Reklama

Reklama

Lakers: Vzestup dynastie

(seriál)
  • USA Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (více)
Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, (2022–2023), 16 h 8 min (Minutáž: 47–69 min)

Předloha:

Jeff Pearlman (kniha)

Hrají:

John C. Reilly, Quincy Isaiah, Jason Clarke, DeVaughn Nixon, Solomon Hughes, Gaby Hoffmann, Brett Cullen, Adrien Brody, Sally Field, Hadley Robinson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Drama ze sportovního prostředí se vrací do osmdesátých let minulého století a zachycuje profesní i osobní život legendárního basketbalového týmu Los Angeles Lakers, který se stal symbolem své doby na hřišti i mimo něj. Producentem seriálu, natočeného podle knižní předlohy Jeffa Pearlmana s názvem "Showtime: Magic, Kareem, Riley and the Los Angeles Lakers", je Adam McKay (Boj o moc, Q: V oku bouře). (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (22)

slord 

všechny recenze uživatele

Vymazlená štýlovka, či už formou alebo náplňou, ktorá ma úplne pohltila a očarila, kde všetci podávajú herecké výkony hodné ocenenia, kde je vlastne ťažké dať niekoho do popredia. A aj keď nie som fanda basketbalu, tak tomuto tímu sa nedalo nefandiť a veľmi ma mrzí, že to tou druhou sériou končí, dal by som si hneď nášup. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S první sérií absolutní spokojenost. Víc od tv seriálu ani nemůžu čekat, leda že by mi zdarma vozili až domů pizzu a masírovali mi nohy? Zábava na první dobrou. Zřídka tvůrci podřadili. A většinou jen proto, aby nabrali ještě vyšší rychlost. Naservírovali prvotřídní potěchu pro basketbalového fanouška, pro diváka, co ocení kvalitní soundtrack a herecké výkony. Nespletli se v castingu. Scénář byl podle předlohy chytrý jak opice, odkazoval se na tolik reálií, že i jako průměrný znalec jsem cenil, jak chytře se provazovaly charaktery s reálnými postavami a tím, co teprve přijde a co se dá dohledat, ví se a ví se, jaké to jsou legendy - od majitele, přes trenéry, až po hráče samozřejmě. Fajne. Pecka. Dám si rád znovu někdy. ()

Reklama

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejdříve jsem rád, že John C. Reilly dostal příležitost ukázat to co mnozí vědí už dlouho, že je to pan herec. Při sledování jsem vzpomínal ba Gta: Vice city a jeho barvy, samozřejmě Narcos, které se podáváním faktů a rychlými prostřihy zapsali. Musím říct, že osobní příběhy aktérů mě někdy až tak moc netankovali, ale nakonec jsem musel ocenit i hloubku a autentičnost, kdy víme už podle názvu a historie kam příběh směřuje. Jsem rád, že mi nikdo nepodlejzal a ani se mi nesnažil zavděčit nebo glorifikovat někoho z hráčů či trenérů. To hlavní proč jsem si to tak užil bylo to, co se odehrávalo uvnitř týmu. Všechen ten výsměch a neustálé vsázení na divokou kartu. Skvělá storka. Pro mě událost roku. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je MUST-SEE! Pohled na vzestup dynastie Lakers v působivém 80s hávu patří k tomu nejlepšímu, na co se dnes můžete jakožto fanoušek basketbalu podívat. The Last Dance hodil rukavici do ringu a v HBO jí zvedli a stvořili toto. Ten audiovizuální styl a soundtrack Vás naprosto pohltí a herecké výkony (především Adriena Brodyho ve 2. sérii) řadím mezi to nejlepší, co nám HBO kdy přineslo. Sledovanost vládne světu (i streamingu) a proto se bohužel tento skvělý počin od HBO dočkal pouze 2 sérií (tedy 17 epizod) a následně byl zrušen. Je škoda že kvalitní počiny se srdíčkem a autorským stylem jsou rušeny, kdežto některé rychlokvaškové seriály se vytvářejí jako na běžícím páse. Veliká škoda HBO, veliká škoda. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší sportovní seriál vůbec; stylový, zábavný, skvěle napsaný, od srdce zahraný, filmařsky vymazlený a emocionálně strhující. Jedním slovem – Magic! Birdužel nás tragicky opustil po finálové sérii LAL – BOS 1984 ve věku nedožitých minimálně tří, ale spíš čtyř řad. Nedostalo se tak nejen na další dvě vzájemná finále, ale zkrátka přišla i celá druhá půlka osmdesátek s nástupem Jordana, Hakeema, Barkleyho a raubířů z Detroit Pistons. Nemohlo dojít ani na Magicovu kauzu s HIV (která přitom celý seriál otevírá, takže to očividně bylo v plánu), ani na setkání starých rivalů a pozdějších kamarádů v Dream Teamu, což by byl ten nejlepší možný konec. Ale to jsou všechno jen podělaný kdyby, protože bídná sledovanost (které odpovídá i smutný počet zdejších hodnocení) ve spolupráci s hollywoodskou stávkou spláchla pokračování téhle parádní jízdy do hajzlu. Zůstalo po ní 17 skvělých dílů jako připomínka éry dvou nejcharismatičtějších borců, co se kdy proháněli po basketbalových palubovkách. 88 % ()

Galerie (236)

Zajímavosti (3)

  • O úlohu Jerryho Bussa veľmi stál aj Will Ferrell. Keď zistil, že Adam McKay namiesto neho obsadil Reillyho bez toho, aby ho vôbec informoval, veľmi sa ho to dotklo a ich pracovný vzťah sa po dlhých rokoch spolupráce rozpadol. (Brooks)
  • Postavu Jerryho Bussa mal pôvodne stvárniť Michael Shannon, ale odstúpil ešte pred začiatkom nakrúcania kvôli kreatívnym nezhodám. Nepozdával sa mu formát seriálu, konkrétne efekt búrania štvrtej steny. (Brooks)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

HBO zrušilo seriál o Lakers

HBO zrušilo seriál o Lakers

18.09.2023

Krátce po odvysílání finální epizody druhé řady seriálu Lakers: Vzestup dynastie přišlo od HBO oznámení, že se chválený titul nedočká další série. Zprávu potvrdil také tvůrce seriálu Max Borenstein,… (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama