Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný veterán a milovník šestákových románů Atticus Freeman se vrací z amerického jihu Jima Crowa do rodného Chicaga, aby se pokusil najít svého pohřešovaného otce Montroseho. Společně se strýcem Georgem a kamarádkou Letitiou se vydává do Ardhamu v Massachusetts, kam podle nich Montrose odjlel ve snaze zjistit více o předcích Ticovy zesnulé matky. Zatímco cestují napříč americkým středozápadem, musí Atticuse, Leti a George čelit nebezpečí, které na ně číhá na každém kroku, zejména po setmění. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto pičoidní rasistická společenská negróza v anglosaském světě utěšeně pokračuje a jejími přenašeči jsou zejména globální mediální kokotporáty jako BBC, HBO a další, které mezi sebou urputně soutěží, kdo bude negerštější než Malcolm X a kdo vymyslí zhovadilejší černokurvení bílých klasik. Samozřejmě toto je pomsta za The Horror at Red Hook, kde si EjčPí dovolil reflektovat na vlastní kůži nabyté zkušenosti z dlouhodobě dokonale harmonického a poklidného soužití s negrogangy v tehdejšm Brůklynu. Jistěže je to jen odporná rasistická lež, kterou i dnes bude každý sluníčkář, co se po setmění nikdy neprošel třeba Harlemem, a tak přežil on i jeho šrajtofle, dozajista hystericky vyvracet a bude se tam chtít ihned demonstrativně odstěhovat. Tudíž je tu rasistickou svini třeba pořádně očernit!!! A tak na jeho jménu parazituje i tento pseudomysteriózní, přiblblý a xmrti nudný čokosračkol, který jsem otráveně zrušil po třetím díle, načež vydesinfikoval disk bělidlem. Nikoliv proto, že místo Filipových hrůz téměř výhradně zobrazuje, jak úplně všichni ubozí kůl černoušci v padesátých letech ukrutně trpěli pod privilegovaným bitchem zkurveného otrokáře, nýbrž proto, že je to prostě nezáživná, sluníčkářsky vykalkulovaná a tendenční pruda k posrání, kde na sekundu sem tam bafne nějaký ten digibubák, aby se neřeklo. Každopádně jsem zvědav, kam až to bělošské sraní si na svou kulturní svébytnost a historii v rámci na hlavu postavené a naprosto neopodstatněné BLM hysterie povede. Jakmile černou rukou rasisticky sáhnou třeba na Karla Ocasníka s tím, že ve svém sociálním realismu dostatečně nereflektoval tehdejší chudáky londýnské černochy, a obsadí proto s pokornou omluvou do role pana Pickwicka třeba Maheršala Alího, nebo prohlásí, že Poův Havran, symbol sebepohrdání, je černý, a proto je třeba jej korektně oficiálně přetextovat na Holuba, tak už snad ta dosud mlčící přizdisráčská většina konečně praští rukou do stolu, zařve Nevrmór a příštího Mandelu bude hrát Mistr Bín. Vždyť tyhle absurdní kocourkovské běločistky, negrotizace a hony na pseudoxenofoby akorát nakonec nadělají opravdové rasisty i ze všech dosud indiferentních bílých mámtovpičistů. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trpěl jsem....už jsem chtěl vypnout, ale těch 5 minut na konci se to parádně rozjelo v horror. Spousta nestvůr. Takže ještě počkám na 2. díl. 😂 Po druhém dílu končím. Nemám chuť sledovat pohádku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh zasazený do 50. let, kde barevní to neměli rozhodně jednoduché a sledujeme mariňáka Atticuse, jeho krásnou kamarádku Leticii a jeho strýce George, kteří se vydávají napříč Amerikou hledat zmizelého otce. Cestou naráží na plno problémů a musí se vyhýbat nejen rasistickým šerifům toužící je popravit, ale také skvěle vypadajícím monstrům vytažené z Lovecraftovy dílny a nutno říct, že finální 20 minutovka je atmosférická řež, která nešetří napětím ani šťavnatým Gore. Na své si příjdou fanoušci historie, monster, hutné atmosféry i spousta nejen hororových odkazů, ale také odkazů na Lovecrafta. Po prvním díle tedy velká paráda a natěšení na další díly jsou obrovská. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem. Najlepšou scénou je asi "pomalý odchod" zo "zóny súmraku", ale aj uňho treba nepremýšľať. Čo ak by jedna strana nemala hodinky? Alebo by jej meškali o dve minúty? Proste smiešne. Kasting uchádzajúci, videl som lepší, ale aj horší. napojenie na HPL veľmi divné a nakoniec to dopadlo presne tak, ako som sa bál: fláknem tam nejaké CGI a azda to bude Cthulhu. A ak nie, tak nie. Fajn retro rasistická atmosféra, kedy stačilo mať inú farbu pleti, než bielu, a všelijakí zakomplexovaní čuráci a zmrdi vás boli schopní s úsmevom na perách obesiť. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Mix brakového akčního hororu s vážnějšími tématy. Samostatně mám rád obojí (no surprise), ale takhle dohromady mě to zatím nějak nebere. Strach funguje nejlíp v momentech, kde žádné nadpřirozeno není. Tam si mě seriál získával nejvíc, stejně tak jsem si pak užil tu přímočarou akci na konci, ale všechno mezitím je zatím tak nějak nemastný neslaný, jakoby se to nedokázalo najít. Další díly napoví. Momentálně maličko zklamání. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nečekaně toporné. Celou hodinu to nechává všechny postavy něco nepřirozeně vysvětlovat a deklamovat, aby se to pak neobratně stočilo k nadpřirozenému strašení. Zda to má být pocta pokleslým žánrům ukážou asi až další epizody, ta první je ale extrémně rozklížená záležitost. Uteč nebo Watchmen byli úplně jinde. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele s těmi černošskými tématy prostě pracovat umí. Úvod sice někomu může přijít "ukecaný", ale poměrně rychle seznámí s postavami, a jde se na věc - s čímž jsem popravdě ani nepočítal. Monstra jsou zatím sice spíše epizodická (alespoň mi tak přišla), avšak na začátek je to více než dobré. Předlohu neznám, takže jsem dost zvědavý, kam se to bude vyvíjet dál. Našlápnuto je zatím docela solidně. ()

