Uprostřed cesty na něj je budka určená k tomu, abyste si tam vlezli a pozorovali jak se potápí vaše auto pokud vás zastihnou uprostřed přejezdu vlny. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Tak divné. Místy tak nudné. Místy tak "Lars von Trierovské". Tak překvapivé. Až je to celé vlastně úžasné. Fascinující prostředí - z toho ostrova si vyloženě uchcávám - musím navštívit. Ač mohl být celý ten kult i děj bestiálnější, byl celý příběh a každá scéna neočekávaná - a to mě baví! Jude Law už není ten krásný samec z romantických filmů, o to víc mě těší, že se nezalekne ukázat plešku ani v podivných a vážných rolích. Jo a kamera mě taky baví. A nejvíc ta scéna, jak se Jude brodil cestou necestou, musí to být fascinující takto utíkat z ostrova v případě nouze. Ráda se bojím, ráda zkouším jiné věci, ten ostrov mě opravdu učaroval - už v Ženě v černém. ()

Reklama

Reklama