Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 39 min (Minutáž: 54–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Julie Andrews (vypravěč), Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Recenze (202)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ To ako na čom frčia tvorcovia tohto gýču???!!! Pre mňa bol prvý diel aj posledným, čistý kentus! /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bridgerton jako TOP 1 na Netflixu po dobu skoro měsíce? Dobře. Články o seriálu ve světových médiích? Ok, stále nic pro mě. Ve Vogue píšou, že Bridgerton ovlivní módu pro letošní rok? Sakra! Člověk musí stíhat trendy, tak to teda zkouknu během pár dní. Překvapivě to není tak špatné! První tři díly bych i řekl, že to bylo více než dobré. Slušné dialogy, mělo to tah na bránu, žádné čekání až se potkají/zamilují/pohádají/rozejdou/vezmou/atd. Pěkně to odsýpalo. Pak jako by na místo scenáristy přišla dáma milující červenou knihovnu a 3-4 díly se děj vlekl, dialogy byly naprosto strašlivé (ona se ho nezeptá, ale raději bude brečet a utíkat a nenávidět ho!). Bylo to jako horská dráha, za kterou jsem nezaplatil. Na závěr však zůstal jen pocit, že tahle historicky-moderní (?!) Gossip girl je docela fajn, jen ten cliffhanger nepřišel (proč chtít další sezonu?). Ale jinak se přiznám, že mi ta korektnost seriálové tvorby hlavně na Netflixu začíná vadit. Záběr na královnu a její služebné a každá má jinou barvu? Záběr na šlechtu, kde je to jako v černobílém filmu? A pak se podíváte na promo fotky k seriálu a tam je to vybělené, jaký paradox, že. Těším se, až Trumpa bude hrát v novém životopisném filmu mexikánec, Václava Havla třeba Denzel Washington a královnu Alžbětu v Crown v poslední sezoně třeba Adjoa Andoh? ;-) ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Ach ti barevní ve slechtickych rolich.. je to hnuj vypravou i kulisami. Smutny odkaz doby naprotp surrealny. Vyzniva mi to jak horsi pohadka pro dospele. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ideológia proletariátu len naruby. Jeden aj druhý extrém je zlý. Panebože, toto je vraj TOP 10 na Netflixe na Slovensku. A chválené kade-tade. Mňa picne, som holt asi čudný. Výprava však nebola zlá, to musím uznať. Len som sa nestačil čudovať, kde v Anglicku r. 1813 vzali toľko černochov? A kráľovná? Radšej nekomentujem. Bridgertonovci sú odporná karikatúrna reklama na korektnosť. Na tejto úrovni už mimo zdravého sedliackeho rozumu a je to už len k smiechu. Tak treba brať aj celý seriál. Ako výsmech rozumu. 20/100 ()

meave 

všechny recenze uživatele

Zmiešaná spoločnosť, výstredné outfity a expresívne kulisy zľahčujú zošnurovanosť, ktorá vyššiu triedu zväzovala omnoho viac, ako chudoba. Lebo obava z nej zbavovala možnosti žiť podľa vlastného vkusu a rovnako ako dnes, si vyžadovala odvahu a ochotu riskovať. Preto urobiť to, čo je správne (duty), bolo najvyššou hodnotou. Aj preto bola pre úspech nevyhnutnosť spojiť ju so schopnosťou čítať medzi riadkami, medzi pohľadmi a drobným pohybom. Zdanlivo sa zaradiť a popri tom si nájsť to svoje. Dnes odvaha nemá už tú cenu, ako v časoch, keď len Viktorka mohla robiť, čo sa jej zachcelo. Nevieme to celkom porovnať, chýba empíria - ale tá predstava vie stále omámiť. Lebo veríme, že my by sme to isto dokázali. Očarujúce! ()

eileen odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k opěvovanosti tohoto seriálu jsem se donutila dát mu šanci a dnes při žehlení si pustila 1. díl, připravena na nejhorší. Musím konstatovat, že seriál předčil veškerá má očekávání. Nenapsala bych, že je to slátanina, je to něco mnohem horšího. Je to odporná agitka času korektnosti, něco jako naše budovatelské filmy 50. let. Tak tam se teď nachází americká kinematografie a stvořila pro to Netflix. Lidé (spíše ženy) tu mohou psát, že je to fantasy, ale podle mě je to spíš fantas-magory. Něco, co začíná slovy "Londýn v roce 1813", prostě není fikce, může mít smyšlené postavy, ale musí být zasazeno do té doby a zde polovinu populace tvoří černoši, míšenci a hlavou je královna černoška. A teď se do mě můžete opřít jako do rasistky - není tomu tak. Stejně tak nesnesitelné by pro mě bylo, kdyby ve Vzpomínkách na Afriku hrál náčelníka kmene Kikuju Robert Redford. Cožpak to lidi, co to tu chválíte, nevidíte, jaká odporná manipulace s historickými reáliemi to tu je? Nesmím zapomenout na nesmyslné sexuální hrátky na veřejnosti a podobné nesmysly. A celkově scénář je neskutečně plytký a nudný. Vizuálně krásné? To jako že tam je spousta křiklavých barev a bije to do očí? Nic na tomto seriálu není skutečné, poutavé, poučné a ani zábavné. Je to nebezpečný manipulativní brak. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapily me ty desitky milionu divaku a treti nejsledovanejsi serial na Netflixu u nas,tak jsem si pustil prvni dil. Je to trochu lepsi telenovela s pekne nadrzenymi hrdiny. Povrchnejsi a do sirky nafoukla Pycha a predsudek, v niz vyborne zahrala ta britska vychrtlina s predkusem. Nerikam ze tato hlavni hrdinka neni uhranciva kocka. Je videt ze ve streamovacich spolecnistech maji dobre specialisty, kteri zjistuji co chteji lidi opravdu videt.Nejzabavnejsi pro divaky budou hindsti, cernossti a indicti slechtici.Scenaristka vymyslela, ze si kral vzal cernosku a to umoznilo mensinam ziskavat tituly hrabat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sterilní slaďárna pro ženský, která se snaží zaujmout jen tím, že se v ní více souloží. Jinak je to na úrovní telenovel a evropských seriálů ze 70. let. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Netflix si myslí, že keď bude účelovo a masívne tlačiť svoju propagandu a prepisovať históriu, tak väčšina ľudstva zabudne, kto to vlastne pracoval na plantážach. Lenže to sa mýli, nezabudneme. A netrpezlivo čakám, kedy sa tieto rasistické programy stanú vyváženými a belosi začnú hrať Martina Luthera Kinga alebo napríklad aj Obamu, ten by si tiež zaslúžil už film, mohol by ho hrať napríklad Buscemi, prečo nie? Mimo toho je seriál nudný, trápny, fádny a vôbec nerešpektujúci ducha doby. Aj keby že odhliadneme od toho, že belochov hrajú černosi, tak novoveká morálka, spôsob chovania, cudnosť, život na dvore a panstvách bol určite iný než nám to ukazuje tento bulvárny plátok, ktorý sa zhruba od tretej, štvrtej časti stáva nízkoúrovňovou červenou knižnicou. Najhoršie je, že seriál postráda atraktivitu, ale to sa stáva, keď všade obsadíte anglosaské herečky s prasacími rypákmi, estetický zážitok 1 z 10, aj to ten jeden bod je za šaty. Nezachránil to ani malý klon Sansy. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Dal bych to odpadu už za scénář. Přepisování historie s Londýnem 19. století plným africké šlechty a emancipovaných žen, to už je jen třešnička na tomhle dortu z odpadků. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, Pýcha a předsudek byla u první epizody v mé mysli neustále. Příběh mladého páru, který se zpočátku nesnáší, aby se nakonec hluboce zamiloval, je slavným románem evidentně inspirovaný. _____ Do historického příběhu film vnáší současné postoje, takže postavy sice chodí v kostýmech, jednají a mluví však, jako by byly ze současnosti. Nic proti, takový protipól je zajímavý. Bohužel, někdy je to na obtíž, zejména v postavě věčně brblající Eloise, které na mě dělala dojem karikatury feministky z pera nějakého mysogina. ____ Pak však nastaly scény, které by Jane Austen v životě nenapsala a já si říkala: dívám se snad na nějaké kuchyňské soft porno? Myslím tím sex na schodech a další podobné. A tak postupně více a více vysvítalo, že se přes moderní pojetí stále dívám na starou známou červenou knihovnu, která nemá žádné větší ambice. Scénář je líný, předkládá nesmyslné zkratky a nereálné činy, postavy se chovají zmateně a nekonzistentně. SHRNUTÍ: Ať vzbudil seriál jakoukoli vzrušenou debatu, ve skutečnosti to je romantický škvár s pár sexuálními scénami. 2. řada ()

Aja2001 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první dva díly jsem byla naprosto znechucená a bojovala jsem sama se sebou. Nemyslím si, že by se náhled na dobu ve které se děj odehrává měl zkreslovat, ale nakonec mě pohltil příběh a když na to prohlédnu jako na fantazi romantický příběh tak to nebylo špatné. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historická červená knižnica so všetkým čo k nej patrí a s výborným obsadením, hoc holt historicky nezodpovedajúcim. Už je to nejaká doba, čo som videla nestupídnu a nenudnú romanťárnu, toto bolo veľmi príjemnym prekvapením, aj po nepresvedčivom traileri. Rege-Jeana si pamätám aj z For the People, kde hral náturou veľmi podobnú rolu, a dúfam ho uvidím aj v ďalších, svedčia mu. ()

Beznoh odpad!

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy začne být ve filmech Britská královna z dob minulých černá já se odmítám dívat a rodí se ve mě rasismus který ve mě nikdy nebyl. Od okamžiku kdy zkreslujeme realitu jako nějaký zoufalý marketing a promo etnické rovnosti, věřím že to bude mít přesně obrácený efekt a je to bohužel dobře. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se toho málem štítila, abych náhodou nezahlédla ani minutku, která by mě mohla intelektuálně kompromitovat, až jsem si to jednou pustila - a už po prvním díle jsem se skutečně cítila jako porcelánová cukřenka. A díky dabingu jsem si to asi za měsíc pustila k žehleni zase - a hle už mě chytili, už jsem chtěla vědět, jak to bude dál. Takže jako romantická slaďárnička to fungovalo velice zdařile. A ty šaty! Tak nádherné šaty a v tolika provedeních jsem neviděla absolutně nikde jinde. Žánr červené  knihovny to naplnilo až po okraj. S historií to však nemělo společného zhola nic, tak bylo jistě zbytečné uvádět, ze se to odehrávalo v Londýně v 19. století. A to, že polovina anglicķého dvora byli vznešení černoušci, bylo tak za hranou, až to bylo ftipné; jinak na to asi pohlížet nelze. A ještě si tedy neodpustím varování, že chlápci by si to měli pouštět jedine na vlastní nebezpečí. ()

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Netflix zvažuje přechod k týdenním epizodám

Netflix zvažuje přechod k týdenním epizodám

12.09.2022

Jedna z mnoha věcí, která dělala Netflix zpočátku jeho přechodu ke streamování obsahu unikátním, bylo pravidlo žádných reklam. Tenhle boj ale před časem společnost vzdala za cílem vyšších zisků. Není… (více)

Reklama

Reklama