Davies182

všechny recenze uživatele

Zatim velký špatný, a to nejen proto, že s retrem a magií nasáklou předlohou to nemá VŮBEC nic společného. Pokud tedy ignoruji knižní masterpiece, musím začít u hlavního neherce, jehož křečovité výrazy a úporná snaha o odlehčený sarkasmus dělají první epizodě medvědí službu. Až moc to připomíná ony pulpové šestáky, o nichž hlavní hrdina básní, a plno scén je spíš na efekt a spíchnutých horkou jehlou, jen aby se rychle hýbalo dějem kupředu, směrem ku kýžené lovecraftovské atrakci, která však měla zůstat v pozadí (!!) a dobře utajovaná - to aby záleželo na divákově fantazii a nenabourala se atmosféra tajemného Ardhamu. Jenže kdepak. Proč budovat silné charaktery a mysteriózní feeling, když můžeme vsadit na akční sci-fi, které ve finále vypadá jako něco z Hallmarku. No a teď teda zhrzeně zpátky na začátek, já prostě odmítám uvěřit tomu, že s tímhle Matt Ruff souhlasil, originální kniha je holt úplně jinej vesmír. Kdybych měl ten prozatímní rozdíl k něčemu přirovnat, tak původní román je čímsi na pomezí těch nejlepších dílů Alt X ve světě oscarové Zelené knihy, zatímco seriál se po úvodní hodině tváří, asi jako kdyby se někdo po desetiletích snažil o nechtěný remake Příběhů ze záhrobí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, asi jsem čekal něco trochu jiného. Z větší části se řeší vztahy, jako by šlo o nějaký tuctový seriál. Nevím, zda ve zjitřené současnosti je nejlepší kombinace rasistických problémů se sci-fi, ale budiž. Do první honičky se nic nedělo, jenže chybělo i tajemno a napětí, jako tomu bylo např. u Outsidera. Následovalo laškování se šerifem, temný les, pixelové potvory, tunel a konec. Dám ještě šanci druhému dílu a pak se rozhodnu. Řemeslně dobré, až na ty potvory, co se v PC moc nevydařily. A ať mi nikdo neříká, že se jim při jejich rychlosti dalo utéci... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Od pomalejšího seznamovacího rozjezdu přes drsný thriller àla Hořící Mississippi až po adrenalinový brakový monster horor. Zatim teda trochu kočkopes, ale rozhodně chytlavý a zajímavý. Další díly určitě zkusím. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se Atticus vypravil za strýcem Georgem a kamarádkou Laetitií aby zachránil otce, který mu poslal podivný dopis. Všechny tři zastaví policista s tím, že přijeli do "města soumraku". V těchto městech, které skutečně byly v USA v 50.letech po západu slunce člověk tmavé pleti, který na chvíli opustí dům, riskuje lynčování. Zde slunce zapadalo za sedm minut, museli nastartovat auto a ujíždět za hranice městečka, kam je rasistický policista pronásledoval. Pak to skočí z thrilleru do žánru fantasy a užijete si příšerky v lese. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První díl zatím velký špatný a jestli se druhý nevytasí s nějakou nápravou, tak to vzdávám... Na to, že to s Lovecraftem nebude mít v zásadě nic společného jsem byl připravený.. Pitva americké rasové problematiky mi absolutně nevadí, pokud je chytrá (jako např. v případě Watchmanů) , ale tenhle nudný, patetický kýč s neumětelsky vyvedenýma potvorama a lobotomickýma postavama mi vážně ne-chut-ná.. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wau, tak konečne sa seriálu dočkal aj Lovecraft. A akého! Postavy chytia za srdce, výprava aj spracovanie sú úžasné, prostredie sa rýchlo strieda od Chicaga po malé mestečká, rasisticka linka je emotívna a silná. Do toho očividná láska ku science fiction, hororom, aj ku Lovecraftovi a plynulý skok do krvavého hororu a späť. Prirodzene a nenásilne. Aj to CGI je použité vkusne a rozumne a nekrvácajú z neho oči, práve naopak. Ak sa to má nejako robiť, tak takto! A praktické gore efekty sú na jedničku. Netrpezlivo očakávam druhý diel! