Reklama

Reklama

Outer Banks

(seriál)
  • USA Outer Banks
Trailer 1
Akční / Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2020–2024), 32 h 50 min (Minutáž: 42–79 min)

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madelyn Cline, Charles Esten, Drew Starkey, Caroline Arapoglou, Cullen Moss, Jonathan Daviss, Terence Rosemore, Rudy Pankow, Chase Stokes, Madison Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Teenager John B. na ostrově boháčů a chudých přesvědčí svoje tři nejlepší kamarády a společně se vydají hledat legendární poklad spojený se zmizením jeho otce. (Netflix)

Recenze (50)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kompas se k němu vrátil. Bere to jako znamení. „Velké“ dobrodružství je tady, ale nejprve se musíme prokousat faktem, že jde sice o jeden ostrov, ale dva kmeny. Jeho část je totiž domovem smetánky, která je odříznutá od jižní strany, která je zase domovem dělnické třídy. Hned od začátku to nevypadá, že by šlo o vrchol scenáristického umu, hlavní hrdina je přesvědčený, že ví, co ho dovede k dávnému pokladu a k pohřešovanému otci. Jde po něm sociálka, brzy i policie. Onen poklad zmizel ve starověkém vraku. 150 let po něm pátrali. Neúspěšně. Parta šestnáctiletých mládežníků se do jeho blízkosti dostala neuvěřitelně snadno. Díky troše napětí, troše humoru a retro nádechu jsem vydržel. Čekal jsem, že někdo konečně (opravdově) přijde k úrazu a že se hrany přeci jenom zostří. Poslední tři díly PRVNÍ série už ale byly velký průšvih, protože se začali tahat hodně divocí králíci z klobouku. Zejména logika šla na hodně dlouhou procházku. Čekal jsem seriálovou oddychovku ve stylu limonádového Do hlubiny (2005), kdy se budou před voyeuristickou kameru cpát urostlí mládenci, děvčata vrtící se v plavkách a průzračné moře. Nedočkal jsem se. Soutěž, kdo se zachová jako největší idiot, měla nakonec víc vítězů. A tenhle festival náhod a špatných rozhodnutí opravdu nemůže nalákat na sledování druhé série. Alespoň mě těžko. ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný oddechový seriál. Výborný námět ve stylu Lovců pokladů, zajímavé prostředí, společenské rozdělení, emoce a vztahy fungují. Občas trochu přehrocený a hodně americký, jednání postav je někdy nelogické (těžko najdeš na jednom místě tolik debilů- jednání "smetánky" je prost až moc přehnaný). Ještě musím vytknout neustálé rvačky, pořád, snad v každém dílu se něco řeší pěstmi... Ale celkově dávám takových 70%, bavilo mě to a příběh byl poutavý. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Sarah ou tak to byla šíleně dokonalá herečka, nádherná a skvělá, nová tvář, tenhle seriál se vryl tak hluboko že jsem ho na jednu ránu sjel celý. Příběh nervy drásající, prostředí nádherné a fascinující, ostatní herci skvělý, výborní. TOP zaslouženě, druhá série aby už klepala na dveře. Od prvních sekund to bylo rychlé tempo příběhu a pomalé tempo času, tahle spravedlnost a honba za pokladem byla úchvatná, nebezpečná, prostě to je seriál. Druhá série se nese ve stejném duchu skvělého dívání jako první, skvěle spojeni, herci opět bomba, prostě vše, chci další přídavek. Třetí sérii bych to celé uzavřel, všechno dopadlo dobře a tak by to mělo skončit a ne to proměnit na hledače pokladů, to už nebude ono, celé to do sebe krásné zapadalo a dívalo se výborně, a už tak třetí série byla nejslabší, čtvrté se rozhodne hodně bojím. ()

