Reklama

Reklama

Square One

USA, 2019

Režie:

Danny Wu

Hrají:

Danny Wu, Michael Jackson (a.z.), La Toya Jackson (a.z.), Lisa Marie Presley (a.z.), Diane Sawyer (a.z.), Corey Feldman (a.z.), Macaulay Culkin (a.z.) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Square One je nezávislý vyšetřovací dokument, který zkoumá původní obvinění ze sexuálního zneužívání dětí, která v roce 1993 proti zpěvákovi Jacksonovi podal Evan Chandler. Film odhaluje nové důkazy a informace na obranu zpěváka, uvádí rozhovory s Jacksonovým synovcem Tajem, čtyřmi ženami, které byly na seznamu svědků v roce 2003, včetně bývalé právní tajemnice právníka Barryho Rothmana, Geraldine Hughesové a vyšetřujícího novináře Charlese Thomsona. (RoCho)

(více)

Recenze (3)

fisus 

všechny recenze uživatele

Během pár dní jsem viděl 4 dokumenty.Na jedné straně Leaving Neverland a na druhé straně trojice Lies of Leaving Neverland,M.J.:Chase the truth a Square one.Musím říct,že moje názory se s každým dalším snímkem měnily.Kde je pravda se asi nikdy nedozvíme.Michael byl jedinečný zpěvák a umělec a zároveň byl i podivínem.Ale byl i pedofilem?Nesrovnalostí a lží ve výpovědích proti Michaelovi je opravdu hodně.Třeba se pravdu jednou opravdu podaří zjistit. ()

RoCho 

všechny recenze uživatele

Dokument nabízí přehledné shrnutí všech důležitých faktů, které byly fanouškům Jacksona více méně známy už dříve, ale navíc přidává nové informace, díky rozhovorům s lidmi, kteří měli k případu nejblíže. Tento dokument je velmi slušnou reakcí na nedávný film Leaving Neverland, který se bez jakýchkoliv důkazů snažil zpěváka obvinit z pedofílie. Zde zjistíte, že skutečnou obětí mohl být sám král popu, který se stal obětí vydírání. Většina lidí si je v případě z roku 1993 vědoma, že tam byl zapojen dospívající chlapec a vypořádání za 20 milionů dolarů. Skutečností je, že případ Chandlera je složitý a neexistuje žádný jednoduchý způsob, jak to vyjádřit někomu, kdo nezná celý příběh. Lidé by si také měli položit otázku: pokud byste měli ve svém životě dítě, které bylo zneužíváno někým slavným, co byste chtěli udělat? Šli byste nejprve na policii nebo ho žalovali? Je snad finanční odškodnění pro někoho slavného a bohatého jako byl Jackson nějaký trest za to, že někomu sáhnul na dítě? ()

Flashheart

všechny recenze uživatele

Square One rozhodně dopadlo lépe, než Chase the truth. Ale slavně taky ne. Opět se zde vyčítá Leaving Neverland jejich jednostrannost a zaujatost, přičemž to samé prezentuje v ještě větším. Pokud se rozhoupu k hodnocení, pak za hypotetického předpokladu, že mají obě strany stejný díl pravdy (nemají, ale obě mi přijdou vyrovnaně přesvědčivé či spíš nepřesvědčivé), tady každopádně přistane o hvězdu míň. Krom neskrývané zaujatosti bych určitě vypíchl rozhovory se slečnou Zohny, se slečnou, která do celého příběhu zapadá střípkem tak vzdáleným a mikroskopickým, že by měla být ráda, kdyby dostala alespoň prostor k jedné větě, místo toho se tam vykecávala snad na čtvrtinu celé stopáže o nikoho nezajímajících historkách ze svého sotva lehce nadprůměrného, vlastního života, a ani se na to nebyla schopná zběžně učesat. Minimálně o tuto část byla stopáž bezpochyby přepálená. Krom toho je to evidentně reakce na Leaving Neverland, ačkoliv předmětem tohoto snímku je plus mínus kauza z roku 1993, který se s Leaving Neverland absolutně nevylučuje, ačkoliv se to tím tady snažili hodně, hodně vehementně naznačit. Ale tak pro ty, kdo mají jasno i bez toho, je to samozřejmě dobře fungující berlička pro jejich život v dost možná lži tak jako tak. ()

Reklama

Reklama