Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V dobách války se objevila různá technologická vylepšení člověka, která dokázala být přímo integrovaná do těla či nahradit některé jeho části. Tak vznikla skupina lidí označovaná jako "Rozšíření" (Extended), oplývající různými modifikacemi, jako jsou robotické končetiny či různě zabudované zbraně. Když válka skončila, tak tito lidé jako by ztratili svůj účel, společnost je nikdy nedokázala plně přijmout a i dnes budí strach a pohoršení.
Juuzou Inui je jedním z nich a během svého současného života se snaží přijít na odpovědi na otázky, které ho trápí. Kdo a proč ho takto proměnil, že mu dal místo hlavy revolver? Proč nemá žádné vzpomínky na minulost? Během snahy najít odpovědi Inui také pomáhá řešit problémy a potyčky spojené s přítomností dalších Rozšířených ve městě, což mu získalo mezi některými zdejšími obyvateli jisté renomé. Díky tomu ho jednoho dne vyhledá tajemný muž, který má v patách Organizaci pro dohled nad Rozšířenými, ale také velmi mocnou megakorporaci Berühren, která vyslala velice schopného zabijáka. Tento podivný návštěvník žádá Inuiho, aby ochránil omráčeného chlapce, kterého má s sebou a jehož měl dle slov jeho pronásledovatelů unést... (Jeoffrey)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (4)

q66 

všechny recenze uživatele

Máte rádi film noir, cyberpunk a akční braky osmdesátých let? No Guns Life je v podstatě pocta všem těmto věcem, a minimálně já to určitě můžu. Hlavní věc je samozřejmě to, že náš protagonista (soukromý detektiv a bývalý voják se ztrátou paměti neustále kouřící cigaretu samozřejmě, a mluví ho nikdo jiný než Junichi Suwabe) je cyborg a místo hlavy má velký revolver (a pokud by to nestačilo, má ještě jeden zabudovaný v ruce). Všechny ostatní ingredience tu jsou také - zlé megakorporace ovládající svět, poválečné dystopické prostředí a v podstatě všechny stereotypy noiru a cyberpunku. Perfektně laciný dialog je pak kapitola sama o sobě - tohle nebude pro každého a musí se to vidět, a není žádná jistota že kvalita zůstane na aktuální úrovni, ale jedna věc je jistá, pro mě to určitě je. Zatím 1EP 7+/10 **** Dodatek po EP12: No, tak něco tomu chybí... ty noirové části, kde v hlavní roli je Juuzo, jsou perfektní, ale to není vždycky a ty ostatní jsou podstatně slabší. Kromě toho tempo by mohlo být lepší, jsou tu i zbytečné epizody, a pár dalších vad... ale celkově to má dost stylu na to, abych tyhle věci částečně přehlédl. Takže celkově jsem se bavil, a na druhou řadu se podívám, ale 6+/10. ()

GamelotXP 

všechny recenze uživatele

Můžete mě prosím vysvětlit, proč to srovnáváte k anime, jako cowboy Bebop, které se tomuhle skoro vůbec nepodobá a navíc je to podle mně kvalitní a jde vidět, kdo to vytvořil, ale jak řekl Jeoffrey , ANO mohli to udělat lépe a dávám 5* hlavně kvůli tomu, že je to underated. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlel jsem co bych ke komentáři q66 dodal, ale na nic chytrého jsem nepřišel (takže jen pár hloupostí). Zkrátka už jenom proto, že mám rád nové a zajímavé věci a tady máme chlapíka (s geniálně napsaným drsňáckým charakterem) co má místo hlavy revolver, se prostě bavím... Proč tedy nedám 5*? Protože tomu pořád něco chybí - možná hutnější příběh, možná nějaké pořádné drama, nebo něco hlubšího na pozadí, možná ještě lepší využití atmosféry a prostředí, po pravdě nevím... Co ale vím určitě je, že dílo s tímhle zaměřením a z tohoto prostředí si bez Keanu Reevese nějak nedovedu představit (ať žijou laciný vtípky na závěr). Po první půlce 7,5/10 a druhou si nenechám ujít. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané. Detektivka s "komickými prvky" zasazená do špinavého rádoby cyberpunkového světa, kde mají všichni mechanické části (Fullmetal Alchemist? Texhnolyze?). Jestli bych mohl doporučit něco z podobného světa, koukněte radši na Cowboy Bebop. Co víc. Pokud jste Cowboye Bebopa ještě neviděli, okamžitě to napravte. Zaručuji, že si to užijete mnohonásobně více a pochopíte, proč tady tomuto dávám bídné 2*... Triggered 40 % ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama