Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 39 min (Minutáž: 54–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Vážený čtenáři, vzhledem k tomu, že autorka patří mezi ten typ lidí, kteří přečtou i "hajzlpapír", tak se jí kdysi dávno do rukou dostala i série o sourozencích Bridgertonových. A neboť jde knihy typu klasické červené knihovny, byla více než velmi překvapena, když pochopila, že ten slovutný a opěvovaný seriál Netflixu Bridgerton, je podle této knižní předlohy. Autorka, co by milovnice historie a historických snímků, byla nadšena z práce kostymérů i prostor, ve kterých se natáčelo. Čtenář si určitě všimne, že tam se penězi nešetřilo. Zda se šetřilo na poli scénáristů nemůže autorka říci, ale určitě se v této stránce šetřilo vtipem, protože ten se oproti knižní předloze někam vytratil. Odhlédněme prosím od historické korektnosti a smiřme se s tím, že žijeme v dobách politické korektnosti - proto část vysoce postavené anglické šlechty musí být tmavé pleti. Můžeme už pouze čekat, který vévoda vystoupí s žádostí o oslovování ve 3. osobě. Atmosféra však umocněná výbornou hudbou autorku ovanula, tudíž si ocenění nepochybně zaslouží. Seriál nijak ze škatulky červené knihovny nevybočuje, je navíc okořeněn o spoustu scén "mládeži nepřístupno", tudíž - pokud si, milý čtenáři, chcete večer odpočinout u něčeho nenáročného a "dopřát si trochu erotiky jako zdravý projev ženské sexuality" (aby autorka citovala klasiku:-), Bridgertonovi jsou dobrá volba. Autorka je do budoucna velmi zvědavá, zda se filmové verze dočká příběh Colina a Eloise, které se ji s Daphne a Anthonym líbily nejvíc. Vaše lady Rousse ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historická červená knižnica so všetkým čo k nej patrí a s výborným obsadením, hoc holt historicky nezodpovedajúcim. Už je to nejaká doba, čo som videla nestupídnu a nenudnú romanťárnu, toto bolo veľmi príjemnym prekvapením, aj po nepresvedčivom traileri. Rege-Jeana si pamätám aj z For the People, kde hral náturou veľmi podobnú rolu, a dúfam ho uvidím aj v ďalších, svedčia mu. ()

Reklama

zelvicka. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem rasista, ale...  Vážně jediný velký problém mám s tím, že se to má odehrávat v 18. století Anglii a že to zkrátka vypadá neuvěřitelně nepatřičně. Zvláště když někteří komparzisté se ani nenamáhali na svou scénu shodit dredy (nebo naopak byli jimi vylepšeni). Jinak je to svižné, zábavné, i přes to, že žánru romantiky příliš neholduji (romantika je totiž knedlík k obědu a pivo k večeři, když si ho nemusím odzátkovávat sám) mě celý seriál bavil. Průpovídky a komentáře jsem měl (a podle ženy fakt hodně!), tak řekněme 3,5*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Netflix si myslí, že keď bude účelovo a masívne tlačiť svoju propagandu a prepisovať históriu, tak väčšina ľudstva zabudne, kto to vlastne pracoval na plantážach. Lenže to sa mýli, nezabudneme. A netrpezlivo čakám, kedy sa tieto rasistické programy stanú vyváženými a belosi začnú hrať Martina Luthera Kinga alebo napríklad aj Obamu, ten by si tiež zaslúžil už film, mohol by ho hrať napríklad Buscemi, prečo nie? Mimo toho je seriál nudný, trápny, fádny a vôbec nerešpektujúci ducha doby. Aj keby že odhliadneme od toho, že belochov hrajú černosi, tak novoveká morálka, spôsob chovania, cudnosť, život na dvore a panstvách bol určite iný než nám to ukazuje tento bulvárny plátok, ktorý sa zhruba od tretej, štvrtej časti stáva nízkoúrovňovou červenou knižnicou. Najhoršie je, že seriál postráda atraktivitu, ale to sa stáva, keď všade obsadíte anglosaské herečky s prasacími rypákmi, estetický zážitok 1 z 10, aj to ten jeden bod je za šaty. Nezachránil to ani malý klon Sansy. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Je strašně vtipné, jak jsou černoši lidem trnem v oku :D Tohle není dokument, ani to tak není myšlené, je to telenovela využívající skutečného historického pozadí, ale tolik věcí je tam tak, jak by se nikdy nestaly, takže to, že jsou tam obsazeni lidi různé pleti, už fakt ničemu nemůže vadit. Mě to bavilo, postavy jsem si oblíbila pro jejich vlastnosti. Jediné, co jsem nečekala, bylo množství sexuálních aktivit. ()

Galerie (237)

Zajímavosti (22)

  • Colin (Luke Newton) a Penelope (Nicola Coughlan) porušují v seriálu všechna možná nastavená pravidla pro nezasnoubené páry z regentské éry. Oslovují se křestními jmény, dopisují si, drží se za ruce, jsou spolu o samotě bez garde, Penelope odmítla jeho nabídku k tanci. Všechno z toho bylo velice skandální. (klara.leb)
  • Nicola Coughlan (Penelope) a Luke Newton (Colin) jsou velkými fanoušky knižní předlohy a příběhu Colina a Penelope. V době natáčení seriálu si navzájem posílali fanouškovské edity a teorie, diskutovali o tom a některé nápady jim bylo dokonce umožněno zakomponovat do seriálu. Nicola Coughlan vzkázala fanouškům, že jejich prosby o to, aby Penelope oslovila Colina místo jménem „pane Bridgertone“, byly vyslyšeny a tato scéna se ve třetí sérii seriálu opravdu objevila. (klara.leb)
  • Vévoda z Hastingsu se ve druhé sérii už neobjevil. Je to z toho důvodu, že jeho představitel Regé-Jean Page podepsal smlouvu jen na jednu sérii a k dalším se nechtěl zavazovat, aby se mohl věnovat jiným projektům. Připustil, že je možné, že do jeho role v dalších sériích může být obsazen někdo jiný. (Ganka)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama