Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daphne debutuje mezi vdavekchtivou londýnskou smetánkou. Nový skandální plátek vyvolá obrovský rozruch. A do města se vrací vhodný nápadník – Simon, vévoda z Hastingsu. (Netflix)

Recenze (13)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy se zaobiraji svymi skandaly a milostnymi trablemi.Presto nebo prave proto je to nepatrne hlubsi telenovela s osvedcenymi postupy. Je to takova kombinace doboveho retra a soucasnych problemu.Korektnim obsazenim hindu,Indu na mista hrabat konce 18.stoleti a nevim koho vseho, je to site na vkus Americkych a Britskych divaku. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Úvod seriálu na mě působil velmi rozpačitým dojmem, kdy na mě zasazení herců tmavé pleti působilo příliš násilně. Ale uběhlo pár minut a vše si naprosto sedlo. ❗SPOILER "Sňatkový trh odstartoval velmi zábavnou formou hon za tím pravým ženichem pro Daphne. Když Vám režisér hned v následující scéně s přijímacím salónem servíruje dobovou houslovou variaci písně Girls Like You od Maroon 5, začínáte si říkat, že tohle si rozhodně necháte líbit. Styl vyprávění příběhu prostřednictvím Lady Whistledownové mi vyloženě sedí."❗ První díl si získal svoji formou, krásou řeči, vizuálem moji pozornost a těším se na díly následující. 👌 (01.04.2021) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trailer nebol velmi presvedcivy a najvacsiu pozornost na seba putala ta rasova alternacia, ale pilot ako taky je prijemna lahka romanca, pripominajuca mnohe ine a predsa svieza. Pristihla som sa, ze sa usmievam, takze sledujem dalej. :) ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je tak strašně špatné. Strašně mi na tom vadí, že je to zasazené do anglického prostředí, ale jinak je to prostě americké dílo skrz na skrz. A jenom pomluvy, pomluvy, pomluvy… ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

docela pohodovka. dalo se čekat, že zamindrákovaní čecháčci budou mít s tímhle seriálem problém. ve fantasy jsou například draci a nikdo v komentářích nepíše: “jak to, že tam mají draky? to není HiStoRiCkY správně!” na nějakou historii vám seru. klidně ať je tam černá královna. 😘 ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Obrněná vůči rasové vyváženosti jsem i já podlehla tomuto trendu. Zatím to u mě vyhrává spojení “pýcha a předsudek” vibes s jednoduchou zápletkou jak z “to all the boys” a ó ano, jsem zvědavá jak si s tímhle tvůrci vyhrají! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co mne na první dobrou bacilo přes oči, krom vymazleného vizuálu, nádherných úvodních titulků, tak barva pleti některých herců.To nemyslím nijak rasisticky, ale proboha koho zase napadlo, že v rámci rovnosti bude královna vypadat jak Luciferova nevěsta (nebo fakt měla hoódně ráda solárko), někteří šlechtici, (dokonce i vévoda) jak potomci otrokyň znásilněných bílými pány z čajové plantáže a podobně. Už se jen těším, až další Vinetou bude vlastně přeoperovaná Číňanka a otroci na bavlníkové plantáži modroocí blonďáci. Královna Šarlota Meklenbursko-Střelická se ve společnosti zcela běžně ukazovala s černou lady, která relaxovala u kouření doutníku. - jako fakt?! Já vím, že jde o hisoricky velmi volný romantizujíci seriál, ale když už si tvůrci dali takovou péči s prostředím, chováním a etiketou, tak tohle rozhodně neměli přehlédnout. Jinak krásná hudba, herci hrají dobře, byť emoce po nich poněkud kloužou. Scénář plytký a ohraný, dialogy stupidní. Uvidíme co vývoj postav přinese a kam se bude příběh ubírat. První díl za mne 50% max. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto seriálu nejsou černoši. Jsou tam bílé postavy hrané černými herci. Což mi přijde zbytečné a ujeté, protože vizuál je u televize nejdůležitější. Když v knize autor rasu nespecifikuje, představují si je taky všechny jako bílé a černoch si je zase představí jako černé. Jaká nevole by se zdvihla, kdyby největší krásku představovala tlustá a stará herečka s bradavicemi na nose? Nebo kdyby v dokumentu o křovácích v Africe hrál šamana běloch a muslimského imáma asijská žena? Tudíž nevidím smysl v obsazování historických snímků jinými rasami, než tam patří. Nemůžeme vše označit jako fantasy a zároveň operovat žijícími postavami. Pokud má s tím Netlix problém, nikdo je nenutí, aby překrucovali historii. Mohou točit současné snímky a mít tam černochů dle libosti. Tolik k rasám a teď k ději. Bohužel je to silná červená knihovna, kde se vše točí kolem nalezení ženichů a bulváru. Hlavní slečna vypadá i chová se jako Nastěnka z Mrazíka. Žánrově Pýcha a předsudek jsou o dvě třídy jinde. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romance se zvratem v závěru epizody, ale nic originálního, co by nebylo použito již jinde. Ale sleduje se to vcelku dobře. Dám prostor dalším dílům. Ale klidně mě mějte za rasistu, ale tolik negrů to je na pováženou. Hlavně, že šlechtic je negr, v realitě by maximálně umýval hajzly v Toweru jako vězeň. ()

Orion12 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi , když jsou ve filmech tmaví herci , ba naopak. Miluju je př. Freeman , Omar Sy , Mahershala Ali , Samule L. J. a spoustu dalších. Ale když do filmu , který se odehrává v 17.v Anglii stol narvou do každé druhé postavy černocha , tak je něco špatně. V té době se černoši nedostávali ani pomalu do Evropy , ale tmavá Královna či vévoda bylo fakt moc. Jinak solidní kostýmy , výprava a prostředí , jinak je to solidní béčko. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Taková super drbna v historickém hávu. Spojitosti jsou tři - vyšší trochu nafoukaná společnost, skandály a anonymní drbna. Problémy má stejné, tedy nafoukané nesympatické postavy (ne všechny samozřejmě) a neúplně zajímavou zápletku. Nebýt závěru, tak bych o dalším sledování ani nepřemýšlel. ()

Reklama

Reklama