Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessica Fletcherová přijíždí do Irska na panství Druhá šance, aby se – dle přání zesnulého přítele Eamona Byrnea – zúčastnila otevření jeho závěti. Muž své odkazy natočil na video a teď „promlouvá“ k pozůstalým. V závěti figuruje manželka Margaret a starší dcera Fiona, obě očividně netrpělivě očekávající, co dostanou, dva sloužící – Nora Floodová a John Herlihy, zahradník Michael Davis a konečně Jessica, které starý pán odkázal Růžový domek v zahradě svého panství. Mladší dcera Breeta, která se kdysi vyjádřila, že o otcovy peníze nemá zájem, nedostala nic, stejně jako její přítel Paddy Wheelen, majitel garáží, které mu kdysi Eamon Byrne pomohl vybudovat... Je tu ale ještě jedna část závěti: každý z obdarovaných – kromě Herlihyho – dostane obálku s nápovědou a pokud budou všichni spolupracovat, najdou drahocenný poklad. To okamžitě vnese mezi přítomné horečné napětí: Margaret se závětí nesouhlasí, svou i Fioninu nápovědu schová, stejně jako obálku Breety, která mezitím odešla. Navíc prohlásí, že závěť napadne: Jessica domek rozhodně nezíská! Příbuzní se od zaměstnance firmy Charlese McCaffertyho ale brzy dozvídají, že podnik v posledních letech neprosperoval, zbyly jim spíš jen dluhy. Chtivá Margaret stejně jako její starší dcera Fiona si zoufají...Jessica mezitím bedlivě pozoruje své okolí a přestěhuje se do Růžového domku. Tam už nějaký čas pobývá i Breeta. Jessica zjistí, že je dívka těhotná s Paddym, přestože zahradník Michael ji neustále pronásleduje svým dvořením a všude prohlašuje, že si ji vezme. Breeta přivede Jessiku na první stopu: slova básně, napsaná na papírcích s nápovědou, jsou slovy staré keltské balady. Jessica pátrá v domě i v kůlně, kde jí téměř na hlavu spadne mrtvola sluhy Herlihyho... Přivolaný detektiv O´Dwyer zjistí, že muž nezemřel následkem pádu, někdo ho zabil už předtím ranou do hlavy. Margaret hned žádá, aby jeho část pozůstalosti – celých 25 000 liber – přešla na ni jako na hlavní dědičku...Jessica si všimne, že služebná Nora je mimořádně vyděšená. Žena ji dokonce zmateně varuje, aby odjela: někdo je tu zřejmě kvůli pokladu schopen všeho... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

emma53 

všechny recenze uživatele

Včera Angela Lansburyová zemřela, tak jsem se rozhodla nostalgicky zavzpomínat na ty dny a hodiny, které jsem při žehlení prádla strávila s Jessicou Fletcherovou. A že ho bylo hodně, když jsem měla doma ještě moje děti. Nemuselo se u toho moc přemýšlet, respektive vůbec. Stačilo tipnout si nejméně podezřelého a byla jsem doma. Většinou se to splnilo. Teď už je s mnoha kolegy ze své branže, kteří nás opustili před ní. Budiž na ní vzpomínáno v dobrém, byla to sympatická herečka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je asi dabing, zahrada a hřbitov. Jinak propracovaným detektivkám z Anglie to nesahá ani po kolena. Ucházející oddechovka, ovšem konec jak z červené knihovny...ta nesnesitelná, protivná a otřesná matka byla jak vyměněná. To snad dopsala R.Pilcherová... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém celovečerním filmu se Jessica Fletcherová vydává do Irska a jak už to tak bývá, tak v její přítomnosti dojde opět k vraždě, kterou se snaží vyřešit. Tentokrát se mi opravdu líbila hudba a také účast Fionnuly Flanagan. Zkrátka další vcelku průměrná detektivka, která mimo jiné těží z pěkné výpravy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý ze čtyř celovečeráků s Jessicou Fletcher. Tentokrát si to Jessica beze strachu chodí po hřbitově, pátrá po opakovaně vraždícím vrahovi a nakonec po třech vraždách si s úsměvem připije s hlavními hrdiny. V tomto díle už je to místy opravdu směšné, na druhou stranu ovšem je to také napínavé a tak trochu i zajímavé. Slušně zakončená série. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za vzpomínku na Irsko. Krajina zajímavější než zápletka a chlad a vlhko snesitelnější než přepjaté herecké výkony. To je průšvih, napsala... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Keltská hádanka byla až rozpačitě průhledná a tam, kde mohla nahnat body atmosférou, selhávala. Věčná škoda. Ač zasazené do Irska, nenabídne ani nijak zvlášť dobré exteriéry. Lidé okolo Jess nebyli vesměs moc sympatičtí. A já po chvíli začala koukat jen jedním okem. Nečekala jsem od toho moc, ale těšila se na téma a jsem hodně zklamaná. Dva a půl. A jelikož Jessice vždycky nadržuju, tak tam šupnu tři *, ale s černým svědomím. ()

Reklama

Reklama