Reklama

Reklama

Lakers: Vzestup dynastie

(seriál)
  • USA Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (více)
Trailer 2
Komedie / Drama / Sportovní
USA, (2022–2023), 16 h 8 min (Minutáž: 47–69 min)

Předloha:

Jeff Pearlman (kniha)

Hrají:

John C. Reilly, Quincy Isaiah, Jason Clarke, DeVaughn Nixon, Solomon Hughes, Gaby Hoffmann, Brett Cullen, Adrien Brody, Sally Field, Hadley Robinson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Drama ze sportovního prostředí se vrací do osmdesátých let minulého století a zachycuje profesní i osobní život legendárního basketbalového týmu Los Angeles Lakers, který se stal symbolem své doby na hřišti i mimo něj. Producentem seriálu, natočeného podle knižní předlohy Jeffa Pearlmana s názvem "Showtime: Magic, Kareem, Riley and the Los Angeles Lakers", je Adam McKay (Boj o moc, Q: V oku bouře). (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (22)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Umění se dostalo konečně i do televize. Jinak se to popsat nedá. Absolutně geniální série, ve které se střídá jedna sympatická postava s další mapující skutečný příběh tak ladně, drsně a věcně až se člověk chytá za hlavu. Nějaké epizody prožíváte jako skutečný finálový zápas vašeho oblíbeného sportu. Vše je domyšlené do posledního detailu s malými flashbacky, které vše perfektně dokreslují. Způsob natočení taky pecka, protože máme i dobovou kameru jak z roku eins zwei, která snímá občasné mikro momenty mezi záběry, no prostě nádhera. Tohle bylo porno jak na obrazovce, tak příběhově. Pokud bude druhá série, tak se bojím, protože ten drajv je u takových projektů těžké udržet a mnohdy se sesypou. Ale kdo ví? Třeba zde HBO opravdu vytvoří dynastii. 2. série: Sen filmařiny v televizi pokračuje. I když jsou koleje zajeté, už jen stačí ždímat velkolepý příběh, což se daří. Série ale ovšem podle mě znatelně utrpělo na to, že již bylo řečeno, že nic nebude a tak druhá půlka se snaží obsáhnout, to by se zvládlo na další sérii. Nemluvě o tom, že kdyby umění nebylo zrušeno, tak se to mohlo celkově dotáhnout na 3 nebo 4 a byl by to stále mástrpís, ale možná může být člověk rád, že v dnešním konzumu vůbec toto mohlo vzniknout. I tak je to ale málo na takové umění. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Famózní silně postmoderní formální stránka a nosný příběh vzniku jedné legendární sportovní generace týmu Los Angeles Lakers zaostřený na pár největších hvězd (Magic Johnson & Kareem Abdul-Jabbar) a osobu majitele klubu. Vysoký standard HBO zas a znovu potvrzen! Do lehčeji a humorněji laděného tónu se postmoderně připlétají i závažnější podtóny, hlubší témata a kontext doby - například systémový rasismus, podíl NBA na emancipaci Afroameričanů v USA, společenské postavení žen, komercializace sportu, limity a slabé stránky kapitalismu atd. Jen toho postmoderního vystupování z role, dívání se do kamery a mluvení přímo na diváka bylo až přespříliš... ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Vymazlená štýlovka, či už formou alebo náplňou, ktorá ma úplne pohltila a očarila, kde všetci podávajú herecké výkony hodné ocenenia, kde je vlastne ťažké dať niekoho do popredia. A aj keď nie som fanda basketbalu, tak tomuto tímu sa nedalo nefandiť a veľmi ma mrzí, že to tou druhou sériou končí, dal by som si hneď nášup. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejdříve jsem rád, že John C. Reilly dostal příležitost ukázat to co mnozí vědí už dlouho, že je to pan herec. Při sledování jsem vzpomínal ba Gta: Vice city a jeho barvy, samozřejmě Narcos, které se podáváním faktů a rychlými prostřihy zapsali. Musím říct, že osobní příběhy aktérů mě někdy až tak moc netankovali, ale nakonec jsem musel ocenit i hloubku a autentičnost, kdy víme už podle názvu a historie kam příběh směřuje. Jsem rád, že mi nikdo nepodlejzal a ani se mi nesnažil zavděčit nebo glorifikovat někoho z hráčů či trenérů. To hlavní proč jsem si to tak užil bylo to, co se odehrávalo uvnitř týmu. Všechen ten výsměch a neustálé vsázení na divokou kartu. Skvělá storka. Pro mě událost roku. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je MUST-SEE! Pohled na vzestup dynastie Lakers v působivém 80s hávu patří k tomu nejlepšímu, na co se dnes můžete jakožto fanoušek basketbalu podívat. The Last Dance hodil rukavici do ringu a v HBO jí zvedli a stvořili toto. Ten audiovizuální styl a soundtrack Vás naprosto pohltí a herecké výkony (především Adriena Brodyho ve 2. sérii) řadím mezi to nejlepší, co nám HBO kdy přineslo. Sledovanost vládne světu (i streamingu) a proto se bohužel tento skvělý počin od HBO dočkal pouze 2 sérií (tedy 17 epizod) a následně byl zrušen. Je škoda že kvalitní počiny se srdíčkem a autorským stylem jsou rušeny, kdežto některé rychlokvaškové seriály se vytvářejí jako na běžícím páse. Veliká škoda HBO, veliká škoda. ()

Galerie (236)

Zajímavosti (3)

  • Postavu Jerryho Bussa mal pôvodne stvárniť Michael Shannon, ale odstúpil ešte pred začiatkom nakrúcania kvôli kreatívnym nezhodám. Nepozdával sa mu formát seriálu, konkrétne efekt búrania štvrtej steny. (Brooks)
  • O úlohu Jerryho Bussa veľmi stál aj Will Ferrell. Keď zistil, že Adam McKay namiesto neho obsadil Reillyho bez toho, aby ho vôbec informoval, veľmi sa ho to dotklo a ich pracovný vzťah sa po dlhých rokoch spolupráce rozpadol. (Brooks)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

HBO zrušilo seriál o Lakers

HBO zrušilo seriál o Lakers

18.09.2023

Krátce po odvysílání finální epizody druhé řady seriálu Lakers: Vzestup dynastie přišlo od HBO oznámení, že se chválený titul nedočká další série. Zprávu potvrdil také tvůrce seriálu Max Borenstein,… (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama