Reklama

Reklama

Bridgertonovi

(seriál)
  • USA Bridgerton
Trailer 1
USA, (2020–2024), 24 h 39 min (Minutáž: 54–73 min)

Tvůrci:

Chris Van Dusen

Předloha:

Julia Quinn (kniha)

Hudba:

Kris Bowers

Hrají:

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Adjoa Andoh, Florence Hunt, Ben Miller, Luke Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný knižním bestsellerem sleduje příběhy osmi nerozlučných sourozenců z mocné rodiny Bridgertonových a jejich touhu po lásce. (Netflix)

Recenze uživatele Bozvav k tomuto seriálu (8)

Bridgertonovi (2020) 

Co mne na první dobrou bacilo přes oči, krom vymazleného vizuálu, nádherných úvodních titulků, tak barva pleti některých herců.To nemyslím nijak rasisticky, ale proboha koho zase napadlo, že v rámci rovnosti bude královna vypadat jak Luciferova nevěsta (nebo fakt měla hoódně ráda solárko), někteří šlechtici, (dokonce i vévoda) jako potomci otrokyň znásilněných bílými pány z čajové plantáže a podobně. Už se jen těším, až další Vinetou bude vlastně přeoperovaná Číňanka a otroci na bavlníkové plantáži modroocí blonďáci. Královna Šarlota Meklenbursko-Střelická se ve společnosti zcela běžně ukazovala s černou lady, která relaxovala u kouření doutníku. - jako fakt?! Já vím, že jde o hisoricky velmi volný romantizujíci seriál, ale když už si tvůrci dali takovou péči s prostředím, chováním a etiketou, tak tohle rozhodně neměli přehlédnout. Jinak krásná hudba, herci hrají dobře, byť emoce po nich poněkud kloužou. Scénář plytký a ohraný, dialogy stupidní. Druhý díl se táhl zcela ve stínu prvního, pak dva díly výrazně lepší, postavy se někam posouvaly, odhalovaly svoji emociální stránku, objevil se i humor a drama a pak hop a přímý sešup do vágní červené knihovny, kde už zbývalo jen zapnout onu příslovečnou večerní lampu. Prostě nuda, unylé pohledy, slzičky, hysterie a nekonečné kecy o lásce prokládané stále stejnými plesy, sem tam trocha sexu. Jako celek jsem dosti zklamaná, myslím si, že potenciál příběhu zůstal zcela nevyužit. Veškerý svůj um vyplýtvali na krásný vizuál a nazdar. Za mne dvě a půl hvězdy, tedy 50%. DRUHÁ ŘADA: docela jsem byla zvědavá, kam se děj posune a posunul se........někam. Zůstal sice krásný vizuál, nádherné i když historicky velmi nepřesné kostýmy, podmanivá hudba (madona v orchestriální podobě, byla fakt pecka), ale to je tak vše. Zcela chyběl humor, nějaké to sexuální napětí a i dramatická linka kulhala, jak stará kobyla. A dosti trapně působily i některé, rádoby dobové momenty v chování. Na stranu jednu, nesměla být dáma s mužem o samotě, na stranu druhou, se mohla courat bez garde po všech čertech a nikdo si ničeho nevšimnul. Sečteno a podtrženo, zatímco jednička působila svým pojetím alespoň novátorsky, nechyběl jí šmrnc, dvojka je jen ubohá, hezky vybarvená červená knihovna pro zoufalé fanynky Rosamunde Pilcher. Za mne 25 max. a trětí řadu už fakt sledovat nebudu. ()

Dokonalý démant (2020) (S01E01) 

Co mne na první dobrou bacilo přes oči, krom vymazleného vizuálu, nádherných úvodních titulků, tak barva pleti některých herců.To nemyslím nijak rasisticky, ale proboha koho zase napadlo, že v rámci rovnosti bude královna vypadat jak Luciferova nevěsta (nebo fakt měla hoódně ráda solárko), někteří šlechtici, (dokonce i vévoda) jak potomci otrokyň znásilněných bílými pány z čajové plantáže a podobně. Už se jen těším, až další Vinetou bude vlastně přeoperovaná Číňanka a otroci na bavlníkové plantáži modroocí blonďáci. Královna Šarlota Meklenbursko-Střelická se ve společnosti zcela běžně ukazovala s černou lady, která relaxovala u kouření doutníku. - jako fakt?! Já vím, že jde o hisoricky velmi volný romantizujíci seriál, ale když už si tvůrci dali takovou péči s prostředím, chováním a etiketou, tak tohle rozhodně neměli přehlédnout. Jinak krásná hudba, herci hrají dobře, byť emoce po nich poněkud kloužou. Scénář plytký a ohraný, dialogy stupidní. Uvidíme co vývoj postav přinese a kam se bude příběh ubírat. První díl za mne 50% max. ()

Umění mdloby (2020) (S01E03) 

První vtipný zásek, když dva degenrovaní příslušníci šlechty čučeli v noci na vyhaslá kamna a hráli si na supermana: "Zapálím ty kamna pohledem, nezapalím, no nic studené mléko taky dobré". Řekla bych, že tady se konečně rozjíždí charakterové prokreslení postav, na drobných detailech je krásně vidět jak děsně nudný a zahálčivý život aristokracie vedla a jak ty nanynky byly většinou tupé a nevzdělané chudery bez vlastní ceny. Stejně vtipné je i to, jak si ty chudery představují vztah, nicméně je to dosti klišé představa, neb dle dochovaného z mnohé korespondence, všechny tak úplně vědomostmi nepolíbené nebyly. Tento díl zatím nejlepší za mne 75% ()

Věc cti (2020) (S01E04) 

Vévoda je debil poznamenaný tyranským otcem, nicméně dějovým zvratům to vcelku prospívá, je docela vtipné, jak tvůrci vyřešili vysvětlení barvy pleti příslušníků šlechty. Postavy mají zajímavý vývoj, ale jinak je to fakt děsně červená knihovna. Za mne 60%. ()

Vévoda a já (2020) (S01E05) 

Slabší díl, děsně plkají o ničem, večery pod lampo hadra. za mne 40% ()

Šustot sukně (2020) (S01E06) 

Zase o dost slabší díl, kde se hodně intrikuje, ale blbě, hodně pláče a souloží. Za mne 40% ()

Propastná vzdálenost (2020) (S01E07) 

Nuda, nuda, nuda. Čekala jsem a doufala, že se rozvine nějaká ta dramatická linka při hldání vojáka George a při hledání pisatelky bulvárních zpráv, ale ono houby, jen prázdné tlachy a nic jiného. Za mne 30%. ()

Po bouři (2020) (S01E08) 

Zakončení první řady bylo přdvídatelné a plné klišé. Snad jen totožnost pisatelky byla mírně překvapivá, Já osobně ji měla jako druhou v pořadí. Za mne 45% ()

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Reklama

Reklama