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už rasistický popis tohto rasistického seriálu plného rasovej neznášanlivosti afroameričanov voči belochom je dostatočným dôvodom k zníženiu hodnotenia úvodnej epizódy. Afroamerické obete sú utláčané a preto sa na svojej ulici zabávajú namiesto toho aby robili niečo užitočné pre spoločnosť. Prvého afroamerického homosexuálneho páru sa dočkáme tentokrát až v 14 minúte tohto politicky korektného seriálu plného nenávisti k heterosexuálnym jedincom bielej, žltej či akejkoľvek inej okrem afroamerickej rasy. Rasizmus monštier, ktorá pozabíjajú iba belochov v závere epizódy nerieši vôbec nik...značne ironický komentár má svoje opodstatnenie práve v oficiálnom texte rasistov zo streamovacej služby HBO GO. Seriál možno pochváliť za viac ako dobrú dobovú atmosféru (aj keď krajina je tesne pred hospodárskou krízou tak vo vyložene černošskej štvrti stojí automobil pred každým domom, jedného z posádky netrápi telefónny účet do Kórei zatiaľ čo dcére druhého vytýkajú medzimestský hovor...) a ozaj vydarené scény rasizmu na americkom stredozápade 50tych rokov (takmer sa to v niektorých momentoch vyrovnalo vynikajúcemu Horiacemu Mississippi, plus šiltovka Brooklynu Dodgers palec hore) miernym sklamaním je naopak práve záver epizódy a nástup monštier, ktorý mohol byť o niečo lepší. Napriek tomu seriál ponúkol viac ako vydarený úvod, aj keď jeho úlohou je skôr ako baviť šíriť rasovú nenávisť medzi ľuďmi a to v žiadnom prípade nie je dobré... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pochybnosti vzbudí už nesmyslné akční intro působící dojmem odhalení karet příliš brzo - snad aby diváci přilákaní jménem Lovecrafta nečekali na zrůdy a bohy příliš dlouho. Ale tvůrce zajímá z Lovecrafta jeho rasismus a dočkáme se především připomenutí toho, jaké je to být člověkem druhé kategorie v poválečném USA - a to jsou hlavní důvody tísnivého napětí, protože z řady situací, kam se hlavní postavy dostanou, se přece nemůžou dostat bez ponížení nebo úhony. I přes postupné blížení se ke klasickému brakovému hororu tak, jak ho asi část diváků čeká, první epizoda trpí syndromem "dostali jsme hodně peněz na dobově přesnou výpravu, tak zaplácneme pasáž řadou zdržujících sekvencí, kde se budeme kochat dokonalostí retra". Uvidíme, co bude dál. ()

Mr.Ripley

všechny recenze uživatele

Filmová expozice seriálu paradoxně škodí, neboť nekoresponduje s béčkově stylizovaným finále z Lovecraftova ranku. Uvidíme, co přinesou následující epizody. Prozatím to vypadá na velmi nákladné GP roku. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: 50. roky minulého storočia neboli ľuďom čiernej pleti nijak zvlášť naklonené. A ak si k ľuďom, ktorý chcú černochov zabiť pripočítame príšery z Lovecroftových románov asi veľká šanca na prežitie nebude. Herecké obsadenie: Jonathan Majors je v blízkej dobe asi najhoršie obsadený herec do hlavnej úlohy. Hrať nevie vôbec a jeho výzor s tou krumpľou medzi očami (namiesto nosa) hovorí samo za seba. Jednoducho nesympatický týpek. Na druhej strane Jurnee Smollett-Bell je asi najsympatickejšie herečka čiernej pleti akú som po dlhej dobe videl. Prevedenie: Kamera je dobrá, efekty slúžia iba na to aby divák nezaspal a atmosféra doby ujde. Zlatý priemer. Pocity: Nechápem celkom prečo sa z priemernej knihy natáča seriál. Ak máte predlohu ktorá stojí za hovno je veľmi ťažké vymaniť sa z jej tieňa a to sa môžete ako chcete snažiť. 40% ()

Reklama

Reklama