Falconica

všechny recenze uživatele

Jsem vážně unavená z třicetiletejch chlapů s postavou profesionálního plavce a 25letejch sexy děv předstírajících, že jsou teenageři... Připadám si u sledování těchhle show jako že mě někdo má za idiota. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Outer Banks až příliš hřeší na to, že cílí na mladší publikum. Záleží tak jen na vás, jestli (případně do jaké míry či jak dlouho) budete ochotni přehlížet či tolerovat, kolikrát příběh spoléhá na absolutní náhody, šťastná setkání či rovnou zásah deus ex machiny. V tomhle jde seriál daleko za hranici scenáristické lenosti a dle závěru druhé série to nevypadá na brzké zlepšení. V čem naopak seriál boduje, je rozhodně překrásné prostředí Severní… tedy vlastně Jižní Karolíny, sympatičtí hlavní hrdinové a především samotná zápletka o hledání pokladu. Ačkoliv jsou tedy počínání a schopnosti postav velmi často přitažené za vlasy, hledají poklad - existuje snad lepší zápletka? Výhodou je také to, že už po prvním díle bezpečně poznáte, jestli tohle dobrodružství bude pro vás nebo ne. 70% ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Oceňuji dobrodružný žánr (hledá se poklad a vrah) a opravdové lokality (opravdové moře!). Dále bylo zajímavé, že mládež je bez telefonů, protože v chudší části ostrova vypadne po hurikánu elektřina. Celkově dost slátanina, ale občas mi to na oddech nevadí :) ()

Peticipa 

všechny recenze uživatele

Několik nelogických scének, béčkových náhod, přehnaných eskapád a kliše, jako celek ale série drží, vyprávěním svižná, napínavá, bez omáčky. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Je to taková zfilmovaná počítačová hra, v níž hledáte indicie a unikáte při tom záporákům. A jako takové to není špatné. Kdo by tu chtěl aplikovat zákony logiky - radši ať pomýšlí o jiných březích. ()

Tunri

všechny recenze uživatele

Na začátku to vypadalo dobře, ale pak to začalo být minutu od minuty debilnější. Banda drsnejch šestnáctiletejch děcek (hraní dospělými lidmi) běhá po ostrově, střílí, krade, fetuje, surfuje, potápí se, pracuje s pokročilou výzkumnou technikou, vyjebává s policií, řídí velký auta a lodě, mlátí se a pětkrát za díl dostává přes držku a vlastně nějak všechno, co běžně dnešní mládež dělá. Po pěti dílech už je to trapný a opakující se. 90 % dílu tam nějakej arogantní zkurvenec zdrhá nebo se hádá nebo mlátí, ostrovní pohoda. Nějaká buchta je tam nasraná, jak je bohatá a buržoazní. Děti si v tom najdou svoje dobrodružství, ale dospělý divák průměrné inteligence to nemůže dát za střízliva. ()

etienne 

všechny recenze uživatele

pozor, text obsahuje spojlery. Ak by to bola nejaká počítačová hra, tak nedbám, takú adventúru by som si kľudne rád zahral, hľadať stroskotanú loď a zlato na jej palube, avšak hra to nie je, je to len seriál, v ktorom partička 4 mladých pátračov narazí, okrem zlata aj na skorumpované súdy a policajtov. Bola by to možno aj celkom fajn zábava a dobré pokukaníčko, avšak scénar má viac dier ako moje sitko na špagety, policajti sú neschopnejší, než tí naši, to už je čo povedať, hlavní hrdina John B. ako keby vypadol z katalógu spodnej bielizne, jeho účes drží, aj keby si umyl vlasy vo vedierku s hnojom, samozrejme, že nechýbajú keci typu, už nie je dosť času, musíš už ísť, ale tak na emotívne rečnenie, nekonečné objatia, vyznania sa čas vždy nájde. 34 % ()

DWR 

všechny recenze uživatele

Oddechový seriál, který mě ve výsledku bavil, zpočátku jsem trochu váhal jestli sledovat dále, nudnější začátek, ale po 3 dílu se dostavila dávka napětí a překvapení, k tomu hezké prostředí, super záběry na místní krajinku. Očekávám další serii, ale myslím že by stačila jedna s větší propracovaností, ale určitě tomu dám šanci. ()

V1ctor_ 

všechny recenze uživatele

Netflix se již delší dobu snaží prosadit své "Teenager" zamilované drama seriály a opravdu se jim to daří, i když je zápletka místy slabá, obzvláště na začátku, kde mě udržely jen vyhrocené vztahy mezi hlavními hrdiny, působí jako komplex dobře. Celé to trochu zahrabává klišé v podání toho, že když už si myslíte, že jste "za vodou" záporák zázračně vypátrá něco co vás opět hodí do pocitu bez naděje, kdy si připadáte, že je celý svět proti. A vskutku to tak taky je, s tímto problémem přichází občasná nelogičnost, nemotornost Johnovi party a rádoby "záporáků." Emoce zde jsou tam, kde by měly být, seriál vás v tom však nenechává, a za chvíli zase nevíte co se bude dít a jak se z toho "Pleebs" vyhrabou tentokrát. Děj ohledně hledání 200 let ztracené Royal Merchant a jejího pokladu, kterou se doposud nepodařilo najít je fascinující, avšak místy pokulhává společně s místem, kde se seriál odehrává, působilo to na mě jako nějaké Sci-fi, kde jsou vlastní pravidla. Seriál vypadá jako, že nemá jakkoliv velké ambice a jakožto "oddechový" patří mezi jedny z těch lepších. Na to, že to kočíroval Netflix s takřka neomezeným rozpočtem působivých 7,5 / 10. ()

Theplak 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen treti radu pres vikend vedle svy 15tilety sestry. Celou dobu mi to prislo jako pocitacova hra.. protoze tam nedava vubec nic smysl... je to desne hloupy.. opravdu neni normalni aby vas armada cvicenejch vojaku prestahala honit za prvnim plotem, za poslednima dverma z baraku, a nebo kdyz odplujete na clunu, tak na vas budou cumet z brehu a rikat si... a jejej vrtulnik asi nemame... Kde je prokleti onoho pokladu? kteryho se vsichni boji?? KDE TVLE?? a ty tri obri sutry na konci nejdou jako videt z vrtulniku nebo co? jo sorry za tech 500 let se tam asi nikdo neproletel.  a pak teda jdes jednim smerem... a tam je teda jeskyne.. a v te je dira... a challenge nalezeni pokladu je preskoceni 1.5m prurvy a pak zhasnout?? to je vse? Give me a break, neni mi 15 ()

riza-do 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské netflixové překvapení! Ač se mi zprvu vůbec nechtělo rozkoukávat dramatický seriál se skoro hodinovými díly (většinou se takové seriály strašně táhnou), tohle je rozhodně pecka. Postavy jsou zajímavé, zábavné, skvěle napsané, příběh o hledání pokladů je poutavý. V prostředí značně neokoukaném se pořád něco děje. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Takové přerostlé Rychlé šípy najdou tajemný kompas a ... dál nevím, nezvládl jsem to dívat. Asi to není úplný shit, ale za mě to dívatelné není. Snad pro nějaké menší děti by to mohlo být vzrůšo. (12%) ()

jprmusic odpad!

všechny recenze uživatele

pro jak starý děti tohle veledílo je? Seroš velebící sráče, zloděje, lháře .... zkrátka koncentraci těch nevětších ubožáků jak na straně relativně chudejch, tak těch relativně bohatejch. A mezi námi, bejt chudej, nic nedělat, jíst zadarmo, serfovat .... fajn život ne? ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Momentalne jeden z nejzabavnejsich (dějově) seriálu. Ma to svoje mouchy, misty lehká nelogicnost, ale tu rad odpustim. De se na druhou serii. ()

Reklama

Reklama