Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německo krátce po druhé světové válce. Mladý muž Siggi Jepsen musí v nápravném zařízení napsat sloh na téma „Radosti z povinnosti”. Neví, jak začít, a tak list zůstane prázdný. Když následující den musí úkol doplnit, tentokrát za trest v cele, začne jako posedlý sepisovat své vzpomínky. Vzpomínky na svého otce Jense Oleho Jepsena, který jako policista patřil v malé severoněmecké vesnici k autoritám a který byl nepokrytě oddán povinnostem plynoucím z jeho funkce. Během druhé světové války musí svému kamarádovi z mládí, expresionistickému malíři Maxi Ludwigu Nansenovi, sdělit zákaz malování, který na něj uvalili nacisté. Přepečlivě dohlíží na dodržování zákazu a jedenáctiletý Siggi (Levi Eisenblätter) mu má pomáhat. Nansen se však staví na odpor – a také on sází na pomoc malého Siggiho, který je pro něj jako syn. Konflikt mezi oběma muži se stále více vyostřuje – a Siggi stojí mezi nimi. Přizpůsobení se, nebo vzdor? Tato otázka bude pro Siggiho rozhodující... Hodina němčiny je zfilmování klasické předlohy od Siegfrieda Lenze, který se zabývá dobou národního socialismu a jejím zpracováním v poválečných letech. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Příběh z války, z krásného prostředí severu Německa, s výborným castingem. Je to jen trochu časově zmatečné a bez nějaké závěrečné satisfakce to prostě není ono. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení i vedení herců, ale dojem sráží příliš utlumená atmosféra dění střídána okamžiky dramatického napětí, ať už v temných interiérech nebo ve světlých dunách u moře. Navíc časově málo přehledné a bez zřetelné katarze. Příliš německý, depresivní film o problémech dospívání. ()

Reklama

Galerie (25)

Reklama

Reklama