Reklama

Reklama

Epizody(12)

V podivném světě, kde lidé žijí v uzavřených vznášejících se skleněných glóbech spojených pouze železnicí a obklopených tajemnou nicotou, v které se pohybují podivná monstra, má jen hrstka vyvolených především z řad šlechty jisté magické nadání a schopnost ovládat manu. Ti používají svých dovedností právě k boji s monstry, která zdejší civilizaci neustále ohrožují, a tak je součástí výchovy mladých šlechticů bojový výcvik na speciálních školách. Jednou z dívek ze šlechtické rodiny je i Melida Angel, která však až do současnosti nebyla schopná projevit své magické nadání. Proto byl na školu, kde dívka studuje, vyslán mladík ze speciální magické jednotky jménem Kufa Vampir, jenž se má stát dívčiným lektorem a pokusit se u dívky probudit její schopnosti. Dívčin dědeček však pochybuje, zda je dívka vůbec legitimním potomkem jeho rodové linie a zda nejde jen o dítě zrozené z cizoložství jeho snachy s nějakým obyčejným člověkem bez magických schopností. Proto má Kufa v případě, že dívka nebude schopná ovládat manu, Melidu prostě zabít. Kufa postupně zjišťuje, že dívka opravdu tento dar nemá, ovšem je okouzlen silou jejího odhodlání změnit svět, a proto se rozhodne dívce pomoci způsobem, který pokud někdo odhalí, bude znamenat smrt nejen pro Melidu, ale i pro jejího učitele... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

OK, stačilo! Je smutné, když někdo vezme původní námět, sestříhá ho a proletí hned několik kapitol šíleným tempem, aby nám pak nabídl jako kompenzaci díl věnovaný "pyžamové párty". Ono i tak to není kdo ví jaký klenot, postavy jsou ploché (a ne, to nesouvisí s tím, že jsou to většinou desetileté dívenky) a když je největší plot twist prvních pár dílů zjištění, že Kufa Vampir je vlastně asi vampír, tak si říkáte, že na takovéhle hříčky už jste vážně příliš staří... Souboje jsou slabé, necítím z nich žádné extra napětí. Nějaké to tajemno tam sice možná někde ukryté je, ale díky tomu nevyrovnanému a zmatenému tempu, které je ještě proložené podivnými pokusy o romantiku a fanservis, se to utápí jako kámen v bažině. No a když je navíc nejpříjemnějším (a nejoriginálnějším) překvapením pouze samotné vyobrazení zdejšího světa (ta města vypadají jako takový docela honosný lustr, škoda, že to vidíte jen asi dvakrát), nejchytlavější věcí je tu openning a jediné nad čím přemýšlíte je to, jestli ten zdejší souboj škol až příliš nevykrádá Harryho Pottera a Ohnivý pohár, pak je zřejmé, že tu pro vás nemá smysl dál ztrácet čas... DROP po 6. díle a 3,3/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuta 2 epizody, drop] Ne, omlouvám se Kiritovi ze SAO, óóó, já celému jejich anime křivdil. Kdybych já totiž šel do světa sbírat klišé, Assassin's Pride by byla skvělá volba; jsem až překvapený, že seriál pod jejich náporem nepraskl. Mohl bych opakovat příběhy o tom, jak jsou postavičky prostinké kopie mnoha jiných, jejichž chování věrně sjíždí základní charakteristiky protagonistů shounenů pro nejměnší či středních škol. Hlavní problém je tomu ale mnohem nadřazenější: Režie. Shlédl jsem spoustu anime, aniž bych znal jejichž předlohy, ale až zde je tak bolestivě a nešikovně viditelné, jak moc se stříhá a vynechává původního materiálu. Nejdůležitější problematika many je ukrutně nevysvětlená a skoky v čase nemůžou být necitlivější. Když tento fakt vemu v potaz, je směšně překvapivé, jak je děj zatím nepřekvapivý, nezmiňuju trochu pedofilní podtón vztahu hlavní dvojice. Pokud máte nějakou anime hrdost, nenechte se ošálit tímto béčkově vypadajícím Kiritem a spol, nestojí to za to. Nejslabší 2* pro bezkrevný odvar anime Twilightu. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Masáže nevinných holek pod zákonem. Čím delší vlasy, tím víc powaaa. Bez kontinuity, zajímavého příběhu, postav. Mnoho breku, fňuku a kňouru. Meh 25 % ()

s3DimenT 

všechny recenze uživatele

Cítim sa oklamaný, a okradnutý o čas ktorý som mohol stráviť produktívnejšie, než pozerať toto anime. Príliš detské, príliš skratkovité. Po 3. epizóde ktorá jediná mala "gule" som dúfal, že sa to trošku zdvihne ale márne. Koniec série tomu všetkému dal pomyselný klinec do rakve a ja len dúfam, že 2. séria nikdy nevznikne. To by ma fakt nasralo. ()

Reklama

Reklama