Reklama

Reklama

Lovecraftova země

(seriál)
  • USA Lovecraft Country
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2020, 9 h 54 min (Minutáž: 53–69 min)

Předloha:

Matt Ruff (kniha)

Hrají:

Abbey Lee, Aunjanue Ellis-Taylor, Chase Brown, Jonathan Majors, Wunmi Mosaku, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance, Michael Kenneth Williams, Chris Brewster (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lovecraftova země, nový dramatický seriál z produkce HBO, je inspirován stejnojmenným románem spisovatele Matta Ruffa z roku 2016. Sleduje mladého Atticuse Freemana (Jonathan Majors), který se v padesátých letech minulého století vydává spolu s kamarádkou Letitiou (Jurnee Smollett-Bellová) a strýcem Georgem (Courtney B. Vance) pátrat po zmizelém otci (Michael Kenneth Williams) napříč Spojenými státy, kde platí zákony Jima Crowa. Tak začíná boj o přežití, v rámci něhož jsou nuceni čelit jak všedním hrůzám bílé Ameriky, tak škodolibým duchům, jako vystřiženým ze stránek tajuplných příběhů H.P. Lovecrafta. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (70)

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Běloši ubližují černochům. Muži ubližují ženám. Hetero ubližují homosexuálům a nejhůř jsou na tom černé lesby. Rasismus je horší než jakékoliv monstrum. Dá se natočit seriál založený na takovém postoji? Určitě ano, ale ne, jak to činí tato série.____ Děj je naivní, závažné téma rasismu je zasazené do světa, který nejvíc připomíná dětskou, mírně hororovou fantazy. I když se objevují nechutné scény s chlístající krví a urvanými hlavami, pocit děsu je na nule. Příšerky jsou legrační. Vyprávění si musí vypomáhat neustálým vysvětlováním, někdy i v zoufalé formě, kdy si postava něco sama pro sebe nahlas říká, aby divákovi došlo, co se právě děje. V druhé polovině brečí hrdinové tak často, že scény, kdy nebulí, jsou vzácností. ____ Dala bych dvě podprůměrné hvězdy, ale odpad si to zaslouží za zobrazení bělochů, kteří jsou zde bez výjimky všichni zlí, krutí, povýšení a nedělají nic jiného, než že se povyšují, ubližují nebo rovnou vraždí nebohé černochy. Já nemám nic proti zobrazení rasového tématu, nic proti tomu, jak se běloši chovají špatně k menšinám, ale takto jednostranně, v podstatě velmi zle, a ano, rasisticky, to je prostě špatně. SHRNUTÍ: Z Lovecrafta tato série sebrala paraziticky jen jeho jméno. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál spojuje dvě linky. Hororovou a rasovou. Zobrazuje autenticky jaké to je žít a přežívat v USA tehdejší době… a to samo je dost děsivé. Možná ještě víc, než všechna ta monstra, protože ta jsou jen fantazie. Na rozdíl od těch monster s lidskou tváří. K Lovecraft Country mám ambivalentní vztah. Jedna z linek sleduje rasismus a nastavuje zrcadlo většinové bílé privilegované společnosti, že jsou z toho někteří lidé nejen na čsfd pětivoký. Na rozdíl od učebnic po Watchmen opět zobrazuje neuvěřitelný masakr v Tulse, o kterém netušili ani černí lidé, co tam žijí. Někdy mám dojem, že ty edukační vsuvky a monology a dialogy jsou až moc edukační. Na druhou stranu je bezva, že to někdo otevřeně a syrově pojmenovává, rasismus a jeho nuance. Další linka je fantasy/hororová a funguje jako skvělý komiks, je originální, aspoň pro mě překvapivá a to je co říct. A mezi řádky vidíme queer linku, homosexualitu, transsexualitu (sic, nebo jedna postava mění pohlaví, doslova, ne gender), intersex postavu (která nemá dlouhého trvání… opression by the oppressed), postavu, která mění rasu… Akorát že výsledek je takový, že mi postavy jsou jedno. Z nějakého důvodu je mi jedno, kdo umře. Možná i tím, že jsou postavy nezranitelné, nesmrtelné, oživitelné. Zemřela prakticky jedna postava… ale i ta, díky portálu umožňující vstup do nesčetně světů a časů, má svým způsobem své cameo. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi zmatený seriál, s úžasnými Watchmen se nakonec nemůže měřit, ačkoliv k tomu prvních pár epizod (vlastně doslova první dvě epizody) docela sympaticky směřoval. Největším problémem je přeplácaný děj a to, že mě po počátečním nadšení postupně docela přestávalo zajímat, co se stane dál, a to se přitom řešila velmi závažná témata. V posledních třech epizodách Lovecraftova země dech zase trochu nabrala, ale už jí to příliš nepomohlo. No co, není každý den posvícení. I tak mi ale seriál nabídl docela hodně momentů, které si zapamatuji (spousta z nich jsou tedy velmi krvavé scény, jaké jsem vážně nikdy neviděl), a na vynikající první epizodu, plnou hmatatelně hitchcockovského napětí, bych se myslím rád podíval znovu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, že podstatou USA je rasismus. Nejtrefnějším žánrem seriálu je horor očima černošských hrdinů. Tradované polopravdy o černoších a netečnost k jejich utrpení. Zastaralé představy, jak se má chovat dobrý muž či rodiče. Jednotlivá témata minipovídek se mi zdají slabě propojená. Vše je na pozadí historických událostí. Postavy seriálů jsou napsané realisticky jako chybující, což zvýrazňuje jejich chudoba amerických menšin. Budete vykoupáni ve frustraci a smutku černochů. Běloši jsou zde vyloženě nepřátelé. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál plný rasismu a nadpřirozených věcí. Za zmínku stojí krásná blondýna co se mění na může. Místy hodně perverzní či nechutný. Občas jsem se v tom ztratil, ale jako celek to je dobré. Tak nízké hodnocení si to nezaslouží. Jsem zvědavý jestli se bude pokračovat. Určitě bych v té době žít nechtěl. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel na škole Marietta High School v Georgii. (SONY_)

Související novinky